به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام محمد محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در پنجمین نشست معاونان فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها گفت: با تشکیل جلسه شورای اسلامی دانشگاهها از این هفته سند دانشگاه اسلامی هم ارایه می شود و به دنبال ترسیم نقشه علمی اسلامی کشور، نقشه دانشگاه اسلامی نیز تدوین میشود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها افزود: امیدواریم تدوین این نقشه در شش ماهه اول سال به پایان برسد و با تصویب در شورای عالی انقلاب فرهنگی، بتوانیم آن را در دانشگاهها اجرایی کنیم.
وی با تاکید بر فعالیت معاونت فرهنگی دانشگاهها خاطر نشان کرد: هر بخشی از نقشه دانشگاه اسلامی که آماده شود، قبل از ارائه به شورا، به معاونت فرهنگی دانشگاه ها ارسال خواهد شد، بنابراین معاونان فرهنگی میتوانند نکات مورد نظر خود را مطرح کنند تا در شورا مورد توجه قرار گیرد؛ چرا که این نقشه باید پشتوانه معاونان فرهنگی در دانشگاهها باشد.
حجت الاسلام محمدیان در رابطه با کرسی های آزاد اندیشی خاطر نشان کرد: سال گذشته اقدامات موثر و خوبی در بخش های مختلف در حوزه کرسی های آزاد اندیشی صورت گرفت، اما انتظارات را برآورده نکرد.
وی ادامه داد: فضای فرهنگی و سیاسی دانشگاه باید توسط این معاونت مدیریت شود که بهترین کار برای مدیریت این فضا برگزاری کرسیهای آزاداندیشی در قالب قوانین و مقررات است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها با بیان اینکه دانشگاه بهترین مکان برای مطرح شدن دیدگاهها است، خاطرنشان کرد: هدف ما این است که دانشگاه شاداب و بانشاطی داشته باشیم تا دانشجویان بتوانند در فضای منطقی دیدگاه خود را بیان کنند.
حجت الاسلام محمدیان یادآور شد: کرسیهای آزاداندیشی محلی برای کسانی که به دنبال تخریب نظامند، نیست؛ بلکه بسیاری از افراد در دانشگاهها هستند که دیدگاه مخالف با سیاستهای مسئولان دانشگاهی دارند، اما همسو با نظام هستند، بنابراین باید با این جریانات مخالف تعامل داشته باشیم و بستری را فراهم کنیم که آن چه رهبر معظم انقلاب از برگزاری کرسیهای آزاداندیشی خواسته اند، اجرایی شود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یادآور شد: قرار نیست برگزاری کرسیهای آزاداندیشی بر اساس مقررات اداری باشد، بلکه مجموعه دانشجویی باید آن را برگزار کند و ما فقط باید بستر آن را فراهم کنیم.
وی با اشاره به اعتراض برخی دانشجویان در خصوص تشکیل تشکلهای دانشجویی گفت: نمایندگان وزیر در هیئت تشکلها روند صدور مجوز این تشکلها را آسانتر کنند چرا که خیلی از دانشجویان گلایه از مجوز ندادن به ایجاد تشکل ها را دارند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها بابیان اینکه استقلال دانشگاهها یک ضرورت است تصریح کرد: حفظ استقلال دانشگاهها یک ضرورت در جامعه است، بنابراین نباید به هیچ وجه برای برگزاری برنامهها در دانشگاهها اجازه بگیریم، بلکه باید با در نظر گرفتن مصلحت، اجازه ندهیم که تصمیمهای بیرونی در دانشگاه تاثیرگذار باشد و کرسیهای آزاداندیشی را تحت الشعاع قرار دهد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها در ادامه با اشاره به مشارکت استادان در فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها گفت: استادان باید برای ارتقای خود در فعالیتهای فرهنگی مشارکت داشته باشند و معاونان فرهنگی نیز از ظرفیت و توانمندیهای استادان برای پیشرفت حوزه فرهنگی دانشگاهها استفاده کنند.
حجت الاسلام محمدیان یادآور شد: امسال ضیافت اندیشه دانشجویی باید با برگزاری اردوها همراه شود. تا کنون بیش از 75 دانشگاه برای برگزاری این دورهها اعلام آمادگی کرده اند و پیش بینی ما این است که بیش از 100 دانشگاه در این دورهها شرکت کنند.
شایان ذکر است؛ نشست معاونان دانشگاهی سراسر کشور یکشنبه 3 اردیبهشت در ساختمان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما