محمد مهدی آخوندی، رییس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی (ابنسینا) در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: ایران هم از نظر توسعه مراکز درمان ناباروری و هم از لحاظ تکنیکهای روز دنیا هیچ کمبودی ندارد، هر چند باید مراکز درمانی خود را توسعه دهیم ولی روی هم رفته از لحاظ درمان ناباروری از جایگاه خوبی در سطح جهان برخوردار هستیم.
وی اظهار کرد: ما دارای مراکز بسیار خوب درمان ناباروری در کشور هستیم که با مراکز خوب کشورهای خارجی (کشورهای پیشرفته در این علم)برابری میکند که پژوهشگاه ابن سینا نیز یکی از همین مراکز است.
آخوندی توسعه علم ناباروری در کشور را یکی از اهداف تأسیس پژوهشگاه ابن سینا خواند و افزود: نخستین تلاش ما تحقق درمان ناباروری در کشور بود یعنی به جای اینکه مردم برای درمان ناباروری به خارج سفر کنند امکان درمان برای آنها در داخل کشور وجود داشته باشد که در این راستا تا حدودی موفق بودیم.
رییس پژوهشگاه ابن سینا ادامه داد: تولید علم در زمینه درمان ناباروری از دیگر اهداف ما به شمار میآمد که در این زمینه نیز کارگروههای متعدد پژوهشی جنینشناسی، غدد، تولید مثل، ژنتیک تولید مثل، عفونت تولید مثل،اینولوژی تولی مثل و حتی مسایل حقوقی و اخلاقی را تشکیل دادیم و مراکز ناباروری تأسیس کردیم.
وی اضافه کرد: در این مراکز ما سعی کردیم با یک دید نو و پشتوانه تحقیقات خود، فعالیتهایی را توسعه و گسترش دهیم که در بقیه کشور امکان ارایه آنها وجود ندارد به عنوان مثال بحث سقط مکرر که کلینک آن بیش از 10 سال است که تأسیس شده است و از اقصی نقاط کشور برای درمان به آن مراجعه میکنند و تنها کلینیک فعال در زمینه درمان ناباوری است.
آخوندی در ادامه اظهار کرد: بخش اهدا این مرکز تنها کلینیکی است که به طور متمرکز شده در حال فعالیت است و بر اساس سفارش وزارت بهداشت و گارلاین مصوبه آن به سراسر کشور ابلاغ شده است.
رییس پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه کلینیک پرناتال بخش دیگر مرکز درمان ناباروری است، افزود: در این بخش جنین فرزندانی که به شیوه IBS متولد میشوند تا مرحله حاملگی به طور سالم حفظ میشوند.
وی موضوع سقط مکرر را یکی از چالش های مهم در درمانهای ناباروری برشمرد و خاطر نشان کرد : شاهد مراجعه حداقل 2 هزار مورد سقط مکرر به مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا هستیم و در یک برنامه 5 ساله از این مرکز با توجه به توانمندی هایش در درمان این مشکل، خواسته شده است که بیماران و مراجعان از کشورهای منطقه را نیز پوشش دهیم.
دانش فنی مهمترین عامل در تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه
آخوندی با بیان اینکه مهمترین بحث در تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی، دانش فنی است خاطر نشان کرد: دانشگاهیان در مراکز دانشگاهی و مراکز رشد و مراکز تحقیقاتی از جمله جهاد دانشگاهی میتوانند در تحقق آن نقش داشته باشند.
رییس پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به اینکه بدون خودباوری در دانش فنی نمیتوان به تولید ملی دست یافت افزود: همانطور که در سالهای گذشته دانشگاهیان در عرصه فناوری های جدید گام برداشتند امیدواریم امسال نیز بتوانیم با پشتوانه فرمایشات مقام معظم رهبری به سمت تولید ملی حرکت کنیم.
پایان پیام/
نظر شما