نگاه صادرات محور، حمایت از تولید ملی است

یکی از کارشناسان اقتصادی گیلان گفت: دید صادرات محور می‌تواند بستر لازم حضور محصولات داخلی در بازارهای هدف صادرات کشورهای منطقه را فراهم آورده و حداکثر حمایت لازم از تولیدات ملی را ممکن سازد.

حسین کاووسی، یکی از کارشناسان اقتصادی گیلان با تشریح اهداف سفر هیئت گیلانی به جمهوری داغستان با بیان اینکه فضای اقتصادی جهان فضایی مدرنیته است، به خبرنگار شبستان گفت: نگاه هر مدیری برای تحقق توسعه بازار کالایی و تولیدات ملی در جهان بر گسترش شعاع بازار متمرکز است.


وی ادامه داد: گسترش شعاع بازار تولیدات ملی در بازارهای هدف بین المللی علاوه بر بهره گیری از ظرفیت های خالی تولید، حداکثر بهره وری اقتصادی را برای 2 عامل کار و سرمایه فراهم می کند.

 

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه گسترش بازار تولیدات ملی علاوه بر اهداف مذکور با ایجاد وابستگی اقتصادی کشورهای خارجی منجر به درگیر شدن منافع اقتصادی بازیگران بین المللی در منطقه شده و به تبع آن پایداری امنیت و امنیت پایدار را به همراه می آورد.

 

تحقق حمایت از تولید ملی در گرو بهره مندی از ظرفیت های تجاری منطقه

کاووسی، بازارهای مشترک المنافع شامل کشورهای آذربایجان، اوکراین، مولداوی، بلاروس، گرجستان، ارمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان و روسیه فدراتیو را از جمله بازارهای هدف عمده صادرات مورد توجه برنامه ریزان بازرگانی کشور دانست.


وی ادامه داد: با توجه به اهمیت بازار کشورهای مستقل مشترک المنافع و در راستای تسهیل صادرات کالاها و خدمات ایرانی به بازارهای فوق، مقرر شد بانک مرکزی نسبت به گسترش روابط و خدمات بانکی مورد نیاز بخش تجارت در کشورهای مذکور اقدام کند.


این کارشناس اقتصادی با اشاره به ظرفیت های تجاری جمهوری های روسیه فدراتیو برای تولیدات ایرانی گفت: این مناطق سرزمین‌هایی پربهره با ویژگی های خاص اقتصادی هستند که به سمت اقتصاد آزاد و مدرنیته پیش می روند، دارای حجم وسیعی از واردات هستند و جزو باثبات ترین بازارهای وارداتی به شمار می‌آیند.


وی اضافه کرد: این در شرایطی است که دید صادرات محور می تواند بستر لازم به منظور حضور این محصولات در بازارهای هدف صادرات کشورهای(CIS)را فراهم آورد و حداکثر حمایت لازم از این تولیدات ملی را ممکن سازد.

 

شناخت ابعاد تقاضا از اصلی ترین مولفه های سیاست گذاری اقتصادی
کاووسی، شناخت ابعاد تقاضا و شاخص‌های پایداری آن را از جمله اصلی ترین مولفه های برنامه ریزی و سیاست گذاری در این عرصه دانست.


وی با اشاره به ضرورت افزایش ارتباط اقتصادی با بازارهای هدف تصریح کرد: معرفی محصولات ایرانی از طریق نمایشگاه های دوره ای و تخصصی، ایجاد سرای تجاری دائمی و فعالیت بیش از پیش دیپلماسی اقتصادی در کنار حضور مستمر تجار و بازرگانان ایرانی و گیلانی در بازارهای منطقه مهم ترین نیازها و الزامات فراروی استان محسوب می شود.


این کارشناس اقتصادی در ادامه به ظرفیت های اقتصادی و تجاری جمهوری داغستان برای تجار و صاحبان واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: جمهوری داغستان از جمهوری های مسلمان نشین و از مناطق در حال توسعه اقتصادی بین جمهوری های فدراتیو روسیه محسوب می شود که توسعه شهرسازی، صنعتی و بهبود فناوری های تولید کشاورزی در این منطقه مشهود است.


وی اضافه کرد: بررسی مقطعی قیمت مصالح ساختمانی، مواد غذایی، قطعات خودرویی و پوشاک در جمهوری داغستان بیانگر امکان حضور گسترده و چشمگیر کالاهای ایرانی و کسب حاشیه سود بالا در این منطقه است.

 

به گفته کاووسی، سرعت دسترسی به این بازار امکان مناسبی را برای بازرگانان ایرانی فراهم آورده چنانکه امکان حضور دائمی، پر سود و آسان تجار و تولید کنندگان ایرانی و گیلانی در بازار هدف جمهوری داغستان را نشان می دهد.


وی بیان داشت: حضور هیات سیاسی، تجاری استان گیلان به ریاست استاندار به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران برای نخستین بار در این مقطع حساس زمانی در جمهوری داغستان موجب ایجاد دلگرمی و اشتیاق برای گسترش روابط عمیق بین دو طرف است.

 

کاووسی با بیان اینکه استقبال مردم این منطقه از تولیدات ایرانی و وجود قدرت خرید مناسب مصرف کنندگان در این جمهوری در کنار سهولت تجارت با این منطقه برای بازرگانان ایرانی و گیلانی منجر به انعقاد تفاهم نامه همکاری های فی مابین در 13 بند شد.


وی یادآور شد: برگزاری 69 جلسه کاری این هیات با مقامات، مسئولان، تجار و صاحبان واحدهای تولیدی جمهوری داغستان نشان داد که در کلیه زمینه های اقتصادی، پزشکی، دانشگاهی، بندری و دریانوردی، گمرکی، شهرسازی، خدمات فنی و مهندسی و کشاورزی ظرفیت های آشکار و پنهان بالایی برای گسترش همکاری های فی مابین وجود دارد.


گفتنی است، استاندار گیلان اواخر ماه گذشته در رأس هیأتی سیاسی و تجاری به جمهوری داغستان و استان آستراخان روسیه سفر کرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 126089

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha