جایزه البرز بها دادن به نخبگان را تبدیل به سنت کرد/ به نخبگان بها دهیم نه بهانه رفتن!

بها دادن به نخبگان و حمایت و انگیزه‌بخشی به آنها به عنوان عاملی موثر در ممانعت از مهاجرت‌شان به دیگر کشورها، مسئله‌ای است که در آیین تجلیل از نخبگان جایزه البرز ۱۴۰۲ مورد تأکید قرار گرفت و این جایزه به عنوان یکی از جلوه‌های مهم این بها دادن معرفی شد.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، همایش شصت و یکمین دوره جایزه البرز در بخش نخبگان عصر امروز (جمعه، ۱۵) اردیبهشت ماه با حضور برگزیدگان در سالن همایش های بین المللی سازمان صدا و سیما برگزار شد.

 

بنابر این گزارش، دکتر «بهرام عین‌اللهی» در این آیین با بیان اینکه ما تاریخ پرافتخار ایثار و فداکاری را به ویژه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تجربه کرده‌ایم، اظهار کرد: این فرهنگ تاریخی را باید حفظ کرد و گسترش داد. از نکات مهم این فرهنگ، مربوط به علم و دانش است. تاریخ علم و دانش در فرهنگ اسلام غنی و پرافتخار است و چهره‌های بزرگی را تربیت کرده است چنان که امیرالمومنین(ع) می‌فرمایند: العلمُ السلطان.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: امروز قوی‌ترین حوزه سلامت منطقه متعلق به ایران است که این را مرهون انقلاب اسلامی هستیم چراکه پیش از آن چنین جایگاهی نداشتیم، امروز ۲۲ هزار عضو هیئت علمی و ۲۷۰ هزار دانشجو در حوزه سلامت و نیز سه هزار استاد برجسته دارای بورد تخصصی داریم و در بسیاری از رشته‌ها مثل سلول‌های بنیادین آغازگر بوده‌ایم.

 

وی با بیان اینکه علم امروز پزشکی نیازمند تحول غیردارویی است، ابراز کرد: بسیاری از روش‌ها می‌توانند جایگزین دارو شوند.

 

وزیر بهداشت تأکید کرد: امروز درباره مهاجرات نخبگان نگرانی بسیار وجود دارد، باید از قبل از دانشگاه درباره دیپلماسی علم سخن بگوییم و آن را نهادینه کنیم. دیپلمات‌ یک خصیصه مهم دارد و آنکه هرگز کشور خود را نمی‌فروشد و همیشه به میهن خود وفادار است امروز در علم به تربیت دیپلمات‌های علمی نیاز داریم.

 

وی افزود: رفت و آمد به مجامع علمی و تجربه میادین علمی دیگر کشورها خوب است اما در کنار این باید روحیه وفاداری و خدمت به مردم در نخبگان ایجاد و نهادینه شود.

 

عین‌اللهی با بیان اینکه با نیت خیران اتفاقات خوبی در عرصه پزشکی افتاده است، تصریح کرد: چنان که بسیاری از درمانگاه‌ها، بیمارستان‌ها و دانشکده‌های پزشکی با همین حمایت‌های خیرانه تاسیس و فعال شده است.

 

وی با بیان اینکه اقدام مرحوم البرز ابتکاری مومنانه در حوزه علم است، خاطرنشان کرد: خوب است خیران فعالیت‌های خیرانه خود را با نیازهای مردم همسو و همراه کنند.

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه نشان ملی مسئولیت اجتماعی در حوزه خیران در دست طراحی است، یادآور شد: هیچ کار خیری کوچک نیست و ما نیز در حوزه سلامت از هر میزان کمک و حمایت خیرانه استقبال می‌کنیم. علاوه بر این امروز به کار تیمی نیاز است که باید تقویت شود.

 

علم را با ایمان تلفیق کنید

 

بنابر این گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی در این همایش با بیان اینکه علم از مقوله نور است همان طور که خدا از جنس نور است «اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ»، اظهار کرد: در بهشت هم تبادلات بر مبنای نور انجام می‌شود. خداوند در سوره مبارکه نور آیه 9 می‌فرماید: «هَل یَسْتَوی الذِینَ یَعْلمُونَ و الّذِینَ لا یَعْلمُونَ؛ آيا كسانى كه مى‌دانند باكسانى كه نمى‌دانند يكسانند؟!».

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: امام کاظم(ع) به هشام فرمودند: تفکر و تعقل صحیح با علم توأم است. این یعنی بدون علم صحیح نمی‌توان ساختمان بنا یا بیماری را درمان کرد یا اختراعی را بنیان بنهیم و دانشی تربیتی را بسط داده یا جامعه را اداره کنیم.

 

وی خطاب به برگزیدگان شصت و یکمین جایزه البرز در بخش نخبگان، گفت: پنجره وجودی خودتان را به سمت خدا بازتر کنید و خداشناس‌تر شوید اگر علم تجربی دارید با ایمان موحدانه تلفیق کنید که اینچنین علم شما اثری بی‌بدیل برای امروز و آینده بر جای می‌گذارد.

 

حجت‌الاسلام خاموشی تأکید کرد: انسان‌هایی که به جنات عدن می‌رسند تبادل نوری دارند و در مقابل انسان‌هایی که به این عرصه ورود نکنند تبادل ناری (آتش) دارند. به هر میزان از نور دریافت کنیم پیشرفت خواهیم کرد.

 

وی با بیان اینکه بنیاد فرهنگی البرز در همه بیش از این شش دهه با قید استقلال مالی فعالیت می‌کند، تصریح کرد: البته مدیران در طول زمان برای بهره‌وری اموال موجود بنیاد تلاش بسیار کرده‌اند. در سال آینده جایزه نخبگان در همه ردیف‌ها و برای همه نفرات 110 میلیون تومان افزایش می‌یابد.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در گام دوم انقلاب مسیر مشخصی را ریل‌گذاری کردند و آن دانش‌افزایی نسل جوان و تولید علم است؛ خوشبختانه، رتبه ایران در برخی شاخه‌های علم زبانزد جهانی است و با پیگیری مجدانه آنها که درصدد دانش‌افزایی کشور هستند، باز هم این مسیر مستمر خواهد بود.

 

وی اضافه کرد: جامعه‌ای که تولیدکننده علم نباشد مجبور به مصرف‌گرایی علمی و وابستگی به دیگر جوامع می‌شود. باید از ظرفیت بالای علمی کشور برای حضور موثر در عرصه جهانی استفاده کنیم.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه گفت: امروز بسیاری از شاخه‌های دانش بنیان بواسطه سنت حسنه وقف و نیات واقفان خیراندیش مورد حمایت قرار گرفته و بسیاری از افق‌های دور علمی بواسطه وقف نزدیک شده است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: ایران در عین آنکه بیش از چهار دهه مورد تحریم‌های مختلف قرار گرفته اما با سرعت و قوت، مسیر رشد و پیشرفت علمی را طی می‌کند و این مسیر با جدیت استمرار دارد چون قدرت و ثروت در گروی دستیابی به علم است. شما نخبگان توان حل و رفع عمده چالش‌های پیش روی جامعه ایرانی را دارید و می‌توانید با تولید علم درون‌زا و داخلی به زندگی بهتر و شاداب‌تر ایرانیان کمک کنید.‌

 

تقدیر از ۶۱ برگزیده جایزه البرز ۱۴۰۲

 

بنابر این گزارش، مهندس «حیدر ارشدی» نیز در ابتدای این همایش ضمن خیرمقدم به نخبگان حاضر با اشاره به اتفاقات مبارکی که بواسطه وقف مرحوم البرز رخ داده است، اظهار کرد: بنیاد فرهنگی البرز با نیت خیر مرحوم حسین‌علی البرز در طول بیش از ۶۰ سال کوشیده از علم و دانش با محور تسکین آلام بشری، ارتقای حیثیت ایرانی در جامعه جهانی و ارتقای سطح زندگی مردم حمایت کند.

 

مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز تأکید کرد: جایزه البرز به عنوان قدیمی‌ترین جایزه علمی کشور می‌کوشد موجبات دانش‌پژوهی را فراهم کند از این رو، سالانه در دو همایش جداگانه در بخش‌های نخبگان و دانش‌آموزی از برترین‌های علمی کشور تقدیر به عمل می‌آید.

 

وی اعلام کرد: در همایش ۱۴۰۲ که امروز در حال برگزاری است از ۶۱ نفر از نخبگان و برترین های علمی شامل شش دانشمند، هشت مخترع و فناور، هفت نفر از طلاب، ۱۰ تن از دانشجویان علوم پزشکی و ۳۰ نفر از دانشجویان علوم پایه، علوم انسانی، علوم فنی، کشاورزی و هنر تقدیر به عمل می آید.

 

 وی اضافه کرد: در بخش دانشمندان از چهار نفر با هدیه ۳۳۰ میلیون تومانی و گواهی و نشان جایزه البرز، در بخش دانشمندان جوان از دو نفر با جایزه ۲۰۰ میلیون تومانی و گواهی و نشان جایزه البرز، در بخش مخترعان و فناوران از هشت نفر با جایزه ۱۱۰ میلیون تومانی و گواهی تندیس البرز، در بخش طلاب از هفت نفر با جایزه ۷۵ میلیون تومانی و گواهی تندیس البرز و در بخش دانشجویان در رشته های مختلف با جایزه ۷۵ میلیون تومانی و گواهی و تندیس جایزه البرز تقدیر به می‌شود.

 

در ادامه این آیین و در بخش نخست تقدیرها از شش دانشمند با حضور دکتر بهرام عین‌الهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، پروفسور ناصر سیم‌فروش، پدر علم ارولوژی ایران و حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تقدیر به عمل آمد که اسامی آنها به شرح ذیل است:

 

 

 

 

دکتر مهدی سهرابی، پدر علم فیزیک پزشکی ایران

دکتر عبدالعظیم کریمی، دکتری روانشناسی

دکتر بهروز مینایی، دانشیار کامپیوتر و هوش مصنوعی، رئیس دانشکده کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت

دکتر محمدحسین نصراصفهانی، دکتری جنین‌شناسی بالینی

 

برترین‌ها در بخش دانشمند جوان (زیر ۴۰ سال)

دکتر علی اسفندیار، عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف

دکتر مجید سیاوشی، دانشیار مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت

 

نخبگان وظیفه ملی دارند

دکتر مهدی سهرابی در این آیین با بیان اینکه ارزش جایزه البرز به این است که دانشمندان را می بیند، گفت:  کشف و شناساندن دانشمندان اهمیت دارد؛ این روزها دائما از مهاجرت استادان و نخبگان سخن می‌گویند اما شما نخبگان جوان وقتی به نخبگی نائل شدید وظیفه‌ای ملی دارید و نباید با مشکلات مأیوس شوید!

 

وی تأکید کرد: نیم قرن است که در داخل و عرصه بین‌الملل فعالیت کرده‌ام و حتی در شرایطی به من توهین شد اما کشور را ترک نکردم؛ از شما نخبگان جوان تقاضا دارم که جوانان هم‌نسل را هم تشویق و به میدان خدمت و اعتلای کشور وارد کنید و پشتیبان کشتی رو به جلوی پیشرفت علمی کشور باشید نه آنکه این کشتی را غرق کنید!

 

دکتر عبدالعظیم کریمی نیز در سخنانی کوتاه گفت: شایستگی‌های اقدام مرحوم البرز در تاریخ ماندگار است و نشان می‌دهد هر چه نیت خالص‌تر باشد، ماناتر خواهد شد.

 

دکتر بهروز مینایی نیز بیان کرد: ما می‌توانیم با استفاده از هوش مصنوعی در مسیر انقلاب پنجم صنعتی که طلیعه‌اش نمایان شده، با همت نخبگان جوان به جایگاهی والا برسیم. اگر دانشی را هم از جایی می‌گیریم در وطن بکار بگیریم و در مسیر ایجاد تمدن نوین اسلامی همگام و همراه باشیم.

 

مرزهای دانش با کار گروهی توسعه می‌یابد

دکتر محمدحسین نصراصفهانی نیز با درود به روح والای مرحوم حسین‌علی البرز، گفت: تنها با کار گروهی است که می‌توان مرزهای دانش را توسعه داد، من نیز آنچه را به دست آورده‌ام با همکاری مجموعه نیروهای جوان پژوهشگاه رویان است.

 

به دانشمندان بها بدهیم نه بهانه رفتن!

دکتر علی اسفندیار نیز در این بخش با اشاره به نیت و اقدام بزرگ مرحوم البرز، تأکید کرد: باید به نخبگان و اندیشمندان و دانشمندان بها دهیم تا بهانه‌ای برای رفتن نداشته باشیم. این روزها بهانه برای رفتن بسیار و ماندن سخت است، امید است این قسم حمایت‌ها و تشویق‌ها انگیزه‌بخش و دلگرم‌کننده باشد چراکه علم فرهیختگی را برای جامعه به ارمغان می‌آورد.

 

دکتر مجید سیاوشی نیز در این آیین با بیان اینکه شاید در ظاهر آنچه مرحوم البرز بر جای گذاشته‌اند از جنس ماده است، گفت: اما با این اقدام آنچه خلق شد از جنس روح و علم است و ظرفیتی است که در خدمت نیات خیر مرحوم البرز قرار می‌گیرد و از ظرفیت این دل‌های همراه می‌توان برای این نیات و کمک به رفع آلام بشری بهره گرفت.

 

برترین‌های بخش فنّاوران

در ادامه این آیین از برترین‌های بخش فناوران برتر با اعطای تندیس و گواهی جایزه البرز و مبلغ ۱۱۰ میلیون تومان جایزه نقدی تقدیر به عمل آمد؛ اسامی برترین‌های این بخش به شرح ذیل است:

ساسان آسیایی، دارای دو ثبت اختراع

نعیم جلالی، جشنواره جهش تولید دانشگاه

علیرضا دانشور، مخترع پلتفرم تشخیص زودهنگام طیف گسترده‌ای از بیماری‌ها

هادی عطاپور، استاد برتر آموزشی دانشگاه

محمد فصیحی، دارای ۱۲ مورد پروژه های صنعتی خاتمه‌یافته

تورج محمدی، استاد نمونه کشوری

رامین هاشمی، نویسنده ۱۲۰ مقاله علمی

 

برترین‌های بخش طلاب

مهدی آزادپرور، دکتری فلسفه و کلام، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) العالمیه

فهمیه احدی‌پور سیلاب، نویسنده مقالات متعدد و مولف کتاب

طیبه حیاتی، استعداد برتر سطوح ۲ و ۳ حوزوی، طلبه سطح چهار حوزه علمیه

محمدمهدی کمالی، طلبه ممتاز حوزه علمیه در سه دوره، کسب رتبه نخست مقطع دکتری دانشگاه علوم اسلامی رضوی

محمد مروارید، نویسنده کتب و مقالات علمی و استاد حوزه علمیه

سمیه مهدیه، طلبه برتر و تحصیل همزمان در سه رشته

حامد میرزاخان، مولف ۱۸ عنوان کتاب و ۲۰ مقاله و استاد راهنمای پایان‌نامه‌های حوزوی

 

برترین‌ها در بخش دانشجویان علوم پزشکی

نگارسادات احمدی، دانشجوی مقطع دکتری حرفه‌ای و تحصیل همزمان در دو رشته آموزش پزشکی و بهداشت عمومی

مرتضی بناکار، تحصیل همزمان در دو رشته زیست فناوری و دندان‌پزشکی کودکان

نیما بهشتی‌زاده، برنده جوایز متعدد از بنیاد ملی نخبگان

زهرا حاج‌هاشمی، دانش‌آموخته ممتاز دوره‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد

امین حسین‌زاده، دانشجوی نمونه کشوری

سمیرا رومینا، دانش‌آموخته  ممتاز دوره‌های کارشناسی و کارشناسی‌ارشد، سفیر افتخاری نوآوری و اختراعات در هند و دارای ۲۵ اختراع ثبت‌شده

علی عباس‌زاده چراغ‌علی، دانشجوی برتر پرستاری

آرزو قدیمی، کارشناسی ارشد پرستاری کودکان، نویسنده کتب و مقالات علمی و مخترع

سهیل معتمد، دانشجوی نمونه کشوری در دو مقطع دکتری عمومی و تخصصی و نویسنده ۴۲ عنوان مقاله

سیدحسین موسوی، مولف شش عنوان کتاب و دارای هفت عنوان ثبت اختراع و کسب پنج عنوان در جشنواره‌های علمی

 

دکتر صرامی، برگزیده جایزه البرز در سال ۱۳۴۳ در این ادامه آیین تجلیل از برترین‌های جایزه البرز ۱۴۰۲ در بخش نخبگان با بیان اینکه دگراندیشی از مولفه‌های جدایی‌ناپذیر فرهنگ ایرانی است، گفت: داد و دهش که در ادبیات کهن ما مورد تأکید است یعنی آنچه را خدا عطا کرده در خدمت خلق دهیم.

محمدصادق موحد، معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان نیز در این آیین بیان کرد: نخبگان و دانشجویانی که امروز تقدیر شدند، در ابتدای راه تاثیرگذاری قرار دارند و استعداد بیشتر یعنی توانمندی بیشتر و این همان فتح الفتوحی است که کشور دنبال می‌کند و وقف می‌تواند پشتوانه خوبی برای این هدف باشد.

 

وی با اشاره به تفاهم بنیاد ملی نخبگان و بنیاد فرهنگی البرز، گفت: درگاه شناسایی بنیاد ملی نخبگان برای رسیدن به صاحبان استعدادهای برتر در حوزه‌های مختلف از ظرفیت بنیاد البرز بهره می‌گیرد و اینچنین زمینه برای توانمندسازی صاحبان استعداد و توسعه دایره اثرگذاری آنها مهیاتر می‌شود.

 

برترین‌ها در بخش دانشجویان غیرپزشکی

در ادامه و آخرین بخش از تقدیرها، از ۳۰ تن از برترین‌های بخش دانشجویی در رشته‌های علوم فنی، علوم انسانی، علوم پایه، هنر و کشاورزی با اعطای جایزه ۷۵ میلیون تومانی و گواهی و تندیس جایزه البرز تقدیر به عمل آمد که اسامی آنها به شرح ذیل است:

 

احسان آرشید، دانشجوی نمونه پژوهشی و نویسنده بیش از ۵۰ مقاله ملی و بین‌المللی

مهدی احمدی‌زاده، جزء سه نفر اول کارشناسی ارشد

علیرضا اسپرهم، نویسنده بیش از ۷۰ مقاله و دارای ثبت اختراع

محمدعلی امیرآبادی، پژوهشگر برتر دانشگاهی

مسعود بیژنی، برگزیده بنیاد ملی نخبگانی

ملیکا حاجی‌محمدی، دانشجوی نمونه کشوری، رتبه اول جشنواره بین‌المللی حرکت

عبدالله حسینی اسکندیان، منتخب استعدادهای درخشان دانشگاه

سیدامیرسجاد خدامی، دانشجوی برتر مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری

مینا خیری‌آباد، کسب مدال نقره کشوری در المپیاد دانشجویی کشوری

مهران داداش‌زاده، ورودی استعداد درخشان مقاطع ارشد و دکتری

محمد رسولی، مولف چهار عوان کتاب و نویسنده ۶۰ عنوان مقاله

مریم زندی، رئیس هیئت مدیریه شرکت دانش‌بنیان

میلاد سکاکی، نویسنده بیش از ۱۰ مقاله، دارای تائیدیه فنی اختراع

محمدحسن شاهوردیان، دانشجوی ممتاز مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری

علی صفایی، ثبت دو اختراع داخلی، نویسنده کتب و مقلات متعدد

سیما طاهری، دانشجوی برتر مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری و نویسنده ۱۳ مقاله در معتبر ملی و بین‌المللی

زهرا عسگری‌جونقانی، نویسنده بیش از ۲۰ عنوان مقاله و فعال اجتماعی در امور داوطلبانه

علیرضا علاقی، پذیرش استعداد درخشان کارشناسی ارشد و دکتری

فرانک فقیری، نویسنده ۱۱ مقاله و ثبت دو اختراع و همکاری در طرح‌های پژوهشی و ملی

داود قیداری، دانشجوی نمونه کشوری، برگزیده جوایز بنیاد ملی نخبگان

حسم محمدمیرزایی، دانشجوی استعداد درخشان کارشناسی ارشد

مرضیه مروتی اردکانی، استعداد درخشان در همه مقاطع تحصیلی

حسن مظفری، نویسنده  ۲۹ مقاله علمی در مجلات و کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی و تصویب و اجرای طرح پژوهشی

مهسا معتقد، دانشجوی ممتاز در همه مقاطع و ورودی استعداد درخشان مقاطع ارشد و دکتری

حسام مقدسی، ثبت اختراع و ورودی استعداد درخشان مقاطع ارشد و دکتری

مرضیه موسی‌زاده، دانشجوی نمونه کشوری مقطع کارشناسی

جوادی مهدوی کلاته‌نو، موسس شرکت دانش‌بنیان و برگزیده چنیدن طرح بنیاد ملی نخبگان

اسماعیل میرمهدی، دانشجوی ممتاز دانشگاهی و برگزیده بنیاد می نخبگان

نگار نجیبی، ورودی استعداد درخشان مقطع کارشناسی ارشد، برگزیده جشنواره جوان خوارزمی

سیدمحسن نعمتی، دارای ثبت اختراع و نفر اول جشنواره بین‌المللی خیام

 

این همایش با گرفتن عکس یادگاری ۶۱ برگزیده شصت و یکمین جایزه البرز به کار خود پایان داد.

 

کد خبر 1264755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha