مذاکره با امارات برای رفع سوءتفاهم‌ها در اولویت کار ماست

سخنگوی وزارت امور خارجه کشور بحث جزایر سه‌گانه که متعلق به ایران است در تاریخ طولانی کشور ما همیشه جزء لاینفک بوده است و خواهد بود بر لزوم مذاکره با امارات برای رفع سوءتفاهم‌ها درباره جزایر ایران تأکید کرد.

به گزارش خبرنگار بین الملل شبستان، رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در جلسه پرسش و پاسخ هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز سه‌شنبه 12 اردیبهشت برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به هشدارهای نظامی ایران به امارات به دلیل ادعاهای واهی این کشور نسبت به جزایر جنوبی ایران آیا همچنان موضع وزارت امور خارجه رفع سوءتفاهم‌ها با مذاکره است یا خیر، گفت: بحث جزایر سه‌گانه که متعلق به ایران است در تاریخ طولانی کشور ما همیشه جزء لاینفک بوده است و خواهد بود اما تلاش اشتباه برخی دوستان در کشورهای عربی منطقه به تحریک برخی از کشورهای قدرتمند فرامنطقه‌ای برای تغییر نام خلیج‌فارس و به کار بردن نام جعلی برای این منطقه در حال حاضر بحث‌برانگیز شده است اما ما همواره یادآوری کرده‌ایم که در توطئه‌ای که قدرت‌های بزرگ غربی برای تأمین منافع خود در منطقه ایجاد می‌کنند، کشورهای منطقه نباید شرکت کنند.

وی ادامه داد: در مورد سوء تفاهم‌های ایجاد شده در مورد جزایر جنوبی ایران برقراری مذاکره و گفت‌وگو را بهترین و متناسب‌ترین راه می‌دانیم ضمن اینکه گفت‌وگو محلی برای توسعه روابط با همه کشورهای همسایه از جمله امارات نیز است.

مهمان‌پرست افزود: برخی مسایل و اظهارات غلط و اشتباه موجبات تحریک عواطف ملت ما می‌شود که مقامات کشورهای منطقه باید نسبت به آن توجه داشته باشند و بدانند که اگر در بیان گستاخی نسبت به ملت ایران زیاده‌روی شود کنترل عواطف ملت ما کاری سخت خواهد بود.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که اهمیت مذاکرات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قبل از مذاکرات ایران با گروه 1+5 در بغداد چیست، گفت: نشست بغداد در 3 خرداد شامل مواردی است که در نشست استانبول مورد توافق قرار گرفته و بحث‌ها در همان چهارچوب انجام خواهد شد. بحث نشست نمایندگان ایران و نمایندگان آژانس در وین در روزهای 24 و 25 اردیبهشت نیز در چهارچوب توافقات دوجانبه برای استفاده کشور ما از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و برای رفع سوءتفاهم‌های احتمالی آژانس می‌تواند تأثیری در فضای مذاکرات ما با 1+5 داشته باشد هر چند که ما همواره برای همکاری با آژانس آماده بود و فعالیت‌های شفاف خود را برای بهره‌مند ملت‌مان از حقوق‌شان انجام داده‌ایم.

رامین مهمان‌پرست همچنین در مورد گزارش سالیانه انگلیس در مورد وضعیت حقوق بشر که در آن از وضعیت حقوق بشر در ایران در سال 2011 میلادی به شدت انتقاد شده است، گفت: متأسفانه مقامات انگلیس به بهانه وضعیت حقوق بشر در کشورها در امور داخلی آن کشورها دخالت می‌کنند و توصیه ما این است که دست از دخالت در امور داخلی کشورها بردارد.

وی تصریح کرد: جناب آقای ویلیام هیل و وزارت خارجه انگلیس باید به جای مداخله و بررسی وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها به بررسی وضعیت حقوق بشر در داخل کشور خود بپردازند.

وی ادامه داد: سرکوب دانشجویان در منطقه تاتنهام در شمال لندن با برخورد خشن نیروهای امنیتی مواجه شد و همچنین برخوردهای خشونت‌آمیز پلیس انگلیس با جنبش ضد سرمایه‌داری در این کشور نیز نشان‌دهنده وضعیت اسف‌انگیز حقوق بشر در انگلیس است.

مهمان‌پرست سپس به نهادهای حقوق بشری توصیه کرد تا نسبت به تهیه آخرین گزارش‌ها از وضعیت حقوق بشر در انگلیس اقدام کنند و نتایج آن را به افکار عمومی برسانند.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان همچنین در مورد مانور نظامی اخیر کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس گفت: اگر کشورهای منطقه توانایی تأمین امنیت منطقه به صورت بومی را داشته باشند بسیار مفید است، البته تا الان اقدامی که نشان‌دهنده تأمین امنیت به وسیله کشورهای منطقه به طور بومی باشد مشاهده نشده است.

وی خاطرنشان کرد: وابستگی کشورهای منطقه از نظر امکانات و تجهیزات نظامی و غیره مغایر با تأمین امنیت کشورهای منطقه می‌باشد و در حالی که آنچه ما به دنبال آن هستیم تأمین امنیت بدون دخالت نیروهای خارجی در منطقه حساس و استراتژیک خلیج‌فارس است.

رامین مهمان‌پرست همچنین در مورد اظهارات اخیر مقامات عربستان مبنی بر اینکه ایران در طرح ترور سفیر عربستان در مصر دست داشته است، گفت: ادعاهای بی‌اساس و پایه و صرفا در جهت طراحی کشورهایی که منافع جهان اسلام را در نظر نمی‌گیرند تنها رژیم صهیونیستی و حامیان آنها را خوشحال می‌کند به ویژه اینکه با بیداری اسلامی در منطقه شاهد تحرکات جدید مردم برای قطع وابستگی آنها به کشورهای غربی و آمریکا هستیم و این مسئله نوید کشورهای مستقل و اسلامی در خاورمیانه را می‌دهد.

وی تأکید کرد: مقامات کشورهای منطقه نباید وارد منطقه طراحی‌شده غرب برای بازی جدید سیاسی آنها باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به این پرسش که با توجه به اخبار منتشر شده در رسانه‌های آمریکایی مبنی بر اینکه آمریکا با غنی‌سازی 5 درصد اورانیوم در ایران موافقت خواهد کرد؛ پیش‌بینی وزارت امور خارجه در این مسئله چیست، گفت: اول اینکه برای اطلاع از محتوای مذاکرات و نقطه‌نظرات نمایندگان کشورمان و کشورهای1+5 در مورد فعالیت‌های هسته‌ای باید تا سوم خرداد و برگزاری نشست بغداد صبر کنیم و دوم اینکه بحث غنی‌سازی پنج‌درصدی خبری نیست که موضع جدیدی در آن مطرح شده باشد زیرا اگر مبنای کار معاهده NPT باشد در این معاهده مشخص شده است که غنی‌سازی اورانیوم تا چند درصد جنبه صلح‌آمیز دارد و این جزء حقوق مسلم ماست و چیزی نیست که رسانه‌ها و مقامات آمریکایی بخواهند از روی آن مانور بدهند.

رامین مهمان‌پرست همچنین در مورد اینکه امارات چند فروند هواپیمای F22 از آمریکا برای مقابله احتمالی با ایران وارد کرده است، گفت: همان‌طور که تأکید کردم کشورهای منطقه باید برای تأمین امنیت خود به صورت بومی با یکدیگر همکاری داشته‌باشند و توجه به قدرت‌های خارجی نه تنها به امنیت منطقه کمک نمی‌کند بلکه منجر به بی‌ثباتی آن نیز می‌شود.
مهمان‌پرست تصریح کرد: اگر آمریکا و غرب واقعا به فکر اقتدار دفاعی خود هستند توصیه می‌کنیم جهت‌گیری تجهیزات نظامی خود را به سوی رژیم صهیونیستی هدایت کنند و همچنین توصیه می‌کنیم کشورهای منطقه هم زمینه‌ساز حضور نیروهای خارجی در منطقه نشوند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین در مورد ادامه فعالیت گروه‌های تروریستی در سوریه بدون توجه به طرح آتش‌بس کوفی‌عنان تأکید کرد: ما پی‌گیر ایجاد ثبات و امنیت در داخل سوریه هستیم و معتقدیم برای اینکه خواسته‌های مردم این کشور به صورت مسالمت‌آمیز قابل پی‌گیری باشد باید ثبات و امنیت در آن برقرار شود.

وی ادامه داد: طرح عنان اگر با همکاری کشورهای دیگر بتواند در سوریه اجرا شود زمینه‌ساز ایجاد ثبات و پاسخگو‌یی به خواسته‌های مردم خواهد بود اما آنچه باید جلوی آن گرفته شود جلوگیری از ارسال سلاح به سوریه از سوی کشورهای خارجی است.

وی افزود: انفجارهای تروریستی اخیر در سوریه به شدت باید محکوم شود، همین‌طور که دبیر کل سازمان ملل هم این انفجارها را محکوم کرده است.

رامین مهمان‌پرست همچنین در مورد اقدام دولت لبنان در توقف یک کشتی حامل سلاح برای سوریه که از لیبی حرکت کرده و در آب‌های مصر و ترکیه هم توقف داشته است، گفت: برخی از کشورها از ایجاد ثبات و امنیت در داخل سوریه خوشحال نیستند و تلاش می‌کنند با تجهیز گروه‌های مخالف سوریه به جنگ داخلی در این کشور دامن بزنند و توصیه ما این است که آنها از این اقدامات که افکار عمومی مردم را نسبت به آنها بدبین می‌کند، دوری کنند.

وی ادامه داد: صحنه سوریه صحنه محک‌زدن نیات کشورهای منطقه و خارج از منطقه است که مشخص شود آیا آنها واقعا به دنبال پاسخگویی به مطالبات مردم سوریه هستند یا به دنبال اهداف سیاسی خود در منطقه.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در مورد اعلام نمایندگان مجلس مبنی بر کاهش روابط سیاسی و مبادلات تجاری و کاهش روابط فرهنگی مثل اعزام توریست به امارات تصریح کرد: روابط با همسایگان جزء اولویت‌های وزارت امور خارجه ایران است و ما از طرق مختلف باید به دنبال راه‌های جدید برای توسعه این روابط باشیم زیرا توسعه امارات می‌تواند موجب ثبات و پیشرفت همه کشورهای منطقه شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد با برخی اظهارات مانند اظهارات مقامات اماراتی ضربه‌ای جدی به این روابط زده شود باید به طور جدی از این‌گونه اظهارات و طرح این‌گونه مسایل خودداری شود.

مهمان‌پرست خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس بر اساس ادامه برخی گستاخی‌ها از سوی مقامات امارات ممکن است تصمیماتی برای کاهش روابط با این کشور گرفته باشند و توصیه ما به اماراتی‌ها این است کاری کنند که خدشه‌ای در روابط‌شان با کشورهای دیگر ایجاد شود و خود را از مسایلی که منافع خود آنها در آنها است، محروم نکنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 128447

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha