خبرگزاری شبستان- استان فارس: مهدی رحمانیان
این روزها، آزادی خواهان دنیا یکدل و همنوا و به انحاء مختلف، مخالفت و انزجار خود را با ظلم و ستم های وحشیانه رژیم جعلی صهیونیستی اعلام می کنند و خوستار رهایی مظلومان فلسطین از چنگال چدنی مخمل نمای شقی ترین انسان ها هستند.
یادمان نرفته همین چند ماه پیش و در جریان بازی های جام جهانی فوتبال در قطر که خبرنگار شبکه اسرائیلی چگونه عاجزانه از مردم سایر کشورها تقاضای مصاحبه می کرد اما با نمایان شدن هویت صهیونیستی بودن این شبکه کسی حاضر به پاسخ دادن به او نمی شد.
شاید در طول صدها سال احاطه این رژیم جعلی بر مردم مظلوم فلسطین، این برای نخستین بار است که دنیا همصدا و یکدل نوای نابودی این رژیم را سر می دهد و خواهان برچیده شدن سیطره غاصبان از سر مظلومان فلسطینی است.
بانوان شیرازی هم پیمان با زنان فلسطینی
در ماه رمضان امسال، بانوان آزاده شیرازی نیز هم پیمان شدند تا با اقدامی از جنس زنان مظلوم سرزمین اشغالی قدس، در مبارزه با مستکبران عالم همنوا شوند. اگرچه این اقدام از سوی بانوان شیرازی در سال های گذشته نیز انجام شده اما آنها قصدشان همه گیر شدن این حرکت زیبا است تا به یک رسم و سنت در سرتاسر کشور و حتی خارج از مرزها تبدیل شود.
سنت پخت غذای «مقلوبه» که رسم زیبا و پر مفهوم بانوان فلسطینی است امسال هم در آستان مطهر حضرت شاهچراغ(ع) به اجرا در آمد؛ حرکتی که از سوی بانوان شیرازی چند سالی است در همراهی، همدلی و همصدایی با بانوان فلسطینی و نیز به منظور پر کردن خلأ ارتباط مردمی بین ایران و فلسطین ورای دیپلماسی رسمی هر دو کشور ایجاد شده است.
بانوان شیرازی با راه اندازی پویش پخت مقلوبه و رسانه ای کردن این حرکت در فضای مجازی و رساندن به دست مبارزین فلسطینی در حد توان و بضاعت خود گام بلندی برداشته اند تا به یاری خدا این حرکت هر ساله در سراسر کشور گسترش پیدا کند.
مقبوله نماد پیروزی قدس
مقلوبه تنها یک غذای عادی و سنتی فلسطینیان نیست؛ بکله اکنون در قدس اشغالی به نماد پیروزی قدس و واژگون شدن سلطه دشمنان تبدیل شده است.
صهیونیست های تندرو به منظور یهودی سازی چهره مسجد الاقصی به طرق مختلف سعی در ممنوعیت حضور فلسطینیان در مسجد دارند در مقابل جمعی از زنان اهل قدس هستند که نام خود را از آیه 200 سوره مبارکه آل عمران گرفته اند و با عنوان «المرابطات» شناخته می شوند و محافظت از مسجد الاقشی تا نجات کامل از شر صهیون را تکلیق خود می دانند و این تکلیف در تمام مناسبات زندگی آنها ظهور و بروز دارد. «المراطبات» فعالیت های گسترده ای دارند از جمله برگزاری حلقه های قرآنی و صرف افطار در صحن مسجد الاقصی به منظور خنثی سازی توطئه های صهیونیست ها و پخت مقبوله.
سرو مقبوله یک عمل حاوی پیام تاریخی تلقی می شود، برگرداندن قابلمه ها برای این رژیم غاصب پیام دارد و به آنها یادآوری می کند که مثل قابلمه مقلوبه محکوم به واژگونی هستید. از این رو مقبوله به یک مبارزه سیاسی بدل شده است و صهیونیست ها با پخت این غذا و سرو آن بهشدت مقابله می کنند و این زنان را به همین جرم به زندان می اندازند. اینجا فقط بحث پخت مقبوله مطرح نیست؛ بلکه سخن از یک نوع سبک زندگی جهادی و مبارزاتی زنانه در مسجد الاقصی است که یک قسمتش پخت مقبوله بوده اما در حقیقت پشت زمینه زندگی مبارزاتی آنها به این حرکت معنا بخشیده است.
ما در عصر حاضر تعریف و تصویرهای گوناگونی از زن مبارز در فرهنگ های مختلف شاهد هستیم، اما ویژگی بارز مرابطات این است که ابتذال و نگاه ابزاری به زن را در مبازرات ندارد.
مرابطه بودن در عصر حاضر یک مفهوم دقیق و جدیدی از زن مسلمان است که منطبق بر دریافتی که از منبع قرآن پیدا می کند و همچنین آگاهی از مسائل روز کنشگری می کند و کنشگری او محصور در رفتار نظامی نیست. رفتار مرابطه در فعالیت های جهادی و مبارزه نه مانند زن گانگستر غربی یا زن بی عاطفه و مسلح در تعریف مجاهدین خلق است نه مانند دیدگاه سلفی داعش به مثابه کالای جنسی بلکه یک رفتار مادرانه و عابدانه است.
نظر شما