به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «الکوثر»، رسانه های عبری جزئیات هولناکی را از جنایتی که حدود ۷۵ سال پیش توسط اشغالگران صهیونیستی انجام شد و طی آن صدها فلسطینی در سال ۱۹۴۸ در روستای الطنطوره شهید شدند، افشا کردند.
این کشتار حدود یک هفته پس از اعلام تشکیل رژیم جعلی «اسرائیل» در سرزمین فلسطین اشغالی صورت گرفت.
روزنامه هاآرتص در گزارشی که توسط اوفر ادیرت تهیه شده است، نوشت: جیهان سرحان فلسطینی، یکی از ساکنان شورای محلی روستای الفریدیس، روز سه شنبه به ساحل «دور» رفت، تاج گلی را به همراه داشت و فاتحهای خواند.
به نوشته این روزنامه، ۷۵ سال پیش، در ۲۳ مه ۱۹۴۸، ارتش رژیم صهیونیستی روستای الطنطوره را اشغال کرد. حدود ۱۵۰۰ نفر در روستا زندگی میکردند. حاج رشیده مادر سرحان در این روستا زندگی میکرد. ارتش رژیم صهیونیستی ساکنان روستا را بیرون کرد. همسر اول او، شهید محمد احسان، در قتل عام توسط سربازان اسرائیلی در آنجا کشته شد.
این روزنامه نوشت که سرحان به عنوان بخشی از فعالیت انجمن سامی العلی از این مکان بازدید کرده است. او از فعالان انجمن جدیدی به نام "کمیته آوارگان الطنطوره" است. فعالیتهای این انجمن بر بزرگداشت روستا و ساکنانش و کشتاری که در آن صورت گرفت، متمرکز است. سرحان به دنبال کشف چهار گور دسته جمعی که تعدادی از ساکنان روستا در آن دفن شده است، به این مکان رفت.
العلی به هاآرتص گفت: این یک سابقه از زمان «نکبت» است. ما برای شناسایی مکانهایی که گورهای دسته جمعی در آنجا هستند به الطنطوره آمدیم. وی گفت: بازدیدکنندگان از این مکان به علامت گذاری موقت و نمادین با گل و سنگ و روبانی که بین آنها بسته شده است، اکتفا کردند. آنها در آینده امیدوارند در این منطقه دیوار و مجسمه یادبود شهدای الطنطوره و قتل عام ساکنان را بسازند.
تحقیقات جدید، توسط مهندسی پزشکی قانونی دانشگاه لندن انجام شده است و محققان این مؤسسه تأکید کردند که آنها با استفاده از تجزیه و تحلیل عکسهای هوایی تاریخی و مقایسه آنها با عکسهای هوایی اخیر و جمعآوری شهادتها، ساخت مدلهای رایانهای و زمینبرداری، موفق به یافتن گورهای دستهجمعی شدند. در این عملیات تعداد معدودی از بناهای باقیمانده از روستا اندازهگیری و ثبت و مکانهایی که گورها در زیر آنها قرار دارند، بررسی شده است.
مرکز «عدالت» که متخصص مسائل حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی است، این تحقیق را آغاز کرد و از مقامات اسرائیلی خواست دیواری در اطراف محل قبرها بسازند و پلاکاردهایی در نزدیکی آن قرار دهند. سهاد بشاره، مدیر بخش حقوقی در این مرکز به این روزنامه گفت: یافتهها کاملاً واضح و قانع کننده هستند و شواهد زیادی وجود دارد. ما میخواهیم جلوی هتک حرمت قبرها را بگیریم و کاری کنیم خانوادهها بتوانند به این مکان بیایند و این حقی است که در دادگاهها به رسمیت شناخته شده است.
به نوشته این روزنامه، این گزارش شامل شهادتهای شفاهی و کتبی فلسطینیهایی است که قبل از اشغال این روستا در آنجا زندگی و درباره محل گورهای دستهجمعی ساکنان صحبت میکردند و شهادتها به یافتن گورها و مکان آنها کمک میکرد و با عکسهای هوایی تطبیق داده شد.
نظر شما