به گزارش خبرنگار شبستان،اول نشست خبری مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی،امروز با حضور شفیع آقا محمدیان مدیر عامل این مرکز برگزار شد.
در ابتدای این نشست آقامحمدیان در مورد فعالیتهای صورت گرفته در سال 90 گفت: سال 90 برای ما سال سخت و پرکاری بود. برگزاری جشنوارههای میلاد سرخ، آوینی، رضوی، سینما حقیقت و حمایت از جشنوارههای فیلمهای صنعتی، پروین اعتصامی و شرکت فیلمها در جشنواره فیلم فجر از مهمترین برنامههای سال 90 بود.همچنین در عرصه تولید بیش از 200 فیلم آماده شده که از این میان 25 فیلم مستند بلند است که بخشی از آنها در جشنوره فیلم فجر نیز به نمایش درآمده است.
آقامحمدیان با اشاره به نمایش فیلم کوتاه مستند در سینما سپیده و همچنین عرضه فیلمها در شبکه نمایش خانگی گفت: نمایش فیلمها در سینما سپیده علیرغم بعضی جوسازیها بسیار خوب و موفق بود و هدفی که ما داشتیم این بود که یک بستر سازی فرهنگی صورت بگیرد. به دنبال این امر شش فیلم نیز وارد شبکه نمایش خانگی شد و در آینده نیز دو اثر دیگر وارد شبکه میشود.تاکنون 8 اثر از مرکز نیز در دو بخش از شبکه مستند صدا و سیما پخش شده است. همچنین به دنبال آن هستیم که یک برنامه 26 قسمتی پیرامون شبکه مستند ساخته شود.
البته آقامحمدیان با گلایه از همکاری نه چندان خوب صدا و سیما در این زمینه،گفت: ما زمانی که ما با صداوسیما وارد مذاکره شدیم انتظار داریم که این سازمان حداقل هزینه فیلمها را بدهد اما این کار را نمیکند و حتی هزینه بعضی فیلمها نیز پرداخت نمیشود و ما تعدادی از فیلمها را به رایگان به آنها میدهیم.
وی با اشاره به انتشار پنج کتاب در حوزه مستند که حضور فعال در عرصه بینالملل دارد؛ افزود: در سال 90، 4 فیلم از ما در 4 جشنواره بین المللی پذیرفته شده است و قرار است 4 فیلم نیز در بازار کمپ به نمایش درآید.
مدیر عامل مرکز گسترش همچنین در مورد برنامه های سال جاری این مرکز گفت: در سال 91، 3 جشنواره افق نو که به آثار مستند سیاسی در دو بخش ملی و بینالملل اختصاص دارد برگزار میشود. همچنین جشنواره فیلمهای رضوی و جشنواره سینمای حقیقت نیز برگزار میشود.
آقا محمدیان درباره وضعیت مرکز گسترش در ساختار جدید سازمان سینمایی گفت: در حال بررسی موضوع هستیم تا ببینیم مرکز در ساختار جدید چه شکلی داشته باشد و به همین دلیل قصد داریم همایشی را در شهریورماه در جزیره ابوموسی با حضور کارشناسان و مستندسازان برگزار کنیم و به یک تعریف جدیدی از مرکز برسیم.در ساختار جدید به دنبال این هستیم که آیا همچنان از فیلمسازان فیلم اولی حمایت بکنیم و یا اینکه این حمایت از فیلمسازان حرفهای نیز باید باشد.زیرا در ساختار جدید وظایف مرکز افزایش پیدا کرده و توجه به سینمای مستند بسیار جدی شده است لذا امکان دارد حمایت از فیلمهای اول را به بنیاد سینمایی فارابی واگذار کنیم البته در این امر هنوز به قطعیت نرسیده ایم.
وی افزود: پیشنهاد ما این بود که اسم مرکز به بنیادسینمای مستند سهروردی تغییر نام پیداکند اما میدانیم که با عوض کردن اسم به تنها تغییری صورت نمی گیرد.
آقا محمدیان با اشاره به اکران فیلمهای مستند در سال 90 گفت: امسال براساس توافقات صورت گرفته سینما فلسطین در اختیار مرکز قرار خواهد گرفت و کل درآمد سینما نیز دراختیار مرکز قرار میگیرد و موافقت لازم با آموزش و پرورش تا 95 درصد صورت گرفته است.
وی تاکید کرد: رسانهها نقش مهمی در گسترش سینمای مستند و دیدن فیلم مستند دارند. سینمای مستند مهجور است و همه ما باید تلاش کنیم که از این مهجوریت خارج شوند امروز بحث سینمای سیاسی مطرح است در حالی که به نظر من بیش از این آنچه مطرح بود فقط سینمای شبه سیاسی بوده است و ما امروز باید در ابتدا به یک تعریف درست از سینمای سیاسی برسیم.
پایان پیام/
نظر شما