به گزارش خبرگزاری شبستان،دکتر مسجد جامعی، به تشریح تأثیر ایدئولوژی بر رفتار و سلوک فردی و اجتماعی پرداخت و تأکید کرد: ایدئولوژی فقهی کلامی به صورت کامل در دیدگاه و رفتار انسان انعکاس پیدا میکند.
وی افزود: به عنوان نمونه میتوان به انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) اشاره کرد که بر اساس آموزه امر به معروف و نهی از منکر و همچنین جواز قیام علیه رژیمی که خلاف دین حرکت میکند، شکل گرفت.
دکتر مسجد جامعی در ادامه با اشاره به مبانی فکری اهل سنت تصریح کرد: در مبانی فکری و ایدئولوژی اهل سنت، جواز قیام علیه رژیم فاسد وجود ندارد، علی الخصوص در میان حنبلیها و ماکلیها که مکتبشان اجازه چنین حرکتی را به مردم نمیدهد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر ضرورت اجتماعی باعث میشود که حرکت اصلاحی راه خود را از بیراهه باز کند و همین جاست که گروههایی مانند القاعده شکل میگیرند.
حجت الاسلام و المسلمین مسجد جامعی اظهار داشت: ویژگیهای ایدئولوژیک در تاریخ سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کاملاً بازتاب پیدا میکند به عنوان نمونه مجموعه دستگاه اعتقادی شیعه این اجازه را میدهد که زمانی که قدرت حاکم منحرف و مزدور شد، در مقابل آن اعتراض کرد درحالیکه در فقه حنبلی و مالکی چنین نیست و پیروان این مذاهب نمیتوانند هم پایبند اعتقادات این مذاهب بوده و هم انقلابی باشند.
مشاور عالی ریاست دانشگاه ادیان و مذاهب با اشاره به عملکرد علمای اهل سنت در وقایع اخیر خاطر نشان کرد: مشکل اصلی علمای اهل سنت، مبانی فقهی ـ کلامی آنان است که اجازه قیام در برابر انحرافات حکومتها و حکام را به آنان نمیدهد و به همین دلیل نیز برخی از انتقادها از علمای اهل سنت صورت میگیرد.
وی در پایان تأکید کرد: برای داشتن یک آینده خوب نیاز به یک ایدئولوژی فقهی ـ کلامی خوب داریم.
یادآور میگردد سلسله نشستهای کارگاه آموزشی ژئوپلوتیک شیعه به همت معاونت پژوهشی دانشکده شیعه شناسی و با تدریس حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مسجد جامعی در دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار میگردد.
انتهای پیام
نظر شما