مهدی قره شیخ لو، رییس سازمان دارالقرآن الکریم درباره برنامه های این سازمان برای هزینه کرد بودجه سال 90 که به تازگی تخصیص یافته است، به خبرنگار شبستان گفت: ریشه ای و ساختاری کردن فعالیت های قرآنی رویکردی است که در سال های اخیر با جدیت در این سازمان دنبال شده است. اکنون هم که این دو قسط نخست این اعتبارات در اختیار ما قرار گرفته آموزش های عمومی و تخصصی با جدیت دنبال می شود.
وی با بیان این مطلب که ماموریت اصلی سازمان دارالقرآن الکریم ارائه آموزش های عمومی و تربیت نیروی انسانی زبده است، ابراز کرد: اثرگذار و بازده هرچه بهتر فعالیت های قرآنی در گروی سرمایه گذاری های ریشه ای است. حتی اگر این سرمایه گذاری تبلیغاتی و رسانه ای نشود. چراکه تجربه نشان داده کارهای فراگیر و گذار زود نیز ار خاطره ها پاک می شوند.
قره شیخ لو درباره هزینه کرد این اعتبارات در مجرای 18 کلان طرح مصوب شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصریح کرد: اگرچه این طرح ها به تصویب رسیده است اما شورای توسعه برای نهایی شدن اجرای آنها ریز جزئیات آنها را طلب کرده و ما نیز برای تایید نهایی آن را ارائه کرده ایم.
سازمان دارالقرآن الکریم درباره سهم بخش مردمی از اعتبار 13 میلیارد تومانی که از بودجه نیم درصدی سال 90 که به این سازمان اختصاص یافته است، افزود: بخش عمده این اعتبارات از طریق واگذاری اجرای طرح ها به موسسات قرآنی به بدنه مردمی فعالیت های قرآنی تزریق می شود. مدیران ادارات تبلیغات اسلامی در سطح کشور نقش نظارتی بر اجری طرح ها را ایفا می کنند و اجرای آن بر عهده موسسات قرآنی است و همین امر منجر به بهره مندی آنها از بودجه های مصوب می شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا روند فعالیت انجمن خیران قرآنی کند نیست؟ بیان کرد: شاید در ابتدای کار انجمن خیرین قرآنی بازده موردنظر را نداشته باشد. چراکه انجام اینگونه طرح ها و بازدهی آنها به زمان نیاز دارد. به هر حال این کار در اواخر سال گذشته کلید خورد، سایت آن نیز به تازگی رونمایی شده و هم اکنون در مرحله اطلاع رسانی گسترده و هماهنگی با دستگاه های مختلف به منظور فعالیت موثر این انجمن هستیم.
قره شیخ لو با بیان این مطلب که بارها پیشنهاد شده که سازمان دارالقرآن برنامه ای شاخص و در سطح ملی را تعریف و اجرا کند، عنوان کرد: اگرچه من خود معتقد به چنین طرح هایی نسیتم اما شاید بنابر این درخواست مسابقات میان جلسات قرآنی را که سال ها قبل برگزار شد و نتایج مثبتی را رقم زد، احیا کنیم. تا در هر سال یکی از استان های کشور میزبان این رقابت ها باشد.
وی تاکید کرد: البته برای آنکه طرح های قله ای همچون برگزاری مسابقات میان جلسه ای قرآن نیز بازده لازم را داشته باشد می توان جنبه های آموزشی و تبلیغی را توامان برای آنها در نظر گرفت.
قره شیخ لو درباره اثرگذاری شورای توسعه فرهنگی قرآنی بر این ساحت مقدس در طول سه سال فعالیت خاظرنشان کرد: فعالیت این شورا در مجموع راضی کننده است و منجر به وقوع رخدادهایی شد که پیش از آن انتظارشان وجود نداشت. به نظر می رسد شورا در مسیر خوبی قرار گرفته و می تواند کیفیت ها را ارتقا دهد.
درپی عملیاتی شدن بودجه سال 90 معروف به بودجه نیم درصدی در روزهای نخست سال 91، سازمان دارالقرآن الکریم مطابق با تعیین سهمی که از سوی دبیرخانه شواری توسعه فرهنگ قرآنی صورت گرفته بود، مبلغ 13 میلیارد تومان از 218 میلیارد تومان اعتبار واریزی به حساب شورای عالی انقلاب فرهنگی را دریافت می کند. و باید این میزان را در مسیر طرح های مصوب و مورد تایید شورای توسعه فرهنگ قرآنی هزینه کند.
پایان پیام/
نظر شما