محمدمهدی انصاری، مدیر کل مرکز مطالعات و برنامهریزی رسانه با اشاره به گسترش فضای مجازی و شکلگیری رسانههای جدید به خبرنگار شبستان گفت: تلقی تهدید یا فرصت از رسانههای جدید به خود ما بستگی دارد. اگر برنامهریزی عالمانه داشته باشیم این نوع رسانهها برای کلیات نظام یک فرصت خواهد بود اما اگر غفلت کنیم وبلاگ و یا حتی پیامک (sms) میتواند تهدیدزا باشد.
وی با یادآوری تشکیل شورای عالی فضای مجازی از سوی رهبر معظم انقلاب گفت: این اقدام نشاندهنده اهمیت این حوزه است.
مدیر کل مرکز مطالعات و برنامهریزی رسانه همچنین با اشاره به فعالیتهای این مرکز در رابطه با رسانههای جدید در دو سال گذشته گفت: شناسایی فضاهای تازه رسانهای از حیث نظری و کاربردی به همراه اقتضائات و الزامات آنها از جمله فعالیتهای اخیر ماست.
وی تأکید کرد: شبکههای اجتماعی، موتورهای جستوجو و به طور کلی هر ظرفی که پیام را منتقل کند، رسانه است؛ بنابراین میبایست تهدیدها و فرصتهای اینگونه رسانهها را جدیتر بررسی کرد.
انصاری در همین زمینه به دورههای مرکز تحت مدیریت خود اشاره کرد و افزود: علاوه بر روزنامهنگاری و گرافیک مطبوعاتی، عکاسی و تبلیغات هم به دورههای آموزشی افزوده شده، از سوی دیگر به خاطر اهمیتیافتن مسئله جنگ نرم رسانهای در سالهای گذشته این مباحث نیز در مواد آموزشی دورهها گنجانده شده است.
تربیت چریک رسانهای و آموزشهای کاربردی موضوع دیگری بود که انصاری درباره آن گفت: پیشرفتهترین زیرساختهای رسانهای هم بدون نیروی انسانی توانمند به موفقیت دست نمییابد، بنابراین آموزش نیروی انسانی باید شامل وجوه نظری و عملی به طور توأمان باشد.
روزنامهنگاری تخصصی نیز از جمله موضوعات مورد تأکید انصاری بود که وی در اینباره گفت: تاکنون در حوزه روزنامهنگاری تخصصی فعالیت چندانی صورت نگرفته و روزنامهنگار متخصص کم داریم، بنابراین یکی از اولویتهای ما در چهارمین همایش بررسی مطبوعات ایران آسیبشناسی روزنامهنگاری تخصصی در ایران است.
پایان پیام/
نظر شما