حجتالاسلام محمد غلامی، معاون امور بقاع و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه پیرامون ریزش مسجد حضرت رقیه(س) به خبرنگار شبستان گفت: سازمان اوقاف و امور خیریه در بحث نرم افزار مساجد دخالتی ندارد ولی در بحث سخت افزار مساجد به عنوان موقوفه مسئول و وارد عمل می شود.
وی ادامه داد: صاحب ملک مجاور مسجد حضرت رقیه(س) باید خسارات وارد شده به این مسجد را بپردازد تا مسجد دوباره ساخته شود و در صورتی که در این زمینه کوتاهی کند و خسارات وارده به مسجد را نپردازد سازمان اوقاف و امور خیریه از صاحب ملک مجاور مسجد شکایت می کند و مدعی العموم به طور قطع پیگیر خسارت های وارد شده به مسجد خواهد بود.
وی گفت: شهرداری باید تضمین های لازم از مالکان ملک ها و مهندسان ناظر را در زمینه وارد نشدن خسارات به مساجد و دیگر ساختمان ها را بگیرد و همواره نیز سازمان اوقاف و امور خیریه به شهرداری ها و مراکزی که اقدام به ساخت مسجد می کنند، توصیه و تاکید می کند که مساجد را مقاوم سازی کنند تا دیگر شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.
وی با اشاره به اینکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور مسئول ساخت مسجد نیست، افزود: در صورتی که مردم ملکی را وقف کنند اگر این مسجد وقف شده تولیتی نداشت در این صورت سازمان اوقاف و امور خیریه تولیت می شود و اگر تولیت داشته باشد، سازمان فقط ناظر آن می شود تا از مسجد صیانت شود و در مورد مسجد حضرت رقیه(س) نیز با توجه به نظارتی که باید داشته باشد پیگیر خسارات وارد شده به آن است.
حجتالاسلام احمد شرفخانی، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این زمینه گفت: در مورد فرو ریختن مسجد حضرت رقیه(س) مجموعه سازمان(اوقاف و امور خیریه) در حال بررسی این مسئله هستند و در درون سازمان ستادی برای بررسی وضعیت مساجد، شکل و ساختار مورد نیاز مساجد، نحوه اداره مساجد تشکیل داده و استان به استان و شهر به شهر در حال سیاستگذاری در این زمینه هستیم.
وی ادامه داد: توجه ویژه به مناطق محروم مورد توجه این سازمان است و تمام نهادها به خصوص نهادهای موثر در عرصه تبلیغی باید به کمک اوقاف و امور خیریه بیایند تا فرهنگ مسجدسازی نهادینه شود.
پایان پیام/
نظر شما