تخلفات ساخت و ساز در بافت تاریخی به دیوان عدالت ارجاع شود

عباس زاده گفت: تخلفات ساخت و ساز در اماکن و بافت های تاریخی به دیوان عدالت اداری برای شکستن رأی ارجاع شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خراسان جنوبی، هادی شاهوردی- مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی- امروز شنبه (6 خرداد) در دومین جلسه انجمن های میراث فرهنگی خراسان حنوبی تعداد آثار شناسایی شده در استان را سه هزار و ۲۱۸ اثر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲ هزار و ۲۰۴ اثر ثبت ملی شده و هزار و ۱۴ اثر هم در فهرست ملی آثار ثبت نشده است.

 

وی اظهار کرد: از مجموع هزار و ۱۴ اثر ثبت ملی استان، ۹۳ تپه و محوطه، ۷۰۴ بنا، ۸۰ اثر طبیعی و ۱۱۷ اثر ناملموس است.

 

شاهوردی از اقدامات انجام شده سال گذشته به اجرای ۷۱ مورد حفاظت و مرمت اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۷۰ اثر مرمت و یک اثر احیا شده است و سال گذشته پژوهش و مطالعه ۲۶ اثر هم انجام شد.

 

وی از دیگر اقدامات به ثبت ۶ اثر ناملموس، حفاطت از آثار طبیعی ۵ مورد و... اشاره کرد و از ثبت ملی سه گنجینه زنده بشری شامل چاقو سازی در آبیز زیرکوه، دو تار در فردوس و استاد طراحی نقوش فرش در مود خبر داد.

 

این مقام مسئول تعداد موزه های استان را ۱۸ مورد اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۱۰ موزه تحت پوشش اداره کل بوده و دو موزه هم در اختیار دانشگاه و محیط زیست و مابقی در اختیار بخش خصوصی قرار دارد.

 

وی اقلام موزه ای موجود در مخزن را پنج هزار و ۵۰۰ اثر عنوان کرد که تاکنون ۲۰۰ اثر در باغ و عمارت اکبریه به نمایش گذاشته شده است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به آثار تاریخی شاخص موزه ای استان شامل آجر منقوش مربوط به دور سلجوقی، پیکرک سنگی مرتبط به ۶ هزار سال قبل، کفش چرمی مربوط به دوره سلجوقی اشاره کرد.

 

شاهوردی با بیان اینکه سه اثر میراث فرهنگی استان از جمله باغ اکبریه، بیابان لوت و قنات بلده فردوس ثبت جهانی شده است، گفت: همچنین ژئوپارک طبس و روستای جهانی خراشاد هم در حوزه صنایع دستی ثبت ملی شده و دو اثر کاروانسرا و آسبادها هم در حال ثبت است.

 

وی تعداد آسبادهای خراسان جنوبی را ۱۷۴ اثر اعلام کرد و با بیان اینکه نهبندان خواستگاه آسبادها در کشور است گفت: با توجه به این مهم که در خراسان رضوی ۷۰ آسباد و در سیستان و بلوچستان ۱۵ آسباد وجود دارد خراسان رضوی به عنوان پایگاه آسبادهای ملی شناخته شده است و با وجود تعدد آسبادهای موجود در استان پیگیری هایی در زمینه جابجایی پایگاه انجام شده و قول های شفاهی نیز گرفته شده است.

 

شاهوردی از انجام مطالعات تاریخی شهرستان خوسف و نهبندان در سال گذشته خبر داد و یادآور شد: ۸۷۷ اثر تاریخی استان نیازمند مرمت و حفاظت است و از طرفی هم اعتبارات تخصیصی برای مرمت و حفاظت بسیار پایین است و درخواست از فرمانداران این است که حوزه میراث را ویژه ببینند.

 

به گفته وی با وجود تعدد آثار، اعتبارات جوابگو نیست و برای نگهداشت هر بنا 26 هزار تومان برای هر روز اعتبار داریم.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اعتبارات استانی در حوزه میراث را هشت میلیارد و ۵۶۰ میلیون تومان و اعتبارات ملی را ۱۸ میلیارد و ۸۴۰ میلیون تومان اعلام کرد و افزود: در بحث اعتبارات ملی ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل سفر نخست رییس جمهور و ۴.۵ میلیارد تومان هم از سایر اعتبارات ملی تخصیص یافته است.

 

شاهوردی با اشاره به ماده ۱۰ قانون مرمت و آثار تاریخی و فرهنگی گفت: تخلفات ساختمانی املاک در حریم آثار تاریخی به سمت پرداخت جریمه می رود در حالیکه بر اساس این قانون باید تخلفات قلع و قمع و تخریب شود.

 

وی با اشاره به قانون حمایت از مرمت و و احیای بافت های تاریخی و فرهنگی، خواستار همکاری دستگاه‌های متولی در این خصوص شد.

 

وی گفت: در زمینه مرمت آثار تاریخی با کمبود استاد کار ماهر و کاردان تجربی مواجه هستیم و نسل جوان به دلیل سختی و سنگینی کار کمتر رغبت به فعالیت در این حوزه هستند و استاد کار برای ساخت و سازهای تاریخی از یزد و ... تأمین می شود.

 

عباس زاده معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی هم در خصوص تخلفات ساخت و ساز در بناهای تاریخی، گفت: باید مراتب تخلف به دیوان عدالت اداری ارسال شود تا با شکستن رأی جلوی تخلفات گرفته شود.

 

دکتر مهدی بهترین شهردار بیرجند هم وسعت شهر را سه هزار و 700 هکتار اعلام کرد و گفت: از این میزان 700 هکتار بافت فرسوده و بازآفرینی است و تا کنون برای 20 هکتار طرح تهیه شده و به محض صدور پروانه در لایه های شهرسازی میزان حریم مشخص می شود.

 

 

 

کد خبر 1269277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha