حجت الاسلام والمسلمین امیررضا اشرفی، دبیر علمی همایش مبانی و روش تفسیر علامه طباطبایی، در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، با اشاره به اینکه مراد از مبانی تفسیری، پشتوانه های نظر تفسیر است، ابراز داشت: هر مفسر در مقام کشف مراد خداوند باید موضع گیری های کلی درباره حقیقت قرآن و زبان قرآن و مسایلی از قبیل جامعیت و جاودانگی قرآن داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین اشرفی، ماهیت تفسیر و انتظار از آن، جامعیت و جاودانگی و قلمرو معارف قرآن، زبان قرآن، پیوستگی معنایی آیات قرآن، ساختار چند وجهی دلالت های قرآنی و علو معارف قرآن را از روش های تفسیری قرآن برشمرد.
وی با بیان اینکه علامه طباطبایی نظریه استقلال دلالی قرآنه را مطرح می کند، تصریح کرد: به باور علامه طباطبایی قرآن مجید بر دلالت وجود خداوند نارسا نیست و برای کشف مراد قرآن نیاز به منبع دیگری نداریم.
دبیر علمی همایش مبانی و روش تفسیر علامه طباطبایی تاکید کرد: علامه کاملا به نقش روایات در تفسیر المیزان عنایت داشته و تفسیر خود را به گونه ای بیان کرده که کاملا همسو با روایات ائمه است.
حجت الاسلام والمسلمین اشرفی افزود: علامه معتقد است قرآن برای دلالت بر مراد خود نه نیاز به نظریات فلسفی و نه تجربی دارد و نه ذوق عرفانی و نه حتی مستقیما نیاز به روایت دارد، قرآن در میزانی که درصدد بیان خود است نیاز به منبعی غیر از خودش ندارد.
گفتنی است، همایش ملی مبانی و روش تفسیری علامه طباطبایی(ره) روز پنجشنبه (14 اردیبهشت) در تالار موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما