مجید جدیدی، با اشاره به برگزاری شانزدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان مرکزی گفت: برگزاری مسابقات و فعالیت های قرآنی در جامعه بسیار ارزشمند و در مسیر ارتقای سطح تلاوت شرکت کنندگان تاثیر بسزایی دارد و این مهم باید همچنان و با رفع اشکالات احتمالی و رعایت شئون و کیفیت لازم مسابقات از سوی سازمان ها و نهاد های مختلف برای جامعه هدفشان در جامعه انجام شود.
این استاد و مربی قرآنی با اشاره به اینکه مسابقات قرآن انگیره مضاعفی بین قاریان و تالیان قرآن ایجاد می کند، افزود: اصحاب قرآنی برای ارتقاء سطح کیفی در رشته مورد نظر خود باید در مسابقات و محافل قرآنی شرکت و خودشان را ارتقاء دهند.
وی با اشاره به اینکه آموزش باید همواره در کنار فعالیت های افراد باشد اظهار کرد: یکی از ثمرات مسابقات قرآن این است که افراد به لحاظ کیفی رشد می کنند چرا که هم برای شرکت در مسابقات نزد اساتید رفته و آموزش های لازم را فرا می گیرند و دیگر اینکه همراهی و موانست با سایر شرکت کنندگان نکات و ثمرات آموزشی ارزشمندی را در پی دارد .
این کارشناس و مدرس قرآنی در ادامه با اشاره به اینکه مسابقات قرآنی هم معایب و هم مزایایی دارد، بیان کرد: مسابقه و کسب رتبه در مسابقات هدف نبوده و نباید باشد بچه هایی که در مسابقات قرآن شرکت می کنند اگر راهبری نشوند و صرفا بخواهند در مسابقه شرکت کرده و رتبه کسب کنند از رسالت اصلی خود که مبلغ کلام الهی و طبعا عمل به دستورات آن است باز مانده و درهمان مسیر مسابقه هم رقابت سالمی نخواهند داشت.
جلسات خانگی خاستگاه قاریان و تالیان قرآن جدیدی
جدیدی اضافه کرد: تالیان و قاریان قرآنی باید از لحاظ فنی رشد کنند و هدفشان از شرکت در مسابقات محک زندن مهارت های خود و ارتقاء سطح باشد.
این قاری ملی با تاکید بر اینکه موانست با قرآن کریم باید روی فرد تاثیر بگذارد، بیان کرد: قاری قرآن باید به گونه ای باشد که ابتدا قرآن روی خودش، رفتار و کردار و سکناتش تاثیر بگذارد تا بتواند در مسیر رسالت اصلی خود که تبلیغ آیات و معارف قرآن است موفق باشد .
این استاد و مدرس کلام وحی اظهار کرد: اگر قرآن در زندگی و منش فرد تاثیر بگذارد می توانند با تلاوت درست و صحیح کاری کند که قرآن در زندگی دیگران نیز تاثیر گذاشتی و ساری و جاری شود.
در ادامه با بیان اینکه جلسات قرآنی محلی و خانگی خاستگاه اصلی قاریان و حافظان و فعالین قرآنی هستند، گفت: قاریان و فعالان قرآنی از همین محل ها رشد کرده و شناسایی شدند، درست است که کلاس های آکادمیک می تواند تاثیر زیادی بر روی قرآن آموزان داشته باشد ولی باید بدانیم جلسات خانگی و محلی اولین و مطمئن ترین گام برای حرکت افراد به سمت آموزش قرآن کریم است.
وی تاکید کرد: شرکت کنندگان در مسابقات قرآن باید بدانند که این مسابقات وسیله ای برای پیشرفت آنان است و نباید هدفشان فقط شرکت در مسابقه و صرف کسب رتبه باشد یا به عبارتی با کسب رتبه خود را بی نیاز از ادامه آموزش ندانسته بلکه باید بعد از کسب رتبه باز هم آموزش ببینند و تلاش بیشتری داشته باشند. تا از عهده مسئولیت ها و وظایف بعدی به خوبی برآیند.
نظر شما