بهگزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی میراث فرهنگی، در فاز اول مراسم رونمایی از «مگاپروژه مشترک توسعه رسته صنایعدستی» با حضور مریم جلالی معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و وحید خاوهای مدیرعامل بنیاد علوی برگزار شد. در این مراسم که صبح امروز شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ در محل سالن فجر وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی برگزار شد، اجرای این مگا پروژه به صورت رسمی آغاز شد و در فاز اول پروژه برای دو هزار هنرمند در پنج استان خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و ایلام اشتغال ایجاد خواهد شد.
مریم جلالی معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در این نشست گفت: صنایعدستی تولید میکند و از طریق تولید به اشتغال کمک میکند و این اقتصاد هویتبنیان نقش مهمی در تولید اشتغال دارد در حالی که در برخی از صنایع با تولید باعث از بین رفتن اشتغال شدهاند.
او اضافه کرد: ما نزدیک به ۳۰۰ محصول داریم و حوزههای اقلیمی ما مزیتهای رقابتی خاصی دارند و ظرفیتهای فراوانی برای حوزه زنجیره تولید تا فروش وجود دارد که با توجه به این ظرفیتها میتوان در حوزه اشتغال فعالیتهای بسیار زیادی انجام داد کما این که صنایعدستی خانوادهمحور بودن صنایعدستی و این که سن و سال ندارد.
جلالی در ادامه گفت: در سالهای اخیر به صنایعدستی نگاه خوبی نشده و هیچ وقت نگاه به این حوزه بهعنوان یک زنجیره ارزشآفرین نبوده است درحالی که آسیبشناسی این حوزه و توجه به ظرفیتهای صنایعدستی میتواند به ایجاد اشتغال کمک کند. ما نیار به بازوهای اجرایی داریم تا در حوزه اشتغال به ما کمک کنند و چه بازوی کمکی بهتر از بنیاد علوی میتوان پیدا کرد. با توجه به سیاستهای مهندس ضرغامی نسبت به کاهش تصدیگری، استفاده از ظرفیتهای نهادهایی مثل بنیاد علوی میتواند به ایجاد چرخه سودآوری و اشتغال برای حوزه صنایعدستی کمک کند.
او گفت: ایجاد اشتغال مولد میتواند به ایجاد ایمان و امید در جامعه که از موضوعات مورد تاکید مقام معظم رهبری است کمک کند.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در ادامه گفت: یکی از موضوعات مهم در اجرای این پروژه تمرکز بر بافتههای داری است که دارای ظرفیتهای فراوانی است. صنایعدستی یک صنعت فانتزی بوده و برای برگرداندن این صنعت به جایگاه اصلی آن نیازمند تلاش همهجانبه و همکاری نهادهای مختلف هستیم.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود به بومگردیها اشاره کرد و افزود: بومگردیها یک ظرفیت بسیار مناسب برای معرفی و عرضه محصولات صنایعدستی است. ما سه هزار واحد بومگردی داریم که توجه به این واحدها میتواند به عرضه هرچه بهتر صنایعدستی کمک کند.
جلالی خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که صنایعدستی در حقیقت یک صنعت سبز و دوستدار محیطزیست است و نیازمند همکاری همه دستگاهها است تا شاهد رونق هرچه بهتر و بیشتر باشد.
توانمندسازی حوزه اشتغال، ماموریت اصلی بنیاد علوی است.
وحید خاوهای مدیرعامل بنیاد علوی نیز در این مراسم در سخنانی گفت: در بنیاد علوی یک ماموریت اصلی داریم و آن هم توانمندسازی در حوزه اشتغال است که در این باره اولویت ما مناطق محروم است. دو برنامه اصلی داریم که یکی مسکن محرومان و دومی موضوع اشتغال با هدف ایجاد درآمد پایدار است که با هدف جلوگیری از مهاجرت به شهرهای بزرگ انجام میشود.
او افزود: بنای بنیاد علوی درباره مشاغل خرد و خانگی است چرا که قرار است به تک تک افراد خدمات ارائه دهیم. یکی از حوزههای مهم در ایجاد مشاغل خرد، حوزه صنایعدستی است و یکی از مسائلی که باید در این حوزه باید به آن توجه کرد نگهداری و توسعه رشتههای صنایعدستی است.
او افزود: یکی از اقدامات مهم در حوزه صنایعدستی نوسازی صنایعدستی است از این رو بنیاد علوی برای این موضوع اعلام آمادگی میکند و آماده حمایت و پشتیبانی از این طرح هستیم.
خاوهای یادآور شد: صنایعدستی از نسل گذشته به نسل جدید رسیده است ما موظف هستیم ضمن حفظ این صنعت هویتبنیان در حوزه اشتغال و توسعه رشتههای صنایعدستی کمک کنیم.
ایجاد اشتغال برای دو هزار نفر در پنج استان
محمدحسین عسکرپور مدیرکل دفتر حمایت از تولید صنایعدستی نیز در این نشست گفت: ایجاد اشتغال برای ۲ هزار نفر در استان خراسان شمالی، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، ایلام و سیستان و بلوچستان از اهداف این طرح است البته ظرفیت ایجاد اشتغال در حوزه صنایعدستی بیش از ۱۰۰ هزار نفر است.
فرزاد اوجانی مدیرکل دفتر حمایت از صادرات صنایعدستی نیز در این نشست گفت: با اجرای این پروژه، کارآفرینی و ایجاد اشتغال در حوزه صنایعدستی رونق میگیرد با این حال یک نکته مهم در اجرای این پروژه توجه به تامین مواد اولیه است و شرکت مجری این طرح باید نسبت به تامین مواد اولیه توجه ویژهای داشته باشد.
او افزود: در حوزه صادرات و بازرگانی استانهای مختلف کشور از جمله خراسان رضوی دارای ظرفیتهای فراوانی است که یکی از آنها سوغات زیارت است. ما در این باره با بنیاد علوی آمادگی کامل برای همکاری داریم.
ویدا توحدی مدیرکل دفتر حمایت از آموزش و ترویج نیز در این نشست گفت: توجه به آموزش در هر حوزه اهمیت دارد و در اجرای این پروژه به طور حتم آموزش نقش مهمی در اجرای بهتر آن دارد از این رو تمرکز بر روی آموزش در حوزه اشتغال اهمیت فراوانی دارد.
در این نشست همچنین سیدجواد موسوی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان رضوی، هادی شاهوردی مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خراسان شمالی و مدیران بنیاد علوی به بیان و ارائه دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.
پروژه «ملی اشتغال حامی» در قالب «مگا پروژه توسعه رسته صنایعدستی» با رویکرد اشتغال در فاز اول از ایجاد اشتغال برای دو هزار نفر حمایت میکند. کمکهای فنی و اعتباری پروژه ۳۶۵۰ میلیون تومان است و ۶۰هزار میلیون تومان تسهیلات مورد نیاز اجرای این طرح است.
شرکت توسعه تجارت زرفام کیش بهعنوان مجری طرحهای کارآفرینی و اشتغالزایی بنیاد علوی انتخاب شده و این پروژه را نیز این شرکت اجرا میکند.
بر اساس این پروژه در استان خراسان رضوی برای ۶۰۰ نفر، در خراسان جنوبی برای ۳۰۰ نفر، در خراسان شمالی برای ۴۰۰ نفر، در ایلام برای ۵۰۰ نفر و در سیستان و بلوچستان برای ۲۰۰ نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
نظر شما