میزان نرخ ناباروری در کشور 2/20درصد است

رئیس پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی میزان نرخ ناباروری در کشور را 2/20 درصد عنوان کرد و گفت: نرخ باروری در مناطق شهری 2/19 درصد و در مناطق روستایی 22 درصد است.

به گزارش خبرنگار شبستان، محمدمهدی آخوندی، رئیس پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی،  در نشست خبری نخستین مرحله اعلام نتایج طرح ملی بررسی وضعیت باروری در کشور گفت: برای انجام این طرح، که دو سال طول کشید، کلیه واحدها و مراکز افکارسنجی جهاددانشگاهی سراسر کشور، مشارکت فعال داشتند، یکی از یافته های ارزشمند این پروژه ملی، دستیابی به شیوع واقعی میزان ناباروری در کشور است.

 

وی ادامه داد: در طرح ملی بررسی وضعیت باروری در کشور 12 تیم تخصصی و 300 پژوهشگر در کل کشور فعالیت داشتند و فراوانی ناباروری و علل مرتبط با آن و شاخص‌های مرتبط با باروری 17 هزار زوج ( زنان ۲۰ تا ۴۰ سال) مورد بررسی قرار گرفت.

 

 رئیس پژوهشگاه فناوریهای نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی یادآور شد: عوامل موثر بر افزایش میزان ناباروری از موارد مطالعاتی این طرح ملی بوده است ولی استخراج این داده ها نیاز به مطالعات بیشتر دارد و در این فاز موفق به استخراج میزان شیوع ناباروری بر اساس متدلوژی علمی شدیم.


 میزان نرخ ناباروری در کشور2/20 درصد

رییس پژوهشگاه ابن سینا میزان نرخ ناباروری در کشور را 2/20 درصد عنوان کرد و افزود: میزان نرخ ناباروری در مناطق شهری 2/19 درصد و در مناطق روستایی 22 درصد است. این میزان شیوع در کل کشور درصد بالایی است چراکه بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) میانگین ناباروری در دنیا 12 تا 15 درصد گزارش شده است.


آخوندی افزود: کشورهایی که دارای جمعیت زیادی هستند برای کنترل جمعیت و درمان ناباروری سرمایه گذاری  می کنند که در این راستا کشور ما نیز از این امر مثتثنی نیست و اقدامات خوبی صورت گرفته است .

 

وی یادآور شد: در شهرها 25 درصد زنان نمونه آماری تا سن 18 سالگی، 50 درصد زنان نمونه آماری تا سن 24 سالگی اولین حاملگی خود را تجربه کرده اند.

 

رییس پژوهشگاه ابن سینا اظهار کرد: در روستاها زنان نمونه آماری تا سن 17سالگی، 50 درصد زنان نمونه آماری تا سن 20 سالگی و 75 درصد زنان نمونه آماری تا سن 22 سالگی اولین حاملگی خود را تجربه کرده اند.

 

وی با تاکید بر اینکه در این طرح ملی زنان ازدواج کرده شوهردار 20 تا 40 سال مورد مطالعه قرار گرفتند، اضافه کرد: نتایج این تحقیقات همچنین نشان می دهد که میانگین سن اولین حاملگی زنان در کل کشور 21.1 سال است که در شهرها میانگین سن اولین حاملگی 21.2 سال و در روستاها 20.4 سال است.

 

طلاق و خشونت فیزیکی از عوامل روانی و اجتماعی ناباروری  

کمالی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا نیز در این نشست گفت: بحث ناباروری قدمتی به اندازه تاریخ بشریت دارد که این امر بیانگر کمالجویی انسان است و عواملی از قبیل تکامل شخصیت فردی، فرآیند فیزیکی و عوامل اقتصادی از جمله موارد توجیهی بشری برای داشتن فرزند است.

 

 وی با بیان اینکه ناباروری عوارض اجتماعی فراوانی به دنبال دارد، اظهار کرد: طلاق، خشونت فیزیکی و حتی خودکشی از عوامل روانی و اجتماعی ناباروری به شمار می آید.

 

به گفته کمالی سال قبل با ارائه روش لقاح خارج رحمی اولین کودک آزمایشگاهی به دنیا آمد و 10 سال پس از آن با راه اندازی مراکز درمان ناباروری در کشور اقدام به ارائه روشهای متنوع درمان ناباروری شد.
 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا با بیان اینکه در مصوبات بیمه، درمان ناباروری را مشابه درمان زیبایی قلمداد کرده اند، خاطرنشان کرد: اخیراً با اقدامات صورت گرفته دولت تلاش های فراوانی در راستای بیمه درمانی ناباروری کرده است.

 

نرخ ناباروری در کشورهای آفریقایی 30 درصد

وی با اشاره به اینکه میزان ناباروری در کشور  بین 7 تا 10 درصد است، افزود: میزان ناباروری در انگلستان 7 درصد و کشورهای آفریقایی 30 درصد است.

 

وی با بیان اینکه در طول 50 سال گذشته ناباروری مردان گسترش یافته است، تصریح کرد: عوامل تکنولوژی یکی از دلایل ناباروری مردان محسوب می شود.

 

کمالی با بیان اینکه میانگین سن زنان در زمان ازدواج در کل کشور 1/20 درصد است، افزود: این میزان در شهرها 2/20 درصد و در روستاها 4/19 درصد است.

 

این عضو هیئت علمی پژوهشگاه ابن سینا در ادامه تصریح کرد: میانگین سن مردان در زمان ازدواج در کل کشور 4/25 درصد ،در شهرها 6/25 درصد و در روستاها 1/24 درصد است.

 

شایان ذکر است؛ نشست خبری طرح بررسی وضعیت باروری و ناباروری در کشور یکشنبه 3 اردیبهشت در دفتر ریاست جهاد دانشگاهی برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 125835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha