سیاست « چماق و هویج » آمریکا در قبال ایران

مقامات آمریکایی برای فرار از نتایج مثبت مذاکرات ایران با گروه 1+5 ، سیاست «چماق و هویج » را در قبال برنامه صلح آمیز هسته ای ایران در پیش گرفته اند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیاست های مبتنی بر مقابله آمریکا در قبال پیشرفت های ایران بر هیچ کس پوشیده نیست و به کارگیری این سیاست نسبت به برنامه صلح آمیز هسته ای ایران بیش از پیش خود را نمایان کرده است.
اگرچه مذاکرات ایران با گروه 1+ 5 در استانبول به گفته دیپلمات های اروپایی و شخص کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا مثبت بوده و زمینه های مشترکی را برای توافقات بعدی میان دو طرف فراهم کرده است اما در این میان آمریکا که هنوز نمی داند چگونه با برنامه های صلح آمیز هسته ای ایراان کنار بیاید، سیاست چماق و هویج را در پیش گرفته تا از یک سو وانمود کند که نتایج مذاکرات ایران با 1+5 برایش خوشایند است و از سوی دیگر بتواند سیاست های تحریم و تهدید خود را علیه ایران اعمال کند.
در همین راستا روزنامه لس آنجلس تایمز با ارائه گزارشی از موافقت مقامات آمریکایی با غنی سازی اورانیوم در ایران اما با انواع شرط ها و محدودیت ها خبر داده است.
در گزارش لس آنجلس تایمز آمده است: مقامات دولت باراک اوباما ، رییس جمهوری آمریکا در توافقی عمده اعلام کرده اند که می توانند به ایران اجازه دهند تا به یکی از بخش های حیاتی و مهم خود در برنامه هسته ای ادامه دهد اما به شرطی که دولت تهران قدم های بزرگ دیگری را برای جلوگیری از توانایی خود به منظور ساخت بمب اتمی بردارد.
در حقیقت مقامات آمریکایی با این اظهارات بار دیگر بر ادعاهای پیشین خود مبنی بر اینکه ایران به دنبال ساخت بمب اتمی است تاکید کرده اند و اجازه غنی سازی اوانیوم را منوط به توقف ایران در مسیر یاخت سلاح هسته ای دانسته اند.
به این ترتیب آنها به همان نقطه اول که همان جلوگیری از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران است باز گشته اند زیرا تهران بارها و بارها اعلام کرده که در برنامه های هسته ای خود تنها اهداف صلح آمیز را مد نظر دارد و به هیچ عنوان به دنبال ساخت سلاح هسته ای نیست و از غرب نیز می خواهد تا با استناد به همین حقیقت فعالیت های صلح آمیز هسته ای و غنی سازی اورانیوم از سوی ایران را به رسمیت بشناسد.
مقامات آمریکایی به لس آنجلس تایمز گفته اند که اگر دولت ایران با بازرسی های نامحدود سازمان بین المللی انرژِی اتمی و سایر محدودیت های اعمال شده از سوی سازمان ملل موافقت کند ، آنها می توانند با غنی سازی 5 در صدی اورانیوم در ایران موافقت کنند.
در ادامه این گزارش آمده است که مقامات دولت آمریکا امیدوارند که با این موضع جدیدی که در مذاکرات هسته ای خود با ایران اتخاذ می کنند، بتوانند در کنار تحریم های اقتصادی ایران به مناقشات هسته ای با این کشور پایان دهند.
اما این پیشنهاد جدید مقامات آمریکایی چیزی جز قفل زدن به دست و پای ایران برای جلوگیری از ادامه فعالیت های صلح آمیز هسته ای این کشور نیست.
پذیرش اعمال تحریم ها از سوی سازمان ملل و بازرسی های نامحدود خارج از قوانین خود سازمان بین المللی انرژی اتمی حرکتی است که مقامات ایرانی بارها و بارها تاکید کرده اند که به آن تن در نمی دهند زیرا تسلیم شدن در برابر این شرط ها در حقیقت عقب نشینی ایران از حقوق مسلم هسته ای مردم این کشور تلقی می شود که به هیچ عنوان منطقی و عاقلانه نیست.
لس آنجلس تایمز در گزارش خود آورده است: ایران غنی سازی مقادیر اندکی از اورانیوم خود تا 20 درصد را از فوریه سال 2010 آغاز کرده است در حالی که حجم زیادی از ذخایر این کشور نیز در سطوح پایین غنی سازس شده و این شرایط ، نگرانی مقامات آمریکایی برای دستیابی ایران به سوخت مورد نیاز برای ساخت بمب اتم که با غنی سازی 90 در صدی حاصل می شود را برانگیخته است.
در ادامه این گزارش آمده است: به همین خاطر حتی موافقت با غنی سازی اورانیوم در سطوح پایین نیز در میان مقامات آمریکایی و متحدان آنها بحث برانگیز بوده زیرا در اینصورت نیز خطر توانایی دانشمندان هسته ای ایران برای دستیابی به دانش و تجربه ساخت اتم در آینده وجود دارد اما به تدریج یک اتفاق نظر میان مقامات آمریکا و اسرائیل به وجود آمده است مبنی بر اینکه ایران احتمالا با توقف کامل فعالیت های غنی سازی خود موافقت نخواهد کرد و به این ترتیب پرداختن به چنین تقاضای بی قید و شرطی می تواند رسیدن به توافق مذاکره ای میان ایران و غرب را با هدف توقف برنامه هسته ای ایران و در نتیجه آن جلوگیری از اقدام نظامی غیرممکن سازد.
بدین ترتیب مقامات آمریکایی با ارائه پیشنهاد جدید خود نه تنها کمکی به ایران نمی کنند بلکه گام دیگری در جهت توقف تدریجی برنامه هسته ای ایران برداشته اند.
با این وجود مقامات ایران همانطور که بارها نیز اعلام کرده اند از مواضع برحق هسته ای خود کوتاه نمی آیند و تسلیم این گونه قیدو شرط های ابهام برانگیز نمی شوند.

پایان پیام/


 

کد خبر 127106

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha