به گزارش خبرنگار شبستان، جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی از دیگر سخنرانان اختتامیه جشنواره فیلمنامه نویسی انقلاب بود که پشت تریبون آمد و در ابتدا گفت:به زودی بنیاد سینمایی مقاومت و انقلاب به منظور رونق تولید آثار سینمایی با مضمون دفاع مقدس، انقلاب و بیداری اسلامی تاسیس میشود.البته اساسنامه این بنیاد برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارجاع داده شده است.
افزود: این بنیاد سینمایی برای تولید و پخش فیلم های سینمایی با مضمون انقلاب، دفاع مقدس و آثار سینمایی تاسیس میشود.
رییس سازمان امور سینمایی در ادامه اظهار امیدواری کرد با تشکیل این بنیاد، سینمای انقلاب بار دیگر درخشش خود را در جریان سینما به دست بیاورد.
وی با اشاره به دو روش مبارزه مردم با نظام طاغوت(مسلحانه و فرهنگی)گفت: سینما نیز امروز می تواند در باور و جان مردم تحول ایجاد کند و آنچه مخاطب را تحت تاثیر قرار میدهد استفاده از روش های فرهنگی برای بیان مسائل مختلف است.
شمقدری در ادامه با اشاره به تاکید امام خمینی (ره) به اهمیت سینما و تفکیک این هنر از فساد اظهار داشت: سینمای ایران در 33 سال گذشته روز به روز به سمت تعالی گام برداشته و البته در این میان نگاههای متفاوتی نیز میان سینماگران درباره مسائل مختلف وجود داشته است.در نگاه حاکمیت و مسئولان ارشد نظام مقدس جمهوری اسلامی، سینما به عنوان یک ضرورت محسوب میشود و ما وظیفه داریم به دغدغههای انقلابی مردم با استفاده از هنر هفتم پاسخ مناسبی دهیم.
رییس سازمان امور سینمایی با اشاره به نبود فیلمی با مضمون انقلاب اسلامی در سیامین جشنواره فیلم فجر گفت: پیشتر تاکید داشتم که سه اثر سینمایی با موضوع انقلاب اسلامی در این رویداد سینمایی حضور داشته باشد که این امر محقق نشد و امیدوارم در جشنوارههای آتی شاهد حضور چنین آثاری باشیم.سینما باید دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کند و امیدوارم از این غفلت بیدار شویم.
وی در ادامه با اشاره به معضلات پیش رو برای تولید فیلمهای سینمایی با مضمون انقلاب یادآور شد: شخصیتهای موثری در دوران انقلاب اسلامی وجود داشتهاند که به مرور زمان از قطار انقلاب پیاده شدهاند و باید در باره جایگاه این افراد اندک در آثار سینمایی تصمیم درستی اتخاذ شود.فضاسازی برای تولید فیلمهای سینمایی با مضمون انقلاب برای فیلمسازان دشوار است و به عنوان نمونه نمیتوان زنهای دربار شاه را با حجاب به تصویر کشید از این رو باید فضاسازی درستی در این نوع آثار انجام شود.
شمقدری با یادآوری این که تحمل همه گروههای سیاسی در شنیدن روایات متعدد از وقایع مختلف در دوران انقلاب اسلامی باید بالا برود، خواستار صبوری گروههای مختلف در برابر نگاههای متفاوت به وقایع انقلاب اسلامی شد و گفت: برخی در کتابهای خاطرات خود که پس از انقلاب به چاپ رسیده، شاه را فردی ساده لوح جلوه دادهاند، در صورتی که وی یکی از دیکتاتورهای خشن منطقه بود و باید تصویری شفاف از شخصیتهای آن دوران در آثار ارائه شود.
رییس سازمان امور سینمایی ادامه داد: باید ریشههای وقوع انقلاب اسلامی به درستی بررسی شده و تحلیلهای درستی در این باره برای استفاده فیلمسازان ارائه شود.
پایان پیام/
نظر شما