نقش محوری خوشنویسی در میان سایر هنرهای بصری

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با تاکید بر نقش محوری خوشنویسی در میان سایر هنرهای بصری، خاطرنشان کرد: علی رغم رشد قابل توجه علاقه مندان به هنر خوشنویسی این هنر همچنان مظلوم واقع شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از فارس، محمود عالیشوندی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، عصر امروز (3اردیبهشت) در بازدید از نمایشگاه "خاصیت قلم" که در نگارخانه وصال شیراز برپا شده است، با بیان اینکه مسلمانان خط زیبا را نه فقط در استنساخ قرآن بلکه در اغلب هنر ها به ‌کار می ‌بردند، گفت: خوشنویسی یا خطاطی در کلیه‌ کشورهای اسلامی همواره به عنوان والا ترین هنر مورد توجه بوده‌ و هنر مردمان این سرزمین ‌ها به‌ ویژه ایرانیان در اوج قدرت و نهایت ظرافت در این هنر تجلی یافته است.

 

وی با تاکید بر اینکه خوشنویسی مانند محوری در میان سایر هنر های بصری ایفای نقش کرده است، افزود: علی رغم رشد قابل توجه علاقه مندان به هنر خوشنویسی این هنر همچنان مظلوم واقع شده است.

 

این مقام فرهنگی خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد برای درک و لذت ‌بردن از تجربه‌ بصری خوشنویسی باید بدانیم خوش ‌نویس افزون بر نگارش یک متن، سعی داشته اثری هنری با ارزش ‌های زیبایی‌ شناختی خلق کند و عدم درک چنین مطلبی باعث می شود گاهی درک خوشنویسی به عنوان یک هنر مشکل شود.

عالیشوندی با یادآوری اینکه خوشنویسی با نگارش ساده‌ مطالب و حتی طراحی حروف و صفحه‌آرایی متفاوت است، گفت: این نکته نیز را باید دانست که خوشنویسی همواره برای مسلمانان اهمیتی خاص داشته‌ است زیرا در اصل آن را هنر تجسم کلام وحی می‌دانسته ‌اند.


خاطرنشان می شود: نمایشگاهی از آثار خوشنویسی جمعی از مدرسان انجمن خوشنویسان شیراز با نام "خاصیت قلم" و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، انجمن هنرهای تجسمی فارس و انجمن خوشنویسان شیراز  به مناسبت بزرگداشت شیخ اجل سعدی شیرازی تا ( 6 اردیبهشت ) سال جاری در نگارخانه وصال شیراز دایر است.

 

پایان پیام/

کد خبر 125976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha