علی قاسم پور، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام، صبح امروز(13 اردیبهشت) در این خصوص به خبرنگار شبستان در ایلام، گفت: زندگی ایلنشینی بیش از هر چیز با جنبههای مختلف طبیعت، محیط زیست و شرایط اقلیمی زیستگاههای عشایر در ارتباط است.
وی، با بیان اینکه عشایر این استان از مسکن، لباس و آداب و رسوم خاص برخوردارند، افزود: مشاهده شیوه زندگی عشایر کوچنشین همواره یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری اجتماعی استان ایلام به شمار میآید.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ایلام، ابراز کرد: استان ایلام به سبب شرایط آب و هوایی و کوهستانی بودن، محل مناسبی برای ییلاق و قشلاق عشایر استانهای دیگر و همچنین خود استان است.
قاسم پور، با اشاره به اینکه قسمتهای شمالی و مرکزی استان ایلام در حوالی کبیرکوه محل کوچ عشایری است که در فصل گرما به ییلاق میروند، یادآور شد: نواحی جنوبی استان از جمله شهرستانهای مهران و دهلران جایگاه عشایری است که در فصل سرما به قشلاق میروند.
وی، در پایان با بیان این که استان ایلام دارای 14 ایل عشایر است، خاطرنشان کرد: مهمترین ایلهای عشایر استان شامل ارکوازی، ایوان، کلهر، ملکشاهی، خزل، شوهان، کرد، میشخاص، علیشروان، دوستان، هندمینی، هلیلان و زرلان است.
پایان پیام/
نظر شما