حمایت از تولیدات ایرانی تقویت شود

نمایشگاه رسانه های دیجیتال 13 اردیبهشت در حالی در یزد آغاز بکار می کند که صاحبنظران معتقدند: علاوه بر برگزاری نمایشگاه که در معرفی آثار ارزشی و دینی به مردم کمک می کند، باید حمایت از تولیدات ایرانی تقویت شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، محمدرضا نیکونژاد، رئیس حوزه هنری یزد گفت: رسانه های دیجیتال یکی از اثرگذارترین ابزارهای تعامل میان فرهنگ ها به شمار می رود.

وی گفت: امروزه رسانه های دیجیتال از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و قالب مناسبی برای ارائه پیام و محتوای فرهنگی و ارزش های اجتماعی و معنوی هرجامعه به حساب می آید.

رئیس حوزه هنری استان یزد اظهارداشت: فرهنگ، هنر و تکنولوژی به طور مداوم در حال تأثیرگذاری بر یکدیگرند.

وی ادامه داد: هنرمندان نیز در این عرصه مهم با اتکا به فرهنگ غنی ایرانی اسلامی، می توانند با ورود به این حوزه و فراگیری تخصص لازم و بهره گیری از امکانات فضای مجازی آنچه را که در ذهن خود دارند، به آسانی و با هزینه کم و در زمان کوتاه عملی کنند و آثار ماندگار، با اهداف متعالی تولید نمایند.

نیکونژاد با اشاره به اینکه نمایشگاه دیجیتال در راستای ارتقای توان علمی و آموزشی فعالان حوزه دیجیتال است، اظهار کرد: این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی برای جوانان تا علاوه بر بازدید از دستاوردهای جدید این حوزه، در کارگاه ها و نشست های تخصصی نیز شرکت کنند و بردانش خود بیفزایند.

وی گفت: برگزاری چنین نمایشگاههایی برای هنرمندان می تواند آنها را با روش های نوین خلق آثارهنری درحوزه رسانه های دیجیتال آشنا نماید.

وی با بیان اینکه ما در دوره ای زندگی می کنیم که به عصرارتباطات وفن آوری اطلاعات معروف است، تصریح کرد: در این عصر نقش ارتباطات و رسانه های دیجیتال در فرهنگ سازی و ارتقای آگاهی های بشر برهیچ کس پوشیده نیست اما آشنا نبودن خانواده ها با این تکنولوژی و استفاده نادرست از آن می تواند عواقب ناگواری به همراه داشته باشد.

نیکونژاد، یکی از راهکارهای مقابله با این تهدید را نظارت مناسب دانست و افزود: اگر از سوی والدین نظارتی در این خصوص وجود نداشته باشد، آنگاه این فضای مجازی است که با اهداف نامعلوم و مخرب هدایت فرزندانمان را در دست خواهد گرفت.

به گفته رئیس حوزه هنری یزد، برپایی چنین نمایشگاه هایی می تواند خانواده ها را با ابزارهای تکنولوژیک و رسانه های دیجیتال و فرهنگ استفاده بهینه و درست از این فضای نوین آشنا نموده و آسیب های ناشی از این فناوری را کاهش دهد.

وی گفت: هرچند در کشور ما فعالیت های چشمگیری در این زمینه صورت گرفته اما امید است با همت مضاعف فعالان این عرصه و تلاش بیشتر هنرمندان و همچنین توجه بیشتر به این قشر پویا گام های بلندتری در عرصه رسانه های دیجیتال در کشور برداشته شود.


با آموزش می توانیم ازهمه ظرفیت های دیجیتال بهره مند شویم
 

حجت الاسلام حمیدرضا مطهریان، رئیس شورای شهر یزد در خصوص برگزاری دومین نمایشگاه رسانه های دیجیتال در یزد گفت: با توجه به رشد سریع تکنولوژی طبیعی است که رسانه ها هم باید از این امکانات بهترین استفاده را ببرند و بتوانند با بحث دیجیتال که در کشور به طور بسیار سریع در حال پیشرفت است، همگام شوند.

حجت الاسلام حمیدرضا مطهریان افزود: یزد یکی از استان هایی است که طی چند سال اخیر نسبت به بحث دیجیتال کارهای خوبی انجام داده است.

وی اظهار امیدواری کرد: تمامی مسئولان و ادارات همکاری لازم را با نمایشگاه رسانه های دیجیتال با اداره ارشاد اسلامی داشته باشند.

مطهریان متذکرشد: هر امکاناتی اعم از دیجیتال وقتی به جامعه اضافه شود هم به منزله فرصت است و هم یک نوع تهدید به حساب می آید که اگر مسئولان نظارتی، نظارت کافی در این زمینه نداشته نباشند، مشکلاتی به بارخواهد آمد.

وی ادامه داد: مسئولان نظارتی باید قوی تر و هوشیارانه تر از قبل عمل کنند تا از ایجاد هر نوع فاجعه ای جلوگیری شود.

مطهریان در خصوص فرصت هایی که این رسانه ها در جامعه به وجود می آورند، اظهار کرد: این امکانات دیجیتالی هم موجب تسریع در کار اطلاع رسانی به مردم می شوند و هم موجب استفاده از امکانات بسیار گسترده اصحاب رسانه در این امر می شود که با آموزش در این زمینه می توانیم از همه ظرفیت های دیجیتال بهره مند شویم.
 

خروجی نمایشگاه رسانه های دیجیتال باید تفکر وارزش های بومی باشد
 

علی محمد پارساییان، مسئول بسیج هنرمندان یزد معتقد است: اگر در نمایشگاه رسانه های دیجیتال فقط محصولات و تولیدات ایرانی که توسط افراد ارزشی تهیه شده ارائه شود و محصولات خارجی در این نمایشگاه تبلیغ نشود، حرکت قابل تقدیری است.

پارساییان افزود: علاوه بر برگزاری نمایشگاه که کمک می کند آثار ارزشی و دینی به مردم معرفی شود، باید برای تقویت تولیدات و محصولات ایرانی از تولید کنندگان این رسانه ها حمایت شود.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص جنگ نرم، اضافه کرد: دنیا دیگر از سخت افزارها و ابزار سخت برای گسترش تفکر خود استفاده نمی کند، بلکه این کار را از طریق رسانه ها و شبکه های ماهواره ای انجام می دهد.

وی ادامه داد: ما نیز باید برای اینکه تفکر ایرانی خودمان را گسترش دهیم باید از همان رسانه ها و شبکه های ماهواره ای و اینترنت استفاده نماییم و وارد دنیای دیجیتال شویم.

پارساییان تصریح کرد: با اینکه خیلی از کشورهای غربی قدمت دیرینی ندارند، اسطوره سازی می کنند و این اسطوره های خیالی را از طریق رسانه های دیجیتال به دنیا نشان می دهند.

این مقام مسئول، مردم دنیا را تشنه ارزش ها ومفاهیم اسلامی کشور ما دانست و خاطر نشان کرد: درحال حاضر مردم دنیا تحت سانسور خبری شدید هستند و گرایش آنها به اسلام در رسانه ها نشان داده نمی شود.

وی گفت: اگر ما ارزش ها، مفاهیم و فرهنگ اصیل ایرانی واسلامی را در دنیا نشر دهیم، مطمئنا مورد استقبال مردم دنیا قرار خواهد گرفت، زیرا تفکر انقلاب اسلامی و نظام ما نشات گرفته از وحی و قرآن است.
 

رسانه های دیجیتال بالاترین جایگاه را در بین دیگر رسانه ها دارد

محمودرضا رحمانی، مدیر خبرگزاری ایرنا مرکز یزد گفت: در حال حاضر رسانه های دیجیتال بالاتری جایگاه را در بین دیگر رسانه ها دارند و رسانه های مکتوب در وضعیت فعلی از رسانه های دیجیتال و مجازی تغذیه می نمایند.

محمودرضا رحمانی اضافه کرد: رسانه های مجازی و دیجیتال اهمیت فوق العاده ای در جنگ نرم دارند چون قشر جوان، نخبه و تحصیلکرده به دنیای دیجیتال دسترسی بیشتری دارند و اطلاعات خود را از این منبع می گیرند.

به اعتقاد این فعال رسانه ای، به طور مثال در زمان انتخابات رسانه های مجازی خارجی بسیار فعال عمل می کنند و کشور ما که تا کنون کمتر به این رسانه ها توجه می کرد، همیشه در معرض حاشیه وسو استفاده قرار می گرفت.

وی با اشاره به استقبال خوب مردم از نخستین نمایشگاه رسانه های دیجیتال در یزد که سال گذشته برپا شد، اظهار داشت: در حال حاضر در استان یزد هوشیاری و بیداری مردم بیشتر شده ومردم هم در زمینه اطلاع رسانی وهم در بحث بازی های رایانه ای وسرگرمی ها به دنیای دیجیتال اقبال بیشتری دارند.

رحمانی تصریح کرد: برگزاری نمایشگاه رسانه های دیجیتال علاوه بر معرفی نرم افزارها و بازی هایی که شناخته شده نبودند، زمینه های حضور قشر نخبه در دنیای دیجیتال را فراهم می کند.

وی توجه بیشتر به نخبه های حوزه علمی و دیجیتال را خواستار شد و افزود: اگر در بحث نرم افزاری بخواهیم محتوای به روز وجدید ارائه کنیم نیاز داریم به سمت افراد نخبه و مراکز علمی برویم واز این قشر حمایت معنوی و مادی صورت بگیرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، رحمانی گفت: لازم است برای تولید کنندگان و پدیدآورندگان رسانه های دیجیتال پاداش ها و تشویق هایی در نظر گرفته شود و علاوه بر بحث مادی با برگزاری جشنواره ها و در اختیار قرار دادن امکانات و تسهیلات برای تولید وتهیه نرم افزار، بحث رسانه های دیجیتال در یزد را تقویت کنیم.

گفتنی است، دومین نمایشگاه سراسری رسانه های دیجیتال 13اردیبهشت به مدت 5روز در محل دائمی نمایشگاه های استان یزد آغاز بکار می نماید.

پایان پیام/

کد خبر 126990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha