به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام محمد رضا سعادت، مسئول کانون مطالعات شیعه شناسی تبریز، در نشست هم اندیشی احسان و جامعه که با حضور جمعی از فعلان خیریه تبریزهمراه بود، رعایت حرمت فقرا و نیازمندان وحفظ شان ایشان را دستوری الهی و قرآنی خواند.
وی با اشاره به آیاتی از قران کریم تاکید کرد:آنچه از آیات قرآنی بر می آید مشروط بودن قبولی احسان و انفاق به نیازمندان و عدم منت گذاری و اذیت کردن است.
سعادت تصریح کرد: در حقیقت اسلام منت گذاشتن بر سائل را نه موجب کاهش اجر معنوی بلکه موجب ابطال آن عمل معرفی می کند، چرا که با این کار فلسفه و هدف نیکوکاری از بین رفته است.
مسئول کانون مطالعات شیعه شناسی تبریز گفت: در این میان نکته ظریفی خود نمایی می کند و آن هدف نبودن مسائل سطحی در تعالیم اسلامی است به گونه ای که اسلام هدف از کمک به سائل را تنها در محدوده رفع یک معضل اجتماعی و فردی برنمی شمارد و به افقهای بسیار بالاتر می اندیشد.
وی خاطرنشان کرد: تکریم نخستین شرط کمک به نیازمند در اسلام است و در ادبیات قرآنی و شیعی این موضوع همواره مورد تاکید بوده است.
سعادت تاکید کرد: تکریم نفس انسانی موجب تعالی فردی و اجتماعی می شود به گونه ای که اگر فرد درخود کرامت نفس را احساس کند هرگز مرتکب اعمال زشت و منافی عفت نخواهد شد و اگر اینگونه نباشد دست به هر کاری می زند.
وی اظهار کرد: باتوجه به این نکته ظریف رمز نابودی عمل دراثر منت گذاری و تحقیر نیازمند دریافت می شود، چرا که فرد به اصطاح انفاق کننده با این حرکت خود کرامت نیازمند را زیر سوال می برد و زمینه ارتکاب اعمال خارج از شان انسانی را برای او فراهم می کند، چرا که کرامت انسانی او در سایه تحقیر و منت و در نتیجه ریختن حیا و ابرو خدشه دار شده است .
مسئول کانون مطالعات شیعه شناسی تبریز و گفت: آنچه باید مورد توجه مسئولان و خیرین باشد، پرهیز از هر گونه به رخ کشاندن کمک ها و معرفی افراد نیازمند است و اگر چه این عمل با هدف بسط نیکوکاری درجامعه صورت گیرد اما نتایج ناگواری در سطح فردی و اجتماعی گریبان گیر جامعه خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما