همه چیز درباره دانشگاه تخصصی عفاف و حجاب

شریفی با بیان اینکه دانشگاه تخصصی عفاف و حجاب یک دانشگاه مجازی است، گفت: در این دانشگاه بخش کنشگران عفاف و حجاب، علاقه‌مندان و دغدغه‌مندان به این حوزه در سه سطح آموزش می‌بینند.

«سیده فاطمه شریفی» مدیر بخش آموزش عفاف و حجاب در سی‌امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در گفت و گو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: دانشگاه تخصصی عفاف و حجاب یک دانشگاه تخصصی مجازی است که در آن کنشگران عفاف و حجاب، علاقه مندان و دغدغه مندان به حوزه عفاف و حجاب تحت آموزش قرار می گیرند که هم از نظر محتوایی و هم از نظر مهارتی توانمند شده و بتوانند به صورت تخصصی در حوزه عفاف و حجاب مشغول به فعالیت شوند.

 

وی با بیان اینکه آموزش های ما در سه سطح آموزشی سطح۱، سطح۲ و سطح۳ صورت می گیرد، تصریح کرد: این افراد بعد از گذراندن این آموزش ها به صورت یک کارشناس حرفه ای در حوزه حجاب می توانند به ویژه بعد از گذراندن سطح تخصصی، در حوزه نوجوان وارد شده و  آنها را جذب و ارتباط موثری برقرار کنند.

 

مدیر بخش آموزش عفاف و حجاب با اشاره به محتوای سطح آموزشی دوره حجاب و عفاف، اظهار کرد: سطح یک آموزش های ما مبتنی بر کتاب «بی پرده با حجاب» است که به ۷۵ شبهه در حوزه حجاب پاسخ می دهد. پاسخگویی به این شبهات کاملا هنرمندانه، جامع و کامل است. سطح۲ آموزش با اتکاء به کتاب «کار اصول مواجهه و مناظره» است که افراد با این کتاب، می توانند بحث ها و گفت و گوهای خود را هدایت نمایند.

 

شریفی در ادامه افزود: در سطح۳، چگونگی ارتباط با دانش آموزان و جذب آنها به افراد تشریح می شود. بعد از این آموزش ها کارشناسان ما می توانند در حوزه های مختلف مثل هیت نوجوانان فعالیت داشته باشند، در واقع یک گعده دورهمی خودمانی است که نوجوان در آن گعده حال خوب دارد و فقط  شامل روضه  نمی شود.

 

وی با بیان اینکه دانشگاه تخصصی عفاف و حجاب یک موسسه مردمی است، افزود: حدود ۲۰ سال پیش در دوره دانشجویی، تحقیقات و پژوهش هایی با همکلاسی ها در حوزه حجاب و عفاف انجام دادیم که حاصل آن را در قالب نمایشگاه، کتاب و بروشور جمع آوردی نمودیم و با توجه به اینکه ما تقاضاهای زیادی مواجه شدیم و پاسخگویی به تقاضاهای سراسر کشور برای ما مقدور نبود لذا درصدد برآمدیم تا به صورت تخصصی در حوزه حجاب آموزش دهیم. اکنون در ۳۱ استان پرچمدار تخصصی فعالیت در حوزه  عفاف و حجاب هستیم.

 

شریفی با اشاره به فعالیت گروه مجاهدان فاطمی عفاف و حجاب، ابراز کرد: در این گروه افراد بعد از گذراندن سطح یک آموزشی، وارد گروه مجاهدان فاطمی عفاف و حجاب شده و هر هفته مناظره و چالش هایی در این حوزه برگزار می کنند.

 

وی با اشاره به تاثیر آموزش های دانشگاه تخصصی عفاف و حجاب در فرهنگ سازی این مسئله مهم جامعه دینی، گفت: تا زمانی که افراد به صورت پراکنده فعالیت می کنند و از نظر مهارتی و محتوایی در سطح پایینی قرار دارند، موفقیت زیادی حاصل نخواهد شد ولی در صورتی که فعالیت ها به صورت اصولی صورت بگیرد ناخودآگاه تاثیرات خود را در نهادینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب می گذارد.

 

مدیر بخش آموزش عفاف و حجاب سی‌امین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در ادامه ابراز کرد: ما در آموزش هایی که در مدارس ارائه می دهیم به هیچ عنوان در خصوص حجاب صحبت نمی کنیم بلکه بیشتر کرامت زن را مورد بررسی قرار می دهیم و به صورت مستقیم در این خصوص با دانش آموزان صحبت نمی کنیم، به همین دلیل است که دانش آموزان بشدت جذب آموزش های ما می شوند.

 

وی با اشاره به اجرای طرح «نجابت (ویژه فعالیت تبلیغی در دانشگاه)»، تصریح کرد: در طرح نجابت سعی شده با اجرای برنامه های مختلف و با در نظر گرفتن فضای دانشجویی و ارایه محتوای جدید، کامل و متناسب با دغدغه دانشجو در حوزه زن و آزادی، رویکردی نو در زمینه تبلیغ حجاب داشته باشیم.

 

شریفی همچنین با اشاره به اجرای طرح دختران نجابت در دبیرستان های دخترانه، خاطرنشان کرد: در طرح دختران نجابت در تلاشیم تا به دور از شیوه های کلیشه ای و مرسوم و بر اساس درک نیازهای دختران دانش آموز و واقعیات موجود جامعه نگاه دختران دبیرستانی را به مقوله های پوشش، حیا، عفت، حریم روابط آزاد و غیره تغییر دهیم و غفلت های احتمالی را به بحث بگذاریم.

 

وی اضافه کرد: معتقدیم اگر اجازه صحبت کردن به دانش آموز بدهیم و پای درددل آنها در این حوزه بنشینیم و با روش های علمی ذهن آنها را از شبهات خالی کنیم، پاسخ های مستدل و متناسب با مسایل روز برای سوالات شان داشته باشیم. پذیرش حجاب از طرف دانش آموزان به مراتب بهتر خواهد بود. حضور مجدد و برنامه های مستمر در مدارس و تداوم ارتباط با دانش آموزان کمک شایانی می کند تا مباحث مطرح شده در دانش آموزان تثبیت شده و منجر به رفتار در آنها شود، رفتاری نشات گرفته از تفکر و تعقل و نه احساسی و زودگذر.

 

مدیر بخش آموزش عفاف و حجاب نمایشگاه قرآن همچنین با اشاره به طرح شمیم نجابت در ادارات و اماکن عمومی افزود: در طرح شمیم نجابت سعی شده با در نظر گرفتن فضای اداری و عمومی و با توجه به نوع مخاطبان برنامه ریزی صورت پذیرد، ضمنا برگزاری کارگاه کمک می کند محتوای لازم را به آنها انتقال دهیم.

 

وی در خصوص دوره آموزشی مربی و مبلغ عفاف و حجاب ویژه خواهران دانشجو، طلبه و فعال فرهنگی سراسر کشور، گفت: این دوره که برگزیده بهترین دوره آموزشی عفاف و حجاب از نگاه داوران اصلی جشنواره است، یکی از بهترین شیوه های توانمندسازی علاقه مندان به فعالیت در حوزه حجاب و عفاف بوده که جهت ارتقای علمی و تجربی مبلغان و بومی سازی امر تبلیغ در سطح کشور برگزار می شود.

 

شریفی در ادامه خاطرنشان کرد: نقش عفاف و حجاب در حفظ جایگاه و کرامت زن بررسی و آسیب شناسی مدل های جدید پوشش های ایرانی، اسلامی در حوزه عفاف و حجاب، بررسی نقش شخصیت های الگوساز جبهه معارض در حیازدایی کودکان و نوجوانان و بررسی شبهات حجاب از جمله موضوعات کارگاه های آموزشی ما است. 

 

 

 

 

 

کد خبر 1261105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha