انتقال فناوری‌ها به روستاها با «روستای نوفن»/ ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان منتقل می شود

طرح «روستای نوفن»فرصت هم‌اندیشی با حضور شرکت های دانش‌بنیان و دستگاههای اجرایی مرتبط در حوزه فناوری را جهت یافتن راهکارهای انتقال فناوری به روستاها فراهم می کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان؛ یکی از بزرگترین مشکلات اقتصادی بخش کشاورزی ایران از قدیم الایام پائین بودن میانگین درآمد و نبود شغل کافی روستائیان بوده است. کسب درآمد پایین، دلیل بسیاری از نابسامانی‌ها از جمله گسترش فقر، نابرابری، مهاجرت و… است.

 

در همین راستا برنامه های مختلفی برای اشتغال روستاییان دنبال می شود.

 

صندوق کارآفرینی امید به عنوان حامی اشتغال روستایی طرحی با عنوان«روستای نوفن»را دنبال می کند که سمنان به عنوان ششمین استان کشور، طرح «روستای نوفن» را اجرا می‌کند تا با استفاده از محصولات فناورانه شرکت‌های دانش بنیان و انتقال فناوری به روستاها و رونق اشتغال، راندمان آن‌ها بالا رفته و تولید افزایش پیدا کند.

 

استان سمنان این طرح را اجرا می‌کند تا درصورت تحقق اهداف این ایده و طرح، شاهد انتقال فناوری‌ها به روستاها و در نتیجه توسعه بهره وری و مهاجرت معکوس نیز باشیم.

 

انتقال ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان به روستاها

محمدرضا صادقی - معاون اقتصادی استاندار سمنان با اشاره به طرح «روستای نوفن» دراستان سمنان اظهارداشت: انتقال ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان به روستاها با اجرای این طرح استفاده می شود.

 

وی با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۱۷روستای استان سمنان انتخاب شده اند اضافه کرد:  دراین مرحله چهار روستا برای اجرای طرح شیلات و ۱۳ روستای دیگر برای اجرای طرح اصلاح خاک انتخاب شده اند.

 

صادقی اقتصادی کردن کشاورزی را هدف اجرایی طرح «روستای نوفن» اعلام کردوافزود: با اجرایی شدن طرح اصلاح خاک، راندمان این بخش تا ۵۰ درصد افزایش می‌یابد.

 

معاون اقتصادی استاندار سمنان با بیان اینکه کشاورزی سنتی ما با اقتصادی شدن فاصله زیادی دارد اضافه کرد: کشاورزی در استان سمنان در چند بخش از جمله شیلات، کشت دیم، دانه‌های روغنی و...قابلیت جهش و توسعه زیادی دارد.

 

وی از افزایش تولیدات شیلات استان سمنان با اجرای طرح  از یک‌هزار و ۲۰۰تن در هر دوره به ۲۰۰۰تن خبر داد وافزود: با اجرای طرح حداقل ۳۰ استخر بزرگ استان به استخرهای پرورش آبزیان اضافه و میزان تولیدات استان در حوزه شیلات را به بیش از دو هزار تن می‌رساند.

 

صادقی به همکاری دو شرکت دانش‌بنیان در طرح توسعه شیلات اشاره کروافزود: دو شرکت دانش بنیان استان نیز در طرح اصلاح خاک مشارکت دارند، البته در آینده با توسعه طرح از ظرفیت شرکت های دانش‌بنیان بیشتری در استان استفاده می‌شود.

 

معاون اقتصادی استاندار سمنان از تلاش برای بهره گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استان خبر داد وافزود: در طرح شهید احمدی روشن زمینه استفاده از ۱۹ شرکت دانش بنیان استان فراهم شده در «روستای نوفن»نیز چهار شرکت دانش بنیان و در رویداد تانا نیز ۲۰ تا ۳۰ شرکت دانش بنیان استان به کار گیری می شوند تا کم کم به رشد و توسعه این واحدهای دانش بنیان کمک شود.

 

«روستای نوفن»کمک‌گیری از دانش بنیان‌ها برای رفع مشکلات روستاها است

رمضان حافظی- مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان سمنان با اشاره به اجرای طرح «روستای نوفن» برای افزایش بهره وری فعالیت اقتصادی در روستا گفت:روستای نوفن به معنای ایجاد وتقویت کسب وکارهای روستایی با استفاده از فناوری های نوین در تولید،بازاریابی وفروش،شبکه سازی بین فعالان ،بهبود ظرفیت های طراحی،راه اندازی واحدهای فناوری وبسته بندی با استفاده از ظرفیت افراد،گروه های محلی ،نهادهای دولتی،دستگاههای اجرایی بخش خصوصی وکسب وکارهای فعال روستایی است.

 

وی صندوق کارآفرینی امید را حلقه واسط کسب و کارهای خُرد روستایی و شرکت های دانش بنیان عنوان کردوافزود: بر همین اساس این کسب و کارها را به شرکت های دانش بنیان وصل می کند تا از روش های سنتی کشاورزی که امروز جوابگوی نیاز خود جامعه روستایی از نظر درآمد و اشتغال نیست، دست بردارند و به روش های نوین همراه با تکنونولوژی روی آورند و با این کار بر چالش بهره وری پایین در تولیدات کشاورزی فایق آیند که این کار به امنیت غذایی کشور هم کمک می کند.

 

حافظی با بیان اینکه موضوع این طرح کمک‌گیری از دانش بنیان‌ها برای رفع مشکلات روستاها است، تاکید داشت: بسیاری از مشکلات ما در استان در بخش‌های مختلف شامل کشاورزی، فرآوری، صنعت و … در بستر دانش بنیان‌ها و شرکت‌های فناور قابل حل هستند.

 

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان سمنان ایجاد ارزش افزوده،افزایش اشتغال،توسعه صادرات،کاهش ریسک دربخش اقتصادی،تکمیل زنجیره بازاریابی، ایجاد فرهنگ خودباوری وتحول آفرینی وتولید محوری در روستاها،توسعه فرهنگ کارآفرینی ومشارکت پذیری وتولید محور بودن روستاها براساس مزیت های رقابتی وتولیدی روستا را از دستاوردهای طرح برشمردوافزود: استفاده از منابع طبیعی بدون استفاده در مناطق روستایی،مدیریت منابع روستایی مانند آب وخاک در کشاورزی،افزایش بهره وری تولید وبهره گیری از ظرفیت های طرح های دانش بنیان اهمیت وضرورت اجرای طرح را نشان می دهد.

 

هدفگذاری ۱۷ روستای استان سمنان برای اجرای طرح

وی اولویت های طرح نوفن در سمنان را ورودفناوری به صنعت کشاورزی وشیلات، ورودفناوری به زنجیره ارزش کسب وکارهای روستایی وتوسعه فناوری به کار رفته در کسب وکارها عنوان وبیان کرد: مدل های حمایت صندوق کارآفرینی امید از جامعه هدف طرح سه حالت می باشد.

 

حافظی با بیان اینکه در حالت اول تسهیلات به روستاییان اختصاص می یابد تا بتوانندبا بررسی وخرید فناوری از شرکت های دانش بنیان به صورت مستقیم روند انجام این مسیر را طی کنند افزود: در حالت دوم اعطای تسهیلات به شرکت های دانش بنیان دارای تخصص ودانش فناوری های مرتبط جهت تجاری سازی محصولات وفناوری های جدید انجام می شود.

 

به گفته مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان سمنان در حالت سوم به سرمایه گذارانی که علاقمند هستند در این صنعت رویکردهای نوین ورود کنند تسهیلات داده می شود.

 

وی با بیان اینکه کار مطالعاتی اجرای طرح و شناسایی فرصت های مغفول مانده پیش از این آغاز شده ادامه داد: در این طرح با بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور داخلی و خصوصا واحدهای مستقر در استان به اشتغال و تولید در استان کمک می‌شود.

 

حافظی از هدفگذاری ۱۷ روستای استان سمنان برای اجرای این طرح خبردادوافزود: در فاز اول طرح تولید آبزیان در چهار روستا و در گام نخست طرح اصلاح خاک در ۱۳ روستای شناسایی شده استان اجرایی می شود.

 

مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید استان سمنان به وجود صدها استخر ذخیره آب دراین استان اشاره داشت وگفت: در بسیاری از این استخره ها هیچ فعالیت تولیدی جز تامین آب اراضی کشاورزی صورت نمی گیردو در واقع ما با کمک شرکت های دانش بنیان به دنبال این هستیم که کشاورزان در کنار کشاورزی خود از این ظرفیت مغفول مانده برای تولید انواع آبزیان و ماهی‌ها استفاده کند.

 

وی با بیان اینکه بسیاری از کشاورزان و صاحبان این استخرها به دلیل مشکلات ناشی از فضولات آبزیان در سیستم های آبیاری شان، از پرورش آبزیان اجتناب می کردند اما با تلاش همکاران ما و واحدهای دانش بنیان این مشکل از سوی واحدهای دانش بنیان استان مرتفع شد.

 

حافظی غنابخشی به خاک اراضی کشاورزی از طریق ریزمغذی‌ها به عنوان دیگر طرح مورد حمایت صندوق کارآفرینی امید استان سمنان در طرح ملی «روستای نوفن» نام برد و بیان کرد: اجرای این طرح نه تنها به توسعه کشاورزی و بهبود اقتصاد کشاورزان در استان کمک می کند بلکه با بکارگیری واحدهای دانش بنیان استان به اقتصاد این واحدها و شرکت های نوپا در استان نیز کمک می‌کند.

کد خبر 1256495

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha