یک استاد حوزه علمیه خواهران به مناسبت سوم جمادی الثانی (سالروز شهادت حضرت زهرا (س) به روایت 95 روز پس از رحلت حضرت رسول(ص))در گفتگو با خبرنگار شبستان، حضرت صدیقه طاهره را موجودی ثابت قدم خواند که در هر شرایطی حق محور بوده و از راه مستقیم منحرف نشده است.
زهرا فقیه با بیان اینکه آن حضرت مجموعه ای کامل از تجسم همه خوبی ها و زیبائی ها و همه کمالات حقیقی است، تصریح کرد: براین اساس هیچکس نمی تواند به مرز شناسایی کامل آن حضرت برسد.
وی با اشاره به شخصیت جامع آن حضرت که الگویی برای زن مسلمان است؛ حضرت زهرا را انسان کاملی دانست که همه هویت های کمال را متصور کرده و انسانی است که گفتار، کردار و همه قیام و قعودش برای خداست.
فقیه، عبادت را مهم ترین بعد شخصیت حضرت زهرا(س) عنوان و بیان کرد: این بعد از شخصیت ایشان جلوه ویژه ای به صفحات تاریخ بخشیده است به گونه ای که مایه فخر تاریخ است.
وی عبادت آن حضرت از لحاظ کمی و کیفی را مورد توجه قرار داد و با اشاره به گستردگی عبادت ایشان از لحظا کمی و بروز و ظهور آن در لحظه لحظه زندگی حضرت، خاطرنشان کرد: لحظه ای را در زندگی آن بانو نمی توان تصور کرد که آن حضرت در آن از یاد خدا غافل باشد.
استاد حوزه علمیه فاطمیه در این باره با یادآوری صدقه دادن لباس شب عروسی از سوی حضرت زهرا(س) گفت: آن حضرت در خاطره انگیزترین لحظات زندگی خود هم حتی لحظه ای از یاد خداوند غافل نبود.
وی در خصوص کیفیت عبادت حضرت صدیقه طاهره، بیان کرد: تنها خداوند حالات روحی آن حضرت را در هنگام عبادت می داند لذا مرتبه عبادت آن حضرت برای ما قابل درک نیست و در روایات آمده است هرگاه حضرت در پیشگاه پروردگار به نماز می ایستاد عبادت آن حضرت برای ملائکه آسمان مانند نوری می درخشید.
فقیه در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان که کدام یک از ابعاد وجودی آن حضرت بیشتر مورد توجه قرار گرفته است؟ گفت: بعد عفاف و حجاب از جمله ابعاد شخصیتی آن حضرت است که تاکنون زیاد پیرامون آن گفته و نوشته شده است.
وی توصیه به عفاف و حجاب را برای حفظ پاکی اجتماع و حفظ شخصیت انسانی زنان در عرصه های گوناگون مهم خواند و افزود: سراسر زندگی حضرت زهرا(س) مملو از جلوه های زیبا در عرصه عفاف و حجاب است که اگر حقیقت این رفتارها و گفتارها تبیین شود و الگو زندگی ها قرار گیرد جامعه ای سالم و به دور از هرگونه آلودگی خواهیم داشت.
این فعال مذهبی با ابراز تأسف از این موضوع که برای کاربردی شدن رفتارها و گفتارهای حضرت زهرا(س)تاکون تلاش عمیق و وسیعی نشده است، جمله معروف حضرت زهرا مبنی بر اینکه "سلاح زن در این است که نه او مرد بیگانه و نه مرد بیگانه او را ببیند" را مورد توجه قرار داد.
وی افزود: این روایت باید برای مردم توضیح داده شود، کاربردی شود و منظور حضرت از این کلام تبیین شود زیرا حضرت در صدد بیان این حقیقت بودند که این موضوع برای زن یک امر برتر است که تا ضرورت ایجاب نکند از برخورد و اختلاط با نامحرم جلوگیری شود.
فقیه در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شبستان که کدامیک از ابعاد وجودی حضرت زهرا تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است؟ بیان داشت: به نظر می رسد صبر و بردباری حضرت تاکنون کمتر برای مردم بازگو شده است.
وی ابراز کرد: متأسفانه مداحان و سرایندگان شعر به مسئله بیتابی آن حضرت و گریه های ایشان در غم از دست دادن پدر پرداخته اند و کمتر به علت این گریه ها و فلسفه رفتارهای آن حصضرت پس از رحلت رسول اکرم اشاره شده است زیرا مهمترین فلسفه گریه های آن حضرت توجه دادن به موضوع مهم ولایت و جلوگیری از غصب خلافت بوده است.
استاد حوزه علمیه خواهران با بیان اینکه زنان و دختران جامعه اسلامی در تلاش برای الگوگیری از همه ابعاد وجودی آن حضرت اند، تصریح کرد: الگوگیری از آن حضرت در امر پذیرش ولایت و دفاع از آن مهم ترین رکن تأسی باوان ما به حضرت فاطمه است زیرا بانوان با تمام وجود از ولایت دفاع کرده و برای تثبیت و مقبولیت عمومی آن از هیچ تلاشی فروگذار نمی کنند.
پایان پیام/
نظر شما