دکترفرزام بیدارپور، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان به خبرنگار شبستان گفت: اقدامات اولیه برای اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در مناطق شهری در استان کردستان انجام می شود چراکه این برنامه با تأکید بر سلامت مردم در مناطق شهری آغاز بکار خواهد کرد.
وی افزود: این برنامه در راستای قانون پنجم توسعه و با توجه به اهمیت موضوع سلامت آحاد مردم به عنوان یک بحث در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته و ارتقای سطح سلامت مردم نیز از مهم ترین اهداف در چشم انداز جمهوری اسلامی ایران است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در این برنامه کشوری متخصصان پزشکی خانواده، پزشکی اجتماعی، داخلی و اطفال با گذراندن دوره کوتاه مدت بازآموزی تطبیقی می توانند به عنوان پزشک خانواده در نخستین سطح خدمات عهده دار ارائه و مدیریت خدمات سلامت سطح اول باشند.
دبیر ستاد اجرایی برنامه پزشک خانواده ونظام ارجاع در مناطق شهری استان، تأمین جامعیت، تداوم خدمات، مدیریت سلامت، تحقیق و هماهنگی با سایر بخش ها را از مسئولیت های پزشک خانواده برشمرد و افزود: هر پزشک خانواده موظف است 2 هزار و500 نفر جمعیت تحت پوشش داشته باشد و کلیه خدمات بهداشتی درمانی طبق بسته های خدمتی به این افراد ارائه شود و ماما، کارکنان تغذیه و روانشناس نیز مطابق دستورالعمل به ارائه خدمت می پردازند.
این مقام مسئول افزود: هر فرد مؤظف است به پزشک خانواده ای که در نزد وی ثبت نام کرده مراجعه نماید و ارجاع وی به متخصصان با اجازه پزشک خانواده خود خواهد بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اذعان کرد: انتظار می رود با این اقدام از بار مراجعات بیمورد مردم به پزشکان متخصص و اورژانسها کاسته شده وبر روابط بین مردم و پزشکان خانواده تاکید شود.
دکتر بیدارپور اظهار داشت: برنامه کشوری پزشک خانواده و نظام ارجاع مناطق شهری با همکاری مسئولان مربوطه در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سایر صاحب نظران برنامه ریزی شده و بیمههای خدمات درمانی، تأمین اجتماعی، نیروهای مسلح و کمیته امداد با این برنامه همسو هستند.
وی در پایان تشکیل ستاد اجرایی استان، کمیته فرهنگی، تبلیغات و اطلاع رسانی، کمیته آمار و فناوری اطلاعات، کمیته ساماندهی تأمین و توزیع منابع مالی و ساختار ، کمیته آموزش و مدیریت نیروی انسانی و کمیته پایش و ارزشیابی، برگزاری همایش یکروزه برای مدیران ارشد ادارات و سازمان های ذی ربط، برگزاری جلسه با استاندار کردستان به عنوان رئیس ستاد راهبردی استان و تدوین برنامه عملیاتی اجرای برنامه از مهم ترین اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کردستان در راستای آمادگی برای اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع درمناطق شهری استان کردستان است.
پایان پیام/
نظر شما