فقیهِ همیشه حامی ولی فقیه

یکى از مهم ترین فرازهاى زندگى مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، علاوه بر ابعاد علمی و فقاهتی، زندگى سیاسى و مبارزاتى ایشان بوده است، چه آنکه این مرد بزرگ از همان آغاز نهضت به رهبری استاد عزیزش حضرت امام (ره)...

خبرگزاری شبستان//قم

 

یکى از مهم ترین فرازهاى زندگى مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، علاوه بر ابعاد علمی و فقاهتی، زندگى سیاسى و مبارزاتى ایشان بوده است، چه آنکه این مرد بزرگ از همان آغاز نهضت به رهبری استاد عزیزش حضرت امام (ره)، پابه پای ایشان، قدم در مسیر مبازرات گذاشت و در این راه از هیچ کوشش و فداکاری ای دریغ نکرد؛ البته این مبارزات، هم به صورت فردى و هم به صورت جمعی به عنوان یکی از اعضاى جامعه مدرسین حوزه علمیه قم صورت مى گرفت، با این همه برای آن عالم فقید، تفاوتی نمی کرد که با چه عنوانی در مسیر حق و حقیقت به جهاد علمی و سیاسی می پردازد؛ مهم کار برای خدا بود و همین هم او را بس بود که شاگرد و سربازی برای آقا روح الله به شمار می رفت.

 

این گونه بود که در سال های پر خفقان قبل از انقلاب، بارها و بارها دستگیر شد و همچنین طعم زندان و شکنجه ساواک را چشید و چهارماهی را نیز در آن سال ها در گرمای سوزان و شرجی تبعید گاه بندر لنگه سپری کرد. ایشان همچنین دو سال و اندی نیز در یزد، تبعید بود.

 

بیت الغزل دفتر فعالیت های سیاسی این مرجع فقید را می توان حمایت همه جانبه از امام خمینى(ره) در همه مقاطع تاریخی عنوان کرد.

 

در این میان یکی از فعالیت های این استاد برجسته حوزه، تصدیق و تثبیت مرجعیت امام خمینى(ره) بود که این مهم به مدد و یاری جمعی از اساتید و بزرگان حوزه علمیه قم تحقق یافت، آن هم در زمانه ای که رژیم ملعون پهلوی، عزم خود را جزم کرده بود تا با حذف فیزیکى حضرت امام(ره)، نهال نهضت دینى را از ریشه قطع کند.

 

بعداز ارتحال جانگداز امام امت(ره)، مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی از جمله شخصیت های حوزوی بود که در حمایت از مقام معظم رهبری، پیشگام بود.

 

این مرجع تقلید نسبت به اصل مسئله ولایت فقیه اعتقادی راسخ و محکم داشت، به گونه ای که از لحاظ علمی ایشان حتی ولایت فقیه را محتاج دلیل خاص فقهی نمی دانست. این جمله از ایشان در فضای حوزوی معروف است که می گفت: «ولایت فقیه امری بدیهی در فقه ما است.»

 

این فقیه زمان شناس، مکرر بر این نکته تاکید داشت که« برای احراز منصب ولایت فقیه در زمان حاضر، کسی بهتر از حضرت آیت الله خامنه ای را سراغ نداریم.»

 

حسن ختام این نوشتار کوتاه، گفتاری است از آن عالم فقید و مجاهد نستوه در خصوص مقام معظم رهبری؛ ( ایشان (مقام معظم رهبری) اهل نظر و اجتهاد هستند. 20 سال پیش (قبل از انقلاب) وقتی در مشهد، در مسجد گوهرشاد با ایشان برخورد کردم. آن موقع ایشان از مدرسین محترم مشهد بودند. پرسیدم چه چیزی تدریس می کنید می فرمودند مکاسب که از مهم ترین و مشکل ترین کتب علمی ماست. به نظر من ایشان یک فقیه و یک مجتهد است. به نظر من کسی که در سالهای طولانی در جهان سیاست، اساتیدی چون امام امت (ره)داشته و خودش دارای استعداد سرشار است؛ چنین فردی داری مقامات بلند از درک سیاسی است. ( به نقل از روزنامه رسالت، 22/3/68.))


پایان پیام/

کد خبر 126981

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha