خبرگزاری شبستان، گروه مسجد و کانونهای مساجد: «مهدی مقدم» در گفتوگو با روابط عمومی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور، با اشاره به منویات مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) در رابطه با تبدیل مساجد به پایگاههای قرآنی، گفت: ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در راستای تحقق مطالبات معظمله، ذیل چند محور، برگزاری ویژهبرنامههای قرآنی را در دستور کار خود قرار داده است.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور، با بیان اینکه تاکید و توجه اصلی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برگزاری محافل تلاوت و تفسیر قرآن است؛ افزود: ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور تلاش کرده است علاوه بر اهتمام به راهاندازی کرسی های تلاوت، آموزش مباحث قرآنی و برگزاری جلسات تفسیر و تدبر را در سال جدید پیشبینی کند.
مقدم، با اشاره به رویکرد ستاد به عنوان یکی از نهادهای دینی و مسجدی در کشور، برنامهریزی بر مبنای امکانات و شرایط اقلیمی مساجد و کانونها به منظور راهاندازی پایگاههای قرآنی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در عرصه فعالیتهای قرآنی را حائز اهمیت دانست.
وی ادامه داد: پس از بیانات مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در محفل قرآنی سال 1402، استعلام از کانونهای مساجد سراسر کشور برای راهاندازی پایگاههای قرآنی انجام شد و بیش از 1900 باب از کانونها به فرمایش معظم له، لبیک گفتند و ستاد نیز با مراکز و نهادهای مختلف به منظور همکاری مشترک در راستای تقویت این پایگاهها وارد مذاکره شده است که با همافزایی و تعاملات انجام شده پیشبینی میکنیم تا پایان سال جاری، دو هزار پایگاه قرآنی به همت کانونهای مساجد در سراسر کشور تاسیس شود.
معاون فرهنگی هنری ستاد هماهنگی کانونهای مساجد کشور در بخش دیگری از مباحث خود تصریح کرد: قرار است با راهاندازی پایگاههای قرآنی در مساجد و محلات و ساماندهی و شبکه سازی آنها بصورت محله محور، مسابقات و ویژهبرنامههای قرآنی را نیز تدارک ببینیم، امیدواریم خروجی این فعالیتها منجر به برگزاری باشکوه مسابقات قرآنی مدهامتان بشود.
گفتنی است مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) در اولین روز ماه مبارک رمضان سال جاری، در محفل انس با قرآن کریم، این مطالبه را برای چندمین بار مطرح کرده و فرمودند: « یکی از کارهای خیلی خوب، رواج تلاوت و استماع قرآن در همهی مساجد است. بعضی از مساجد اینجور است که در آن تلاوت میشود. عرض من این است که اگر بتوانیم، هر مسجدی را یک پایگاه قرآن قرار بدهیم؛ یعنی از یک قاری، دو قاری دعوت کنند ــ الحمدلله قاری که خب زیاد است ــ قبل از نماز بیایند آنجا؛ حالا اگر میشود، هر روز این کار را بکنند، که خب یک قدری مشکل است، لااقل هفتهای یک بار یک قاری، یک تلاوتگر قرآن بیاید در مسجد و بنشیند و قرآن بخواند، مردم گوش کنند؛حالا احیاناً یا خود او، یا یک نفر در کنار او تفسیر و ترجمهی تفسیریِ کوتاه و مختصری را هم برای فهم مردم بیان کنند. به نظر من اینها خوب است.»
نظر شما