به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، سیدکریم سجادی، معاون سیاسی، امنیتی استاندار خراسان شمالی در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی خراسان شمالی که امروز (9 اردیبهشت) به طور مشترک با کمیته نهضت مطالعه مفید و انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان بجنورد برگزار شد، با بیان اینکه امروز برای کتاب و کتابخوانی رقبای سنگینی ابراز وجود می کنند؛ ضرورت تبیین این فرهنگ را بیش از پیش مورد توجه قرار داد.
وی افزود: باید جایگاه ویژه کتاب و فرهنگ مطالعه در مقابل جنگ نرم حفظ شود و از این موضوع به نحو شایسته بهره برداری شود.
وی همچنین تأکید کرد: امروز همه دستگاهها، همه نخبگان و تمام مسوولان سهم خود را در بالا بردن حوزه کتاب و کتابخوانی بدانند و ایفا کنند.
وی تشکیل کتابخانه های تخصصی در دستگاه های اجرایی را مورد تأکید قرار داد و خواست تا کتاب های مازادبر نیازشان را به کتابخانه های عمومی برگشت دهند.
مدیرکل امور کتابخانه های عمومی خراسان شمالی نیز دراین جلسه با ارائه گزارشی از روند رو به رشد شاخص های کتابخانه ای در این استان از ابتدای سال 89 تا پایان سال 90 خبر داد: تعداد کتابخانه ها از 26 باب به 65 باب افزایش یافته و شاهد رشد 150 درصد در این حوزه بودیم.
علی رحیمی افزود: تعداد کتابها از 227 هزار و 514 جلد به 483 هزار و 383 جلد افزایش یافته که رقم 112 درصد رشن را نشان می دهد.
وی در ادامه مطلب فوق همچنین رقم رشد عضویت در کتابخانه های عمومی را 66 درصد در طول زمان مذکور اعلام کرد و اظهار داشت: 19 هزار و 745 عضو به 32 هزارو 827 نفر افزایش یافته است.
رحیمی افزود: نرخ امانت کتاب نیز دراین مدت از 594 هزار و 290 جلد در پایان سال 89 به یک میلیون و 14 هزار و 63 جلد رسیده است که نشان از رشد 71 درصدی است.
وی توسعه تبلیغات و اطلاع رسانی، راه اندازی کتابخانه های مشارکتی، افزایش منابع کتابخانه های عمومی و تلاش برای ساخت و تجهیز و راه اندازی کتابخانه مرکزی بجنورد و نیز کتابخانه استاندارد شیروان و همچنین کتابخانه های روستایی را از برنامه های مدنظر در سال جاری اعلام کرد.
رحیمی افتتاح کتابخانه شبانه روزی، تأسیس انجمن خیرین کتابخانه ساز، آموزش کتابداران و راه اندازی اتاق فکر را نیز به اهم برنامه ها در سال جاری افزود.
وی همچنین راه اندازی ایستگاه های مطالعه در نقاط مختلف شهری و اماکن عمومی را نیز در گزارش گنجاند.
محمد پاکمهر، فرماندار بجنورد نیز در ادامه با تصریح این مطلب که باوجود قابلیت ها و پتانسیل ها و نیز تلاش های صورت گرفته در حوزه توسعه کتاب و کتابخوانی هنوز با شرایط خوب فاصله داریم، از شروع به ساخت 11 باب کتابخانه روستایی در این شهرستان خبر داد و گفت: 7 باب با اختصاص اعتبار تا 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و 4 باب کتابخانه دیگر نیز مراحل اولیه ساخت آن در حال اجراست.
پایان پیام/
نظر شما