«سیب و سلما» در ستایش عشق انسان به خداوند است

فیلمنامه‌نویس فیلم سینمایی «سیب و سلما» با اشاره به نگاه شاعرانه حاکم بر فیلم تاکید کرد که این فیلم در ستایش عشق انسان به خداوند است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سیدناصر هاشم‌زاده فیلمنامه‌نویسی است که حضورش در سینمای ایران و فعالیت حرفه‌ای‌اش با آثاری گره خورده که رنگ و بوی دینی و معنوی دارند. او در کنار مجید مجیدی و سیدرضا میرکریمی از چهره‌های شاخص‌ سینمای پس از انقلاب، تجربه‌هایی ویژه در حوزه فیلم دینی داشته است. «سیب و سلما» ادامه همان نگاه معنوی به انسان و رابطه او با خدا است.


سیدناصر هاشم‌زاده فیلمنامه‌نویس فیلم سینمایی «سیب و سلما» درباره روند تولید این فیلم به خبرنگار سوره سینما گفت: «سیب و سلما» یک حقیقت انسانی را بیان می‌کند که همه جامعه ایرانی اسلامی با آن درگیر هستند موضوع حلال و حرام، یک طلبه جوان حاضر نیست یک سیب را تا نداند از کجاست و مال کیست بخورد و این شاید یک تذکر معنوی و شاعرانه باشد به کسانی که یک باغ سیب را بی پروا می‌خورند.
 

وی در ادامه گفت: در جوامع دینی از جمله کشور ما بسیاری مسائل و کنترل آنها براساس عقیده مردم است.همه جا قانون و حکومت دخالت ندارد و این خود انسان دینی است که در ایجاد امنیت خاطر خود و دیگران می کوشد و ما در بعضی از موارد امنیت و آسودگی خاطر را از همین عقاید داریم و اگر اینطور نبود سنگ روی سنگ بند نمی شد.


نویسنده «سیب و سلما» افزود: طرح اولیه «سیب و سلما» توسط آقای جهانگیر الماسی نوشته شد و قرار بود ایشان این فیلم را کارگردانی کند. بعد از این من طرح کامل تری با توجه به طرح اولیه ارائه کردم و فیلمنامه آماده شد. با آقای الماسی صحبت های زیادی درباره چگونگی اجرای آن با هم داشتیم اما بنا به دلایلی آقای الماسی از کارگردانی این فیلم کناره گیری کرد، قرار شد آقای حمیدنژاد این فیلمنامه را کارگردانی کند و او هم به توافق نرسید تا اینکه آقای بهمنی کارگردانی را به عهده گرفت.


هاشم‌زاده گفت: من دو فیلم از آقای بهمنی دیده بودم و برایم عاقبت فیلمنامه امیدوارانه نبود. پیشنهاد دادم که به عنوان مشاور با پروژه همکاری کنم که قبول نشد.


نویسنده «بید مجنون» ادامه داد: این نوع فیلمنامه ها به لحاظ نگاه معنوی و مذهبی که دارند نیاز به یک تولید با رعایت ریزه کاری‌ها دارد.کارگردانان کمی هستند که بتوانند ریزه کاری و جزئیات یک اثر را به درستی به تصویر بکشند من از نتیجه کار «سیب و سلما» راضی نیستم آن طور که باید به جزئیات و نگاه شاعرانه فیلم پرداخته نشده است. جزئیات در فیلمسازی مثل بافتن یک فرش می ماند به طوری که یک فرش دستباف با یک موکت پرنقش و نگار تفاوت زیادی دارد.


مشاور فیلمنامه «آواز گنجشک‌ها» افزود: مشکل سینمای ما تنها نبود فیلمنامه استاندارد نیست بلکه به همه عوامل بستگی دارد تهیه کننده، کارگردان، بازیگر و... این کار گروهی است که در نهایت نتیجه مطلوبی می‌دهد. فیلمنامه «سیب و سلما» پر از جزئیات و ریزه کاری است که در فیلم کمتر دیده می شود، تصویر شاعرانه از عشق انسان به خدا که در نهایت به یک صفای زمینی بدل می‌شود. فیلم هایی که درباره روحانیت ساخته شده مانند «زیر نور ماه»، «طلا و مس»‌ با یک نگاه حرفه ای و هوشمندانه ساخته شده اند.


بنا بر گزارش سوره سینما، مشاور فیلمنامه «زیر نور ماه» گفت: با توجه به اینکه «سیب و سلما» در جشنواره‌های مختلفی مورد استقبال قرار گرفت و جوایزی هم کسب کرد امیدوارم در اکران عمومی نیز موفق و مورد قبول مخاطبان واقع شود.


گفتنی است، یفلم سینمایی «سیب و سلما» به کارگردانی حبیب‌الله بهمنی و بازی هادی دیباجی، سوگل قلاتیان، جعفر دهقان، بهروز بقایی، اسماعیل خلج و... از چهارشنبه 30 فروردین ماه در 11 سینمای تهران اکران عمومی شده است. سازمان توسعه سینمایی سوره این فیلم را پخش می‌کند.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 125763

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha