به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، بارگاه حضرت علی بن جعفر(ع) یکی از مکان های زیارتی در شهر مقدس است که در ایام سال بویژه در ایام نوروز پذیرای زائران و مسافران نوروزی است.
حجت الاسلام والمسلمین محسن فاطمیان مدیر اجرایی امامزاده علی بن جعفر علیه السلام در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم با بیان اینکه روزانه شاهد حضور پنج هزار زائر و مسافر نوروزی در آستان امامزاده علي بن جعفر (ع) هستیم گفت: در ایام سال شاهد حضور گسترده زائران از اقصی نقاط کشور در این مکان مقدس هستیم.
وی با اشاره به برنامه های فرهنگی در این امامزاده گفت: غرفه های کودک و نوجوان با برنامه های مختلف از جمله نقاشی و مسابقه در این ایام در هردو نوبت صبح و عصر در این مکان مقدس دایر بوده و مورد اقبال بسیاری از زائران قرار گرفته است.
مدیر اجرایی امامزاده علی بن جعفر علیه السلام همچنین به غرفه پاسخگویی به سوالات شرعی اشاره کرد و گفت: این غرفه نیز همه روزه در خدمت زائران و مسافران بوده و طلاب حاضر به سوالات و شبهات مراجعه کنندگان پاسخ می دهند.
فاطمیان در ادامه به برنامه های ماه مبارک رمضان اشاره کرد و گفت: در ماه مبارک رمضان هر روز از ساعت ۱۷ تا ۱۸ مراسم جزخوانی قرآن و پس از آن نیز برنامه تفسیر قرآن را برای شرکت کنندگان داریم که در محوطه ی بقعه برگزار می شود.
وی ادامه داد: همچنین مراسم مناجات خوانی از ساعت ۲۳ تا یک بامداد توسط هیات یازینب(س) در این مکان مقدس برگزار می شود.هیات رزمندگان اسلام نیز شب ها در این مکان مقدس برنامه دارند.
مدیر اجرایی امامزاده علی بن جعفر علیه السلام یادآور شد: در روزهای پنجشنبه و جمعه نیز ضیافت افطاری ساده را داریم که روزانه با استقبال حداقل یکهزار نفر برگزار می شود.
معرفی امامزاده علی بن جعفر علیه السلام
امامزاده علی بن جعفر علیه السلام از علماى قرن دوم هجرى است. ایشان در نوجوانى پدر خود را از دست داد و در حمایت برادر بزرگوار خود قرار گرفت و معارف اسلام ناب محمدى صلى اللّه علیه و آله و سلم را از سرچشمه زلال آن فرا گرفت.
على بن جعفر از یاران با وفاى امام موسى کاظم و امام رضا و امام جواد و امام هادى علیهم السلام مى باشد. ایشان پیوسته در خدمت امام موسى کاظم علیه السلام بود و در سفرهاى متعددى نیز در کنار ایشان بوده و علوم فراوانى را از آن حضرت فرا گرفته و محرم اسرار و حافظ اموال آن حضرت به شمار مىرفت.
حضرت علی بن جعفر از کسانی است که حدیث فراوان نقل کرده و روشی استوار داشته است. بسیار پارسا و دانشمند و ملازم خدمت برادر ارجمندش امام موسی بن جعفر علیه السلام بود.علی بن جعفر یکی از راویان بزرگواری است که فقها و محدثان در فضیلت، وثاقت و اعتماد به روایتش اتفاق نظر دارند. ابوالحسن محمد بن احمد بن داود ایشان را در ردیف موثقین نام برده است و او را ستوده است.
علی بن جعفر علیه السلام شاگردان فراوانى داشته است، از آن جمله میتوان به این بزرگان اشاره کرد:احمد بن محمد بن ابى نصر بزنطى، یونس بن عبد الرحمن، على ابن اسباط، عبد العظیم بن عبد الله حسنى، ایوب بن نوح، عمرکى بن على و... و تنها کتابى که از ایشان به دست ما رسیده، کتاب ارزشمند «مسائل على بن جعفر» است که سؤالات ایشان و جوابهاى امام موسى کاظم علیه السلام در آن جمع آورى شده است.
بقعه حضرت علی بن جعفر پس از آستانه مقدسه بر بقیه اماکن و مقابر استان قم از نظر تزیینات برتری دارد. یکی از مهم ترین عناصر تزیینات این بقعه هنر گچبری به کار رفته درآن است که در زمره ی برجسته ترین آثار هنری سده هشتم وهم طراز بناهایی همچون گنبد علویان همدان، مدرسه حیدریه قزوین و بقعه پیربکران اصفهان محسوب می شود.
کاشی های کوکبی زرین فام ازاره بنا بالغ بر 94 پارچه با نقش های گیاهی وانسانی و کتیبه هایی به خط نسخ شامل آیات قرآن، روایات مذهبی و ابیات فارسی، از دیگر تزیینات منحصر به فرد این بقعه به حساب می آیند و بخش هایی از آنها، امروزه زینت بخش بسیاری از موزه های ایران وجهان است.
نظر شما