حمایت از فعالان علمی مهمترین نیاز جامعه امروز به عواید موقوفات است

سرپرست سازمان اوقاف با اعلام شناسایی 700واژه و مفهوم ذیل نیات واقفین در کشور گفت: تولید علم همسو با تاکید رهبر انقلاب از طریق حمایت از دانشجویان و اندیشمندان اصلی ترین نیاز روز جامعه به عواید وقف است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست تخصصی جایگاه رسانه در اشاعه فرهنگ وقف با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی شفاف گفت: پیش از انقلاب اسلامی مسئولان خود از بزرگترین موقوفه خواران کشور بودند اما با پیروزی انقلاب می بینیم که امام راحل حدود و مرزی برای موقوفات در نظر گرفته اند که در مجلس و شورای نگهبان به تصویب رسیده است.

وی با اشاره به تاکیدات امام راحل و رهبر معظم انقلاب بر توجه به نیات واقف در استفاده از موقوفات اظهار کرد: استفاده از موقوفات در حیطه نیات واقف از تاکیدات دین است چرا که رهبری نیز در پاسخ به 800 استفتاء بر عمل به نیت واقف در این عرصه تاکید فراوان داشته اند در غیر این صورت اجرا کننده مدیون و ضامن است.

حجت الاسلام محمدی با ابراز تاسف از فقدان نگاه صحیح به پدیده وقف در برخی از افراد حتی پس از پیروزی انقلاب تصریح کرد: البته در این میان اشتباه برخی مدیران و مسئولان انکارناپذیر است اما نباید رویکرد و وجهه همت سازمان اوقاف در راستای استفاده موقوفات همسو با نیات اسلام و واقف مخدوش شود.

نماینده ولی فقیه با بیان این مطلب که استفاده از موقوفات باید با اذن شرع و از طریق انعقاد قرارداد انجام شود ادامه داد: استفاده غیرقانونی از موقوفات دارای اشکال شرعی برای شخصیت های حقیقی و حقوقی و تصرف در موقوفه بدون اذن متولی دین بر گردن استفاده کننده ایجاد می کند.

وی درباره بیشترین میزان وقف در کشور ابراز کرد: عناوین وقف در کشور متفاوت است و با بررسی های انجام شده بیش از 700 واژه و مفهوم ذیل نیات واقفین آورده شده که سازمان اوقاف برای آگاهی از این نیات به تمامی ادارات دستور جمع آوری مقاصد واقفین را ابلاغ کرده است. اما بنابر بررسی های انجام شده بیشترین نیت وقف در گذشته درباره عزاداری سالار شهیدان انجام گرفته است.

حجت الاسلام محمدی درباره نیازهای روز جامعه به پدیده وقف اعلام کرد: تولید علم همسو با تاکید رهبر معظم انقلاب از طریق حمایت از دانشجویان و اندیشمندان به منظور شکوفایی استعدادها، زمینه سازی برای اشتغال و ازدواج جوانان مهمترین نیازهای جامعه به پدیده الهی وقف است.

وی ادامه داد: فعالیت های قرآنی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی از روند رو به رشدی برخوردار بوده است از دیگر نیازهای امروز جامعه به برکات وقف به شمار می رود به ویژه در زمینه نشر و توزیع مصحف های مناسب، برگزاری دوره های آموزشی تفسیر و مفاهیم وحی و ایجاد انس مردم با قرآن همسو با تاکیدات رهبری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

حجت الاسلام محمدی با بیان این مطلب که ارائه مستندات از پدیده منفی موقوفه خواری در برخی از موارد با محدودیت های شرعی و قانونی مواجه است عنوان کرد: انتظار می رود رسانه ها ابعاد منفی و اصل پدیده موقوفه خواری به عنوان پدیده ای زشت و حرام را به جامعه بشناساند و در هر جا که نیاز باشد سازمان نیز مصداق های دینی این پدیده مضموم را معرفی می کند.

سرپرست اوقاف و امور خیریه با اعلام ایجاد بانک اطلاعات سرمایه های این سازمان در سال جاری همسو با اعتمادسازی در جامعه اظهار کرد: دومین همایش وقف و رسانه سوم بهمن در محورهایی همچون راهکارهای تعامل مطلوب سازمان اوقاف و رسانه ها، نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ وقف نوین، تبیین کارکردهای وقف در رسانه، جلب اعتماد جامعه و نقش روابط عمومی در اعتمادسازی برگزار می شود.

وی با بیان این مطلب که برگزاری دوره های تخصصی آموزش مباحث مرتبط با وقف به خبرنگاران این حوزه از رویکردهای سازمان اوقاف در آینده نزدیک است خاطرنشان کرد: همزمان با هفته های گرامیداشت وحی گردهمایی واقفین به صورت استانی و کشوری برگزار و در آن زمینه تعامل اصحاب رسانه با واقفان به منظور اطلاع رسانی صریح و شفاف به جامعه فراهم می شود.

شایان ذکر است نشست تخصصی جایگاه رسانه در اشاعه فرهنگ وقف یکشنبه 26 دی با حضور نماینده ولی فقیه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در محل سازمان فعالیت های قرآنی دانشجویان کشور برگزار شد.

پایان پیام/


پایان پیام/


 

کد خبر 12752

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha