محمدعلی عرفانمنش، مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران با اشاره به ساماندهی متکدیان و کودکان کار و خیابان در سال 91 به خبرنگار شبستان گفت: ما در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی در استان تهران به ویژه شهر تهران یک حرکت متفاوت با سالهای گذشته آغاز کرده ایم.
وی با بیان اینکه ما در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی به ویژه ساماندهی متکدیان دچار یک دور تسلسل بودیم، تصریح کرد: به این معنا، افرادی که از سطح شهر جمعآوری میشدند به طرق مختلف از قبیل اینکه یا مشمول احکام قضایی نمیشدند و یا مدارک و مراکز لازم برای نگهداری آنها وجود نداشت مجددا به چرخه بازمیگشتند، در واقع برنامه مشخصی برای ساماندهی آنها وجود نداشت، این در حالی است که در آییننامه مصوب هیئت وزیران برای هر کدام از دستگاهها تعریف نقش شده بود ولی بر اساس بررسیهای صورت گرفته مشخص شد که آییننامه موجود به دلیل عدم تعریف نقش دستگاهها و عدم شاخص های مشخص برای ارزیابی عملکرد آنها دچار یک مشکل اساسی است.
شکل گیری ستاد ملی متکدیان در وزارت کشور در سال 90
وی خاطرنشان کرد: بهنگامسازی و بهینهسازی آییننامه جمعآوری متکدیان یکی از برنامههای اساسی استانداری تهران در سال 90 بود که خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته این امر در دستور کادر ستاد ملی قرار گرفت و برای نخستین بار ستاد ملی متکدیان در وزارت کشور در سال 90 شکل گرفت و با عنایت به وضعیت خاص تهران برای رسیدن به یک اجماع لازم در ارتباط با آییننامه و اصلاح آن ، آیین نامه جدید تهیه شد.
عرفانمنش افزود: در جلسه 29/1/91 ستاد ساماندهی متکدیان، افراد بیخانمان استان تهران در دستور کار قرار گرفت و با بررسی پیشنهادات دستگاهها مقرر شد در یک فرصت 10 روزه این پیشنهادات در مورد آییننامه نهایی و برای تصویب به مراجع ذیربط ارایه شود.
به گفته وی، با تصویب آییننامه جدید بسیاری از مسایل و مشکلات موجود در بحث تکدیگری در شهر تهران مرتفع خواهد شد.
اجرای طرح جامع ساماندهی متکدیان حرفهای در تهران
وی از اجرای طرحی جدید در راستای ساماندهی متکدیان حرفهای در آیندهای نزدیک در تهران خبر داد و تصریح کرد: تکدیگری حرفهای یکی از آسیبهای جدی است که شهر تهران را تهدید میکند، این متکدیان حرفهای که در قالب یک باند سازمان یافته (خانوادگی و فامیلی) در سطح شهر مشغول تکدیگری هستند با بکارگیری افرادی که متکدی حرفهای نیستند به تکدیگری میپردازند و برای اینکه پولهای جمعآوری شده توسط آنها به دست مأموران انتظامی نیفتد در یک ساعت مشخص اقدام به جمعآوری پولها میکنند.
وی با بیان اینکه متکدیان حرفهای توسط دستگاههای مسئول شناسایی شدند، اظهار کرد: قطع به یقین با اجرای طرح جامع ساماندهی متکدیان در سال جاری از بازگشت مجدد آنها به سطح جامعه جلوگیری خواهیم کرد.
ساماندهی متکدیان در شهرهای محل سکونتشان
وی از ساماندهی متکدیان در شهرهای محل سکونتشان (مبدأ) خبر داد و خاطرنشان کرد: بسیاری از متکدیان شهر تهران از استانهای دیگر به تهران سرازیر شدند، از این رو بر اساس هماهنگیهای بین بخشی مقرر شده است پس از جمعآوری، متکدیان هر استان تفکیک شده و به ستاد ساماندهی ملی آن استان تحویل داده شوند، این در حالی است که در گذشته این کار فقط در حد بردن و پیادهکردن در استانها بود.
عرفانمنش با اشاره به شهرداری تهران به عنوان یکی از سازمانهای مسئول در جمعآوری ساماندهی متکدیان تصریح کرد: واحدهای گشتی جمعآوری متکدیان شهرداری تهران از 10 واحد گشتی به 30 واحد گشتی ارتقا پیدا کرده است. همچنین سازمان بهزیستی و کمیته امداد نیز با توجه به داشتن مراکز نگهداری شبانهروزی اقدامات خوبی در راستای توانمندسازی متکدیان انجام دادهاند.
ساماندهی متکدیان بدون تفاوت میان متکدیان داخلی و اتباع خارجی
وی با اشاره به جمعآوری اتباع بیگانه یادآور شد: در طرح جامع ساماندهی متکدیان هیچ تفاوتی میان متکدیان داخلی و اتباع خارجی (افغانی، پاکستانی و بنگلادشی) وجود ندارد و همه آنها مشمول این طرح میشوند.
عرفانمنش ادامه داد: اتباع بیگانه پس از جمعآوری به اداره کل اتباع و مهاجران خارجی استانداری تهران ارجاع داده میشوند تا بر اساس موازین و مقررات موجود با آنها برخورد شود، به این صورت که اتباع غیرمجاز بایستی از کشور خارج شوند و با اتباع مجاز در قالب برنامهها و ضوابطی که در خصوص آنها وجود دارد، برخورد میشود.
جمع آوری 2 هزار و 921 متکدی از سطح شهر تهران
وی از جمعآوری 2 هزار و 921 متکدی از سطح شهر تهران در 6 ماهه دوم سال 90 خبر داد و افزود: از این تعداد 868 نفر مرد، 252 نفر زن و 30 نیز کودک بودند. همچنین تعدادی ورودی به مجتمعهای متکدیان یکهزار و 150 نفر بود.
وی خاطرنشان کرد: از 921 متکدی جمعآوری شده، 200 نفر به خانوادههایشان تحویل داده شدند، 300 نفر در کمپها اسکان پیدا کردند، 360 نفر با قید تعهد آزاد شدند، تعدادی به کمیته امداد و بهزیستی و تعدادی هم به مراجع قضایی معرفی شدند.
پایان پیام/
نظر شما