به گزارش خبرگزاری شبستان، مصطفی محمد نجار، وزیر کشور و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر در مراسم سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر کشورهای عضو اکو گفت : واقعیت این است که جامعه جهانی هنوز به اهداف پیشبینی شده در کنوانسیونها و توصیههای بیستمین نشست ویژه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که تضمین کننده سلامت جامعه است، دست نیافته است.
وی با بیان اینکه دلیل این امر توجه بیشتر به امنیت به جای سلامت است، افزود: ایران با توجه به تجارب موفقی که در تعاملات بینالمللی دارد؛ جرمانگاری اعتیاد را به بیمار انگاری معتاد تغییر داده و هدایت معتادان به سوی مراکز درمانی و بازتوانی را یکی از محورهای اساسی برنامههای کاهش تقاضا قرار میدهد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه هفتاد درصد خدمات کاهش مصرف مواد مخدر را به معتادان سازمان ها ی مردم نهاد ارئه می دهند، افزود: متأسفانه کشت و تولید مواد در همسایگی ما خسارتهای جبرانناپذیر مادی و معنوی را به کشورهای عضو اکو که اغلب مسیر ورود مواد مخدر هستند، تحمیل میکند.
محمد نجار اظهار کرد: امروزه افزایش تعداد مصرف کنندگان در این منطقه از جمله کشورهای افغانستان، پاکستان و کشورهای آسیای میانه بسیار نگران کننده است و ایران که اولین قربانی این جریان مرگبار است، با خطر تغییر نوع مصرف مواد رو به روست.
محمد نجار خاطرنشان کرد: در کنار عوامل متعدد در ناکامی کشورها و جامعه جهانی در مهار و کنترل کشت و تولید ترانزیت و مصرف مواد مخدر به جرئت میتوان گفت که عدم استفاده از ظرفیتها و توان بالقوه سازمانهای مردم نهاد از مهمترین علل این ناکامیها محسوب میشود.
دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان کرد: ایران از معدود کشورهایی است که حدود هفتاد درصد از کل فعالیتهای درمان، کاهش آسیب و اقدامات پیش گیرانه را در اختیار بخش غیردولتی قرار داده است.
وی با بیان اینکه بیش از هشتصد سازمان مردم نهاد در کشور فعالیت می کنند، خاطر نشان کرد: یک میلیون و دویست هزار معتاد در کشور وجود دارد که هفتصد هزار نفر از این معتادان تحت درمان سازمان های مردم نهاد قرار دارند.
وزیر کشور تصریح کرد: ایجاد مرکز آموزشی و شبکه منطقهای در حوزه درمان و کاهش آسیب از پیشنهادهای مهم سمینار منطقهای کاهش آسیب مصرف مواد با شرکت نمایندگانی از کشورهای واقع در خاورمیانه در تهران بود و در حال حاضر آن مرکز هنوز تأسیس نشده است.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور محمد نجار تصریح کرد: باید از هر نوع رویکرد افراطی نسبت به کاهش تقاضا که کاهش عرضه و بازدارندگی از اعتیاد را خدشهدار میکند، پرهیز کرد. همچنین از سازمانهای مردم نهاد برای آگاهسازی جامعه به عنوان محور اصلی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه عرصههای بینالمللی و مجامع جهانی باید از خطر سیاسی کردن مبارزه با مواد مخدر آگاه باشند افزود: ایران در مبارزه با مواد مخدر هزینه های سنگینی پرداخته است و در این زمینه سه هزار و ششصد شهید و 12 هزار جانباز تقدیم کرده است.
گفتنی است، مراسم سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه مبارزه با مواد مخدر کشورهای عضو اکو شنبه 25 دی در مجتمع فرهنگی شقایق برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما