رونمایی از صد و دهمین شماره فصلنامه مطالعات خاورمیانه

صد و دهمین شماره فصلنامه مطالعات خاورمیانه توسط مرکز پژوهش‌های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه فردا رونمایی می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، یکصد دهمین شماره فصلنامه مطالعات خاورمیانه توسط مرکز پژوهش‌های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه فردا (دوشنبه ۲۲ خرداد) ساعت ۱۷ در مرکز پژوهش‌های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه رونمایی می شود.

 

 

بنابراین گزارش، حمید احمدی سردبیر فصلنامه و پژوهشگر ارشد مرکز، حسین دهشیار پژوهشگر ارشد مرکز و ناظر علمی گروه مطالعات آمریکا، محمد کاظم سجادپور عضو تیم مشاوران فصلنامه و استاد دانشکده روابط بین الملل، ماشاالله شمس الواعظین استاد پیشکسوت روزنامه نگاری حرفه‌ای و مشاور عالی مرکز، مجتبی مقصودی مؤسس انجمن علمی علوم سیاسی ایران و انجمن علمی صلح، سید عبدالامیر نبوی پژوهشگر ارشد مرکز و رئیس هیأت تحریریه فصلنامه در این مراسم حضور دارند.

 

 

این گزارش می افزاید: فصلنامه علمی مطالعات خاورمیانه مرکز پژوهش های علمی و مطالعاتی استراتژیک خاورمیانه از سال 1373 منتشر می شود. در ابتدای شروع به کار این مجله هیچ مجله ای نبود که مسأله های حیاتی خاورمیانه را کاوش کند. معیار اصلی قبول و انتشار مطلب در این نشریه، داشتن استحکام نظری و عنایت عینی به دشواره هایی است که خاورمیانه را مترادف بی ثباتی و بحران کرده اند از این رو  نخبه پروری، نگرش استراتژیک یا بنیادی، آینده اندیشی و تخمین علمی رخدادها و روندها اصلی ترین رویکرد فصلنامه تعریف شده اند.

 

 

این فصلنامه در سال های پیش از اردیبهشت 1398 بر اساسی دیگر منتشر می شد یعنی مضمون آن را بخش هایی مانند میزگرد، یادداشت تحلیلی و بررسی کتاب و مقالات تشکیل می دادند اما بعد از تاریخ مذکور و مطابق آیین نامه های مربوطه (دوم اردیبهشت و نیز شهریور 1398 کمیسیون نشریات وزارت علوم، تحققات و فن آوری)، این بار فقط مقالات علمی پژوهشی درجه یک و مستخرج از تحقیقات اصیل، محتوای مجله را تشکیل می دهند. فصلنامه خاورمیانه نخستین مجله ای بوده است که طی سال های بعد از 1373 همواره مشاوران بین المللی و نیز داخلی در سطح عالی داشته و به صورت منظم و واقعی از مشاورت و دیدگاه و بعضاً پیشنهاد آنها استفاده کرده است.

 

 

گفتنی است: مرکز پژوهش های علمی و مطالعاتی استراتژیک خاورمیانه در بهمن ماه ۱۳۶۷ در تهران تاسیس شد. این مرکز علاوه بر مطالعه و تحقیق پیرامون مسائل نظری روابط بین الملل، خاورمیانه شناسی را محور فعالیت های مطالعاتی، تحقیقاتی و اطلاع رسانی خود قرار داد. در واقع، این اولین مرکزی است که در ایران با هدف خاص تحقیقاتی در حوزه علوم سیاسی و روابط بین الملل شروع به کار می کند.

 

 

 

کد خبر 1272514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha