به گزارش خبرنگار شبستان، آیتالله صادق آملی لاریجانی، رییس قوه قضاییه در اولین روز از اولین اجلاس دادستانهای کل کشورهای عضو اکو با تأکید بر اینکه فناوری جدید اطلاعاتی جزء لاینفک زندگی بشری است، گفت: بحث استفاده از اینترنت و دیگر فناوریهای اطلاعاتی امری است انکارناپذیر ولی این فناوریها در کنار خود جرایمی را ایجاد کرده است که از آن جمله حملات سایبری و ویروسهایی است که گاهی دستگاههای اجرایی کشورها را فلج میکند.
وی اظهار کرد: دستبرد به اطلاعات شخصی و غیر شخصی مردم از جرایمی است که فناوری جدید اطلاعاتی ایجاد کرده است و روز به روز در حال افزایش است.
وی با اشاره به بحث تروریسم در جهان امروز خاطرنشان کرد: امروز تروریسم بعد زیادی پیدا کرده است و به ویژه تروریسم دولتی در ابعاد مختلف در حال رشد است و کشور ما از جمله قربانیان این تروریسم است.
وی اضافه کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی ایران بزرگترین حملات علیه مسئولان نظام صورت گرفته است و کسانی که این ترورها را انجام دادهاند اکنون در پناه کشورهای غربی زندگی آرامی را دارند و سالهاست که در پناه اروپا و آمریکا حیات فعالی دارند.
آیتالله آملی لاریجانی تأکید کرد: ما در عین حال که میشنویم کشورهای بزرگ مبارزه با تروریسم را یکی از اهداف خودشان قرار دادهاند و در واقع یکی از اهداف خود برای حمله به افغانستان و عراق را مبارزه با تروریسم عنوان کردهاند ولی خودشان حامیان تروریسم دولتی هستند.
وی اضافه کرد: در اسراییل این رژیم صهیونیسم تروریسم دولتی را میتوان یافت که چگونه فلسطینیان را امروز به خاک و خون میکشند ولی در عین حال مورد حمایت آمریکا هستند، ما کدام سخن آنها را باور کنیم، آیا ادعاهای بلند آنها در مبارزه با تروریسم را یا حمایتهای پنهان و آشکار آنها از تروریسم را باور کنیم؟
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: امروز کشورهای پیشرفته همانند اروپا و آمریکا ادعا میکنند که برای حقوق بشر کارهایی را انجام میدهند اما آیا واقعا حقوق بشر مورد اعتنای کشورهای غربی است؟ چه کسی است که رفتار دوگانه آنها را با مسایل حقوق بشری باور نکرده باشد؟
وی با اشاره به حوادث داخلی کشور بحرین یادآور شد: در بحرین مردم ماههاست که با مخالفت خودشان با حکومت ادامه میدهند و شهدای بسیاری را تقدیم کردهاند و سخنان آنها این است که برای تعیین سرنوشت خودشان میخواهند حق رأی داشته باشند اما کشورهای غربی همین را نیز برای آنها نمیپسندند.
وی اظهار کرد: دولتمردان آمریکا و اروپا برای منافعشان و پایگاههایشان حقوق بشر را زیر پا میگذارند. آیا فلسطینیانی که امروز شهید میشوند، بشر نیستند؟ اسراییل با هلیکوپتر هر روز افرادی را ترور میکند، آیا این افراد بشر نیستند؟ ما چگونه میتوانیم این رفتار دوگانه با مسئله حقوق بشر را باور کنیم؟
وی با اشاره به مبانی تئوریک حقوق بشر خاطرنشان کرد: ما در خود مبانی تئوریک حقوق بشر نیز با آنها بحث داریم، لیبرالیسم با سیطرهای که برای خودش تصور میکند میخواهد مبانی لیبرالی را برای بشر تجویز کند و در واقع آنچه را به عنوان لیبرالدموکراسی تشخیص میدهد برای افراد تجویز کند و ابعاد حیات انسانی آن است که او میبیند. آیا واقعا باید انسانها همینطور خردگرایانه تصور شوند؟ آیا انسانها مهرههای جدایی هستند و یا حیات مشترک و اهداف مشترک دارند؟
رییس قوه قضاییه با تأکید بر اینکه اهداف مشترک انسانها را با هم پیوند زده است، تأکید کرد: ما با کشورهای غربی نه تنها در مقام اجرا سخن داریم بلکه در پیگیری مبانی فلسفی لیبرالدموکراسی نیز سخن داریم.
وی اضافه کرد: در فضایی که اکنون در جهان حاکم است بحث معنویت و ارزشهای انسانی جایگاه ویژهای دارد و باید به آن اعتنای خاص داشته باشیم.
رییس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخناناش در این اجلاس با تأکید بر اینکه بحث معاضدتهای حقوقی و قضایی از جمله مسایلی است که در بحث همکاری بین کشورهای عضو اکو دارای اهمیت ویژهای است، گفت: میتوان این مسئله را هم در چهارچوب حقوقی و قضایی و هم بحث علمی و فرهنگی که پشتوانه آن است، پیگیری کرد و بحث همکاری سازمان اکو میتواند به تعاملهای قضایی و حقوقی کمک کند.
وی از جمله مسایل مورد بحث در بین کشورهای عضو اکو را شاخص جرایم فراملی عنوان کرد و ادامه داد: بدون همکاری سازمانیافته کشورها نمیتوانیم با این جرایم فراملی مقابله کنیم.
آیتالله آملی لاریجانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر تجربههای زیادی آموخته است، خاطرنشان کرد: ما تصور میکنیم در یک تعامل با کشورهای مختلف بتوانیم از طریق دادستانهای اکو به توافقهای خوبی در این زمینه دست یابیم و در مقام اجرا این مسئله را عملیاتی کنیم.
وی ادامه داد: ما نه فقط قربانی مواد مخدر در کشور هستیم بلکه ترانزیت این مواد به کشورهای دیگر نیز مسئله مهمی است و ما از این دو جهت شهدای بسیاری را تقدیم کردهایم و به همین دلیل مجبور هستیم برای برخورد با هم بحث ترانزیت این مواد و هم جلوگیری از اشاعه آن در کشور مجازاتهای سنگینی را به کار ببریم.
رییس قوه قضاییه کشور تأکید کرد: بلکه ما هم برای بحث ترانزیت این مواد و هم جلوگیری از قاچاق آن تلاشهایی را انجام دادهایم اما متأسفانه همواره مورد حملاتی قرار گرفتهایم و این مشکل است که ما علاوه بر هزینههای سنگین انسانی که در مقابل قاچاق این مواد میدهیم مورد حمله نیز باشیم.
وی با اشاره به این حملات از سوی دیگر کشورها به جمهوری اسلامی ایران گفت: اغلب این حملات در این بخش است که چرا جمهوری اسلامی ایرانی مجازاتهای سنگینی را در این زمینه تعیین کرده است، این در حالی است که ما تصور میکنیم بدون مجازاتهای سنگین برای باندهای مخوف مواد مخدر نمیتوانیم پیشگیری مناسبی را داشته باشیم که امیدواریم این موضوع در این جلسه مورد توجه قرار گیرد.
آیتالله آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود در این اجلاس یکی از مهمترین رشتههای پیوند کشورهای عضو اکو را مسئله دین اسلام عنوان کرد و ادامه داد: اسلام به عنوان یک خط سوم در میان لیبرالدموکراسی و کمونیسم سابق مطرح است و این راه معنویت و تمسک به وحی است.
وی با بیان اینکه بازگشت به خویشتن اساس قدرت کشورهای اسلامی را تشکیل میدهد، گفت: ما میتوانیم از این مسیر و از این خط ارتباطی مستحکم استفاده کنیم و در کنار استفاده از نیروهای وحیانی با استفاده از قدرت لایزال الهی امنیت و رفاه را برای مردم به ارمغان بیاوریم.
پایان پیام/
نظر شما