ارتقا فرهنگ نماز و نمازخوانی نیازمند اقدامات عملی/ کم‌لطفی‌ها در امر نماز داد استاندار فارس هم در آورد

عدم رسیدگی به نمازخانه ها و ناکافی بودن اطلاعات آماری از وضعیت نمازخانه ها از جمله دغدغه های متولیان است که این امر سبب شده استاندار فارس در نشست شورای اقامه نماز نسبت به آن گلایه هایی داشته باشد.

خبرگزاری شبستاناستان فارسمهدی رحمانیان

 

به تعبیر بزرگان، «نماز» رکن و ستون دین است و توجه به این فریضه الهی پایه های دین مبین اسلام را تقویت می کند. اهمیت نماز در دین ما به اندازه ای است که قبولی اعمال انسان ها را بسته به قبولی نمازشان برشمرده اند و برای این واجب الهی آثار و فضیلت های بسیاری عنوان شده است.

 

نماز جایگاه رفیع در میان عبادات دارد به نحوی که بنا به روایات ائمه(ع)، نخستین چیزی که در قیامت از آن پرسش می شود، نماز است؛ پس اگر قبول شود سایر اعمال نیز مقبول است و چنانچه رد شود دیگر اعمال مان نیز مردود می شود.

 

 نماز؛ نشانه و پرچم اسلام است و همین امر سبب شده نسبت به این فریضه دینی اهتمام و حساسیت هایی در جامعه ایجاد شود. فراهم بودن مقدمات اقامه نماز از جمله تاکیدات و حساسیت ها است که دین اسلام نسبت به آن اهتمام داشته است.

 

در فروع دین ما، مکان، زمان، لباس و بدن نمازگزار از مقدمات نماز است که برای آن احکام و فروعاتی ذکر شده است. اگرچه عمل به این مقدمات از وظایف شرعی هر فرد مسلمان است اما در برخی موارد نیاز است برخی موارد همچون مکان اقامه نماز در مدرسه، اداره، نماز خانه های بین راهی توسط متولیان فراهم شود. این موارد سبب شده هر دستگاه وظایفی را در این زمینه بر عهده داشته باشند تا زمینه ترویج این واجب الهی به درستی در جامعه محقق شود.

 

نبود نمازخانه و یا عدم رسیدگی به آنها، نبود اطلاعات کافی از وضعیت نمازخانه ها و... از جمله دغدغه های متولیان است که این امر سبب شده «ستاد اقامه نماز» در استان ها و شهرستان ها شکل بگیرد تا اصلی ترین عمل مسلمان ها به بهترین شکل ممکن در جامعه نهادینه شود.

اهمیت فعال بودن مساجد در تصمیم گیری ها

برخی کم لطفی ها در امر نماز، گلایه استاندار فارس را به همراه داشته تا جایی که محمدهادی ایمانیه در نشست ستاد اقامه نماز استان فارس نسبت به رفع آن تاکید و خواستار توجه بیش از پیش مسئولان و دست اندرکاران امر شده است.

 

استاندار فارس با تاکید بر اینکه میزان فعال بودن و بازدهی مساجد و نمازخانه‌ها اهمیت بالایی در تصمیم‌گیری‌ها دارد بر لزوم تجمیع اطلاعات و داده‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری مساجد و نمازخانه‌ها تأکید و خواستار تدوین امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مساجد و نمازخانه‌های استان در تمامی شاخه‌ها اعم از مدارس، دانشگاه‌ها، پارک‌ها، بیمارستان‌ها و غیره در قالب یک نرم‌افزار شده است.

 

گلایه از تغییر کاربری نمازخانه های مدارس

فعال نبودن برخی نمازخانه های مدارس نیز گلایه دیگر استاندار فارس بوده که انگشت آن به سوی آموزش و پرورش نشانه می رود. ایمانیه با گلایه از تغییر کاربری نمازخانه ها در برخی مدارس استان گفته شنیده شده است از بعضی نمازخانه‌های مدارس استفاده تجاری می‌شود، لازم است تمامی نمازخانه‌های مدارس استان صرفاً به عنوان نمازخانه مورد استفاده قرار گیرند.

 

او همچنین به وضعیت مساجد بین راهی نیز اشاره داشته و از راهداری استان خواسته نقشه جامع و کاملی از راه‌های استان تدوین و مساجد بین راهی و نمازخانه‌ها را در آن مشخص و سپس با ارزیابی آن نسبت به وضعیت آنان اعلام نظر کند تا ستاد اقامه نماز بر مبنای آن تصمیم‌گیری و نسبت به تعمیر و بازسازی بعضی مساجد و ساخت مساجد و نماز‌خانه در مناطق مورد نیاز اقدام کند.

 

بررسی وضعیت اقامه نماز در مدارس و دانشگاه‌ها

ضرورت انجام پژوهش در خصوص چگونگی وضعیت اقامه نماز در مدارس و دانشگاه‌ها نیز مسئله دیگری است که استاندار فارس بر آن تأکید کرده و گفته وضعیت اقامه نماز در شاخه‌ها و گرایش‌های مختلف و با معیارهای از پیش مشخص شده مورد بررسی قرار گیرد، سپس بر اساس نتایج به دست آمده، مسئولان پس از برنامه‌ریزی برای ارتقای شاخص‌ها اقدام کنند.

 

«ارتقای فرهنگ نماز و نمازخوانی نیازمند اقدامات عملی، فرهنگی و ریشه‌ای است»؛ مسئله ای که مورد تاکید ایمانیه است و نسبت به آن نیز پیشنهاداتی دارد. او معتقد است حضور یک مسئول واحد برای اجرای این امر ضروری است و لازم است همه سازمان‌ها اعم از شهرداری‌ها، فرودگاه‌ها، آموزش و پرورش، راهداری، دانشگاه‌ها، صمت و غیره یک مسئول خاص و منحصراً معطوف به موضوع اقامه نماز داشته باشند؛ چرا که بنا به سفارش بزرگان دین با اقامه نماز گره بسیاری از امور باز می‌شود.

 

استاندار فارس همچنین خواستار ارائه رتبه‌بندی فرمانداران و رؤسای ادارات کل استان در خصوص عملکرد ایشان در حوزه نماز شده است.

 

بر اساس آمار رئیس مرکز رسیدگی به مساجد استان فارس، بیش از پنج هزار مسجد، حسینیه، نمازخانه و.. در سطح استان وجود دارد که البته رسیدگی به حجم بالای این اماکن اگرچه امر دشواری است اما احیا آن یک امر ضروری بوده که در کنار متولیان و دلسوزان، جا دارد سایر نهادها و ارگان ها نیز پای کار آمده و نسبت به آبادانی آن اهتمام ویژه داشته باشند.

 

 

کد خبر 1271960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha