کمبود فضا در بزرگترین کتابخانه روستایی کشور

کمبود فضا از جمله مهم ترین مشکلات بزرگترین کتابخانه روستایی کشور" کتابخانه مرحوم غلامحسین آسکتی روستای خوانشرف" است که امروز با آن دست و پنجه نرم می‌کند و رسیدگی و توجه بیش از پیش مسئولان امر را می‌طلبد.

خبرگزاری شبستان//خراسان جنوبی


با توجه به اینکه میزان مطالعه، شاخص رشد فکری و معیار رشد فرهنگی هر جامعه است، توجه به ایجاد بستر‌های لازم و یا توسعه مراکز کتابخوانی و کتابخانه‌ها در راستای ترویج فرهنگ مطالعه و تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری امری لازم و ضروری به نظر می‌رسد.


اهمیت کتاب، کتابخوانی و عظمت و شرافت کتاب در اسلام تا حدی است که خداوند متعال به قلم و به آنچه می‌نویسد، قسم یاد می‌کند. بررسی آماری محتوای کلام ‌الله مجید نشان داد که واژه کتاب به اشکال مختلف 255 بار، واژه علم 582 بار، واژه قلم 2 بار و واژه اقرأ سه بار در قرآن تکرار شده است.


در نتیجه مطالعه و کتابخوانی و تحصیل علم و دانش از فرایض بسیار مؤکد در دین مبین اسلام، قرآن کریم و احادیث و گفتار بزرگان دانش است.


کمبود فضا در بزرگترین کتابخانه روستایی کشور!
مسئول بزرگترین کتابخانه روستایی کشور در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند، گفت: کتابخانه عمومی خوانشرف "مرحوم غلامحسین آسکتی" که در حال حاضر از آن به عنوان بزرگترین کتابخانه روستایی کشور یاد می‌شود، نیازمند گسترش فضا است.


فاطمه کاظمی افزود: این کتابخانه در سال 1369 به همت یکی از خیران"محمد محتشم" که اهالی این روستا بوده و هم اکنون مقیم تهران است راه اندازی و در حال حاضر زیر نظر اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان جنوبی فعالیت می‌کند.

 

وی ادامه داد: در سال 1379 به منظور احداث ساختمان این کتابخانه، زمینی از سوی شورای اسلامی روستا به این امر اختصاص یافت که با کمک خیران ساختمان این کتابخانه در سال 83 به بهره‌برداری رسید.


بیش از 27 هزار جلد کتاب در بزرگترین کتابخانه روستایی کشور
مسئول کتابخانه خوانشرف نهبندان تصریح کرد: این کتابخانه با بیش از 27 هزار جلد کتاب بزرگترین کتابخانه روستایی ایران است که حدود 80 درصد این منابع توسط خیر موسس و 20 درصد توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی به این کتابخانه اختصاص یافته است.

 

کاظمی با اشاره به اینکه این کتابخانه در حال حاضر 280 عضو دارد، خاطرنشان کرد: ساختمان کتابخانه مرحوم آسکتی نهبندان با مساحت 500 متر مربع و 279 متر زیربنا دارای سالن مطالعه خواهران و برادران است.


2 هزار جلد کتاب در مرحله ثبت
وی با تاکید بر اینکه مهمترین مشکل این کتابخانه کمبود قفسه و فضای ساختمانی است، ادامه داد: 2 هزار جلد کتاب در یک اتاق به علت کمبود قفسه در مرحله ثبت هستند.


مسئول کتابخانه خوانشرف خاطرنشان کرد: فضای کتابخانه عمومی مرحوم غلامحسین آسکتی باید گسترش یابد و اتاق‌هایی به آن اضافه شود که مشکل کمبود فضای آن برطرف شود.


"آیین گشایش راه‌نو در عالم حقیقت" قدیمی‌ترین منبع کتابخانه خوانشرف
وی قدیمی‌ترین کتاب موجود در این کتابخانه را کتاب "آیین گشایش راه‌نو در عالم حقیقت" معرفی کرد و گفت: چاپ این کتاب مربوط به سال 1323 است.


کاظمی با تاکید بر اینکه نشریات بسیار قدیمی مربوط به سال‌های 1351 با جلد گالینگو شده با عنوان خواندنی‌ها در این کتابخانه وجود دارد، خاطرنشان کرد: منابع تحقیقی و قدیمی درخصوص وقایع انقلاب و دوران دفاع مقدس به صورت منابع مرجع با عنوان "سروش" در این کتابخانه موجود است.

 

وی عنوان کرد: بسیاری از منابع تاریخی، ادبی و مذهبی که بعضا کمیاب و یا نایاب هستند قبل از ارسال به کتابخانه توسط خیر کتابخانه صحافی و سپس به کتابخانه ارسال می شود.


وی از خیر این کتابخانه، خواست: با توجه به اینکه این کتابخانه در روستایی در پنج کیلومتری شهر نهبندان قرار دارد و امکان تردد دانشجویان و دانش‌آموزان به صورت مستمر وجود ندارد، درصورت موافقت، برخی از کتب این کتابخانه به دیگر کتابخانه‌های شهر نهبندان انتقال یابد تا پاسخگوی نیاز جوانان به منابع علمی و تحقیقاتی باشد.
 

قریب؛ ارسال سهمیه ماهیانه کتاب و نشریات به کتابخانه خوانشرف
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان جنوبی نیز به خبرنگار شبستان گفت: در بررسی کارشناسان نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سال 89 ، کتابخانه روستای خوانشرف باری دیگر به عنوان بزرگترین کتابخانه روستایی کشور انتخاب شد.


محمد قریب افزود: بر همین اساس سهمیه ماهیانه و مستمر کتاب و نشریات از سوی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به این کتابخانه اختصاص می‌یابد.


وی با تاکید بر رفع مشکلات این کتابخانه، یادآور شد: تمامی هزینه‌های جاری این کتابخانه از قبیل هزینه آب، برق و تلفن توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی تامین می‌شود.


قریب خاطرنشان کرد: در آینده‌ای نزدیک تابلوی این کتابخانه آماده و برای نصب ارسال می شود.


خبرنگار: زینب رمضانی

 

کد خبر 125657

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha