خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: شبکه فرانس 24 یکی از گزارشهای خود را به نوروز در ایران در اختصاص داده است و نوشت: سال جدید ایرانی «نوروز» با ماه مبارک رمضان در ایران همزمان شده است. میلیونها ایرانی به همراه خانوادههایشان هرساله آغاز سال جدید «نوروز» را جشن می گیرند، اما امسال جشن عید نوروز مصادف با آغاز ماه مبارک رمضان شده است.
در گزارش آمده است : مردم ایران سه شنبه ساعت 00:24 و 26 ثانیه ( 21:24 به وقت گرینویچ دوشنبه) آغاز سال 1402 را جشن میگیرند. ایرانیها و 12 کشور دیگر از جمله افغانستان، قزاقستان، تاجیکستان، پاکستان کردهای ترکیه و عراق جشن نوروز را برگزار میکنند. در ایران نزدیک به سه هزار سال است که این جشن برگزار می شود و نزدیک به دو هفته تعطیلات نوروزی است.
فرانس 24 در گزارش خود به نقل از محسن الویری، روحانی شیعه و تاریخ نگار نوشت: شکی نیست که نوروز یک جشن ملی است که قبل از اسلام وجود داشته است. اما با هیچ یک از آموزههای اسلام مغایرتی ندارد.
الویری می گوید: نوروز به حفظ طبیعت توجه دارد و خواستار رفع اختلاف بین مردم و احترام به سالمندان و دیدار اقوام است. اینها ارزشهایی است که اسلام به آن سفارش کرده و به آن علاقهمند است.
در این گزارش آمده است: مردم ایران امسال سنتهای نوروزی را با آیینهای ماه مبارک رمضان که سوم فروردین 1402 آغاز می شود، تلفیق میکنند و از طلوع صبح تا غروب از خوردن و آشامیدن پرهیز میکنند.
این جشن نوروزی 12 روز پس از سال نو در روز «سیزده بدر» و یا «روز طبیعت» پایان می یابد، اما امسال روز طبیعت با انتظار زمان افطار و گردهم آمدن روزهدار در فضای سبز به پایان می رسد.
در این گزارش آمده است: در فقه شیعی آمده است که اگر مومنان از شهری که در آن سکونت دارند، مسافت معینی را طی کنند، مسافر محسوب می شوند و ممکن روزه نگیرند.
علاوه بر ایران، عید نوروز در برخی کشورهای دیگر اسلامی مانند پاکستان و تاجیکستان و همچنین مصر با ماه مبارک رمضان همزمان شده است. هر کدام از این کشورها آیینها و مراسمهای ویژه ای برای عید نوروز و ماه مبارک رمضان دارند که این آیینها و آدابهای خاص در هم تلفیق خواهد شد.
مصر یکی از کشورهایی است که باوجود اینکه از ایران و کشورهای همجوار آن دور است اما نوروز به عنوان یکی از مشهورترین اعیاد مصر به نام «نوروز قطبی» جشن گرفته میشود.
عید نوروز که از زمان حکومت فاطمیان جزو اعیاد رسمی مصر محسوب شده، با آیین ها و مراسم خاصی در این کشور برگزار می شود و مردم لباس های نو و پاکیزه خود را می پوشند و طبق عادت هر ساله به دید و بازدید یکدیگر می روند و به همدیگر عیدی می دهند. مردم مصر در اوایل بهار یعنی زمان سیزده به در در ایران، از شهر بیرون می روند و مراسمی شبیه ایرانیان را که موسوم به «شیم النسیم» است، برگزار می کنند.
برخی از تاریخ نگاران معتقدند نوروز یادگاری از دوره تسلط هخامنشیان بر مصر است، ولی قبطیان آن را مربوط به مصر باستان میدانند.
نظر شما