امیر الهی، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان به خبرنگار شبستان گفت: خانه کرد سنندج یکی از عمارت های تاریخی و بسیار ارزشمند استان کردستان است و بخشی از فرهنگ و تاریخ مناطق کردنشین به ویژه کردستان را در خود تداعی می کند.
وی ادامه داد: در طول ایام سال به ویژه ایام نوروز پذیرایی خیل عظیمی از مسافرین و گردشگران بوده که بیشترین بازدیدکننده مربوط به خانه کرد سنندج با 20 هزار و 406 نفرو بعد از آن موزه سنندج با چهار هزار و 954 نفر و غار کرفتو با سه هزار و 55 نفر بازدید کننده را به خود اختصاص داده اند.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با اشاره به اینکه گرانی مواد اولیه و خام صنایع دستی استان در رقابت با بازارهای جهانی قابل قیاس نیست، تصریح کرد: حمایت از تولیدات داخلی در بازارهای جهانی مستلزم حمایت بیشتر دولت است.
الهی خاطرنشان کرد: باید با اعطای تسهیلات بانکی به هنرمندان استان آنان را برای عرضه کالاهایشان در رقابت با بازارهای جهانی یاری کرد.
وی بر طراحی صنایع دستی استان با الگوی بومی و بازار پسند تاکید کرد و گفت: باید این صنایع که جزوی از هویت فرهنگی منطقه است به عنوان یک نیاز در سبد کالایی خانوارها قرار گیرد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، بازاریابی و شناسایی بازارهای هدف برای ارتقای تولیدات داخلی را نیازمند حمایت دولت دانست و اظهار کرد: باید ضمن شناسایی بازارهای هدف، صنایع دستی استانمان را به کشورهای همسایه نیز صادر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات بانکی به هنرمندان حائز اهمیت است و بانکهای عامل باید در پرداخت به موقع این تسهیلات همکاری لازم را داشته باشند.
سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان، خواستار طراحی صنایع دستی استان با الگوی بومی در بازارهای جهانی به منظور معرفی این صنایع و حمایت از تولیدات داخلی شد.
الهی اظهار داشت: باید در بخش صنایع دستی و تولیدات داخلی استان کاری کنیم که این صنایع به عنوان صنایع اصیل در بازارهای داخلی و خارجی رونق و رواج پیدا کند.
به گفته وی، در حال حاضر صنایع دستی استان در بازارهای جهانی دچار مشکل شده و این امر نیازمند حمایت همه جانبه دولت برای رونق این صنایع در بازارهای خارجی دارد.
سرپرست سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کردستان بر ایجاد رشتههای آکادمیک صنایع دستی استان از جمله فرش و گلیم در سطح دانشگاههای استان و کشور تاکید کرد و گفت: آموزش این رشتهها در سطح دانشگاهها میتواند در جهانی کردن صنایع دستی استان موثر باشد.
الهی، آموزش صنایع دستی استان در سطح مدارس را برای رونق بخشیدن به این رشتهها بسیار مهم دانست و بر یادگیری و آموزش آنها به دانشآموزان تاکید کرد.
پایان پیام/
نظر شما