آغاز مرمت بخش هایی از عمارت تاریخی هفت تنان

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، از آغاز مرمت بخش هایی از عمارت تاریخی هفت تنان (موزه سنگ هفت تنان) در شیراز خبر داد و گفت: این طرح با اعتباری بالغ بر 500 میلیون ریال اجرا می شود.

مهندس فریدون فعالی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، از آغاز مرمت بخش هایی از عمارت تاریخی هفت تنان (موزه سنگ هفت تنان) در شیراز خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به ضرورت ادامه کار مرمت بنادر بخش کاروانسرای خلیج جنوبی مرمت این بخش از بنا با اختصاص اعتباری بالغ بر 500 میلیون ریال از حمل اعتبارات استانی در دستور کار قرار دارد.


وی افزود: در این عملیات، اجرای کف سازی، کف پوش حیاط و فضا های داخلی کاروانسرا، مرمت آجرکاری و بندکشی در محل های مورد نیاز و احیای طاق بخش جنوب غربی انجام می شود.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، درخصوص طرح ها و برنامه های پیش بینی شده برای بهسازی بنای تاریخی هفت تنان، تصریح کرد: با توجه به الحاق بودن اتاق های ضلع جنوبی که در دوره های بعد ساخته شده است و در طرح های بلند مدت این اتاق های الحاقی برچیده خواهد شد و فضای کاروانسرا با حیاط عمارت هفت تنان تلفیق و یکپارچه می شود.


وی اظهار داشت: پس از مرمت کاروانسرا این فضا به عنوان کارگاه و نمایشگاه کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می گیرد و در این فضا ضمن فعالیت کارگاهی استادکاران کاشی و میراث فرهنگی بازدیدکنندگان نیز می توانند از کارگاه بازدید نموده و با این کار هنری نیز آشنا شوند.


پیشینه:

باغ و عمارت هفت تنان مربوط به دوره زندیه است و در شیراز، شمال چهل تنان، زیر تخت ضرابی واقع شده و این اثر در تاریخ 15 دی 1310 با شماره ثبت 74 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.باغ هفت ‌تن که یکی از بناهای کریم خان زند در شیراز است؛ باغ مصفایی بوده که در شمال آرامگاه حافظ در دامنه کوه تخت ضرابی (کوه چهل مقام) قرار گرفته است.


علت نامگذاری این بنا به هفت تنان، وجود هفت قبر از هفت عارف در این باغ است که کریم خان زند روی هر کدام، سنگ بزرگ بدون کتیبه ‌ای نصب کرده‌ است.


بنا دارای یک ایوان دو ستونی است که دیواره های آن مزین به تابلو های نقاشی نفیسی از آثار آقاصادق نقاش مشهور دوره زندیه بوده و هم اکنون از این ساختمان و باغ به عنوان گنجینه‌ سنگ‌ های کهن بهره برده می‌شود.

 

سنگ ‌های موجود در این گنجینه متعلق به سده‌ های سوم تا یازدهم هجری قمری است که با انواع خطوط کوفی، ثلث، نستعلیق، دیوانی، توقیع، تعلیق و نسخ به شیوه‌ زیبایی آراسته شده‌اند.


پایان پیام/

کد خبر 127112

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha