به گزارش خبرگزاری شبستان، ولید دندهبر، معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ، در مورد اقدامات پزشکی در ایام عمره سال جدید گفت: ثبت نام پزشکان کاروان تمتع 91، طی روزهای 17 و 18 فروردین ماه جاری انجام شد.
دنده بر افزود: اسامی پزشکان متقاضی در اختیار نمایندگان مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر و مدیران حج و زیارت در استانها قرار گرفت، تا نسبت به انجام بررسیهای لازم اقدام شود.
وی تصریح کرد: بر اساس برنامههای تدوین شده، مدیران کاروانها میبایست نسبت به معرفی پزشکانی که شرایط لازم به جهت حضور در کاروانهای اعزامی به تمتع آینده را دارند، اقدام نمایند تا حکم مربوطه برای آنها صادر شود.
انجام معاینات پزشکی زائرین توسط پزشکان کاروانها، منوط به دریافت حکم انتصاب است
دنده بر تاکید کرد: انجام معاینات پزشکی زائرین توسط پزشکان کاروانها، منوط به دریافت حکم مذکور است تا روند طی شده در سیستم جامع نرمافزاری مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر درج شود.
این مقام مسئول متذکر شد: پزشکان کاروانی که اسامی آنها در فهرست مورد تائید مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ذکر شده، نسبت به دریافت حکم فوق اقدام نمایند؛ در غیر این صورت معاینات انجام شده زائرین توسط ایشان مورد تایید ما نخواهد بود.
صدور 220 حکم انتصاب برای پزشکان کاروانها
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه تعداد پزشک موفق به دریافت تاییدیه مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر شده اند، یادآور شد: تاکنون، 220 حکم انتصاب برای پزشکان و بر اساس اعلام مدیران کاروانها صادر شده است.
دنده بر ادامه داد: البته ما در انتظار دریافت ابلاغ مدیران کاروانها به جهت تایید پزشکان دیگر هستیم که با مراجعه به نمایندگی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در استان خویش میتوانند نسبت به انجام این مهم اقدام کنند.
معاون حج و زیارت جمعیت هلال احمر، همچنین از اعزام چهارمین گروه اعزامی پزشکی عمره مفرده 91-90 به مدینه منوره در فروردین خبر داد.
احراز استطاعت جسمی زائرین، از مهمترین نتایج انجام معاینات پزشکان
دنده بر به انجام معاینات پزشکی زائرین متقاضی اعزام به تمتع اشاره و تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل اجرایی معاینات مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر، پزشکان کاروان بایستی نسبت به انجام این مهم با رعایت اصل دقت اقدام کنند.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر خاطرنشان کرد: از مهمترین نتایج انجام معاینات پزشکی، احراز استطاعت جسمی زائرین است.
اهمالی در انجام معاینات پزشکی صورت نمیگیرد
وی متذکر شد: نکتهای که زائرین باید بدان توجه داشته باشند، اعزام آنها در هر صورت منوط به احراز استطاعت جسمی ایشان است.
دندهبر تصریح کرد: به بیان دیگر، امسال بر اساس اعلام سازمان حج و زیارت و به منظور سهولت در کار زائرین، پرداخت هزینه فیش حج پیش از انجام معاینات میسر شده است، اما این بدان معنا نیست که در معاینات پزشکی اهمالی صورت خواهد گرفت.
این مقام مسئول تصریح کرد: معاینات پزشکی، کمافی السابق و با تاکید گذشته در حال انجام است و اگر استطاعت جسمی زائرین احراز نگردد، ولو این که هزینه مذکور را پرداخت کرده باشد، قطعا تاییدیهای برای اعزام به سفر معنوی حج دریافت نخواهد کرد.
وی اظهار کرد: هدف ما از انجام این معاینات و تاکید بر انجام آن، انجام سفری مطمئن و کسب معنویات است که لازمه آن، صحت جسم و جان میباشد.
انجام تست MMST برای زائرین بالای 60 سال
دنده بر در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: آن دسته از پزشکان کاروان تمتع 91 که تمایل به انجام مشاوره با پزشکان معتمد مرکز پزشکی حج و زیارت دارند، میتوانند با مراجعه به سایت WWW.HMC.IR ، نسبت به دریافت آدرس اقدام کنند.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه اقدامات دیگری برای تمتع 91 در حال انجام است، افزود: از جمله مواردی که امسال در جریان معاینات پزشکی صورت خواهد گرفت، انجام تست MMST است.
وی ادامه داد: این تست که برای افراد بالای 60 سال انجام خواهد شد، سوالاتی از زائر پرسیده خواهد شد که بر اساس نمره تعیین شده توسط پزشک کاروان، دیگر مشاورههای پزشکی برای وی تعیین خواهدشد.
دندهبر گفت: در واقع، انجام تست مذکور با رویکرد معاینات و بیماریابی متقاضیان حج در حوزه بیماریهای مغز و عصاب و روان صورت میگیرد که پزشکان کاروان و نمایندگان مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جهت دریافت سوالات میتوانند به آدرس اینترنتی فوق مراجعه کنند.
زائرین با پزشک کاروان همکاری صادقانه ای داشته باشند
این مقام مسئول تاکید کرد: از زائرین درخواست میشود در مراجعه به پزشکان کاروان، همکاری صادقانه ای داشته و مشکلات و بیماریهای خود را بیان کنند و چنانچه دارویی برای ایشان تجویز شده است،یا بیماری مزمنی داشته و یا هر ناراحتی داشته باشند آن را ذکر نمایند تا برنامه درمانی مناسبی برایشان تهیه گردد.
وی اظهار کرد: زائرین متقاضی به تمتع توجه داشته باشند که انجام این معاینات توسط پزشک کاروان کاملا رایگان بوده و وجهی از آنها دریافت نخواهد شد.
44 هزار معاینه پزشکی در مدینه انجام شده است
دنده بر به ارائه توضیحاتی در رابطه با اقدامات انجام شده در موسم عمره مفرده تا 27 فروردین 91 اشاره کرد و گفت: از ابتدای عملیات عمره مفرده تا تاریخ مذکور، 44 هزار معاینه پزشکی شامل معاینات عمومی، تخصصی زنان، داخلی و اطفال در مدینه انجام شده است.
وی یادآور شد: طی بازه زمانی مذکور، همچنین 30 هزار خدمات پزشکی شامل تزریقات، پانسمان، تهیه نوار قلب، تست قند خون، جراحی موضعی، سرم درمانی و تحت نظر انجام شده است.
این مقام مسئول با اشاره به فعالیت یک درمانگاه شبانهروزی تخصصی وابسته در مدینه منوره، از پذیرش زائرین در دو درمانگاه عمومی خبر داد و افزود: مرکز درمانی سیاری نیز در مسجد شجره مستقر است.
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در رابطه با تعداد بیماران اعزامی به بیمارستانهای سعودی عنوان کرد: تا تاریخ فوق، 458 بیمار به بیمارستانهای کشور مقصد در مدینه منوره اعزام شدهاند که از این تعداد، 141 بیمار بستری شدند.
اعزام 180 زائر به درمانگاه شبانه روزی مدینه
دندهبر گفت: تا 27 فروردین ماه جاری، 180 زائر از مطبهای مستقر در هتلها به درمانگاه شبانه روزی این مرکز اعزام شدند.
وی با اشاره به انجام 99 مرحله دیالیز خاطرنشان کرد: در این مدت همچنین 15 عمل جراحی در مدینه انجام شده است.
این مقام مسئول، تعداد بازدیدهای بهداشتی انجام شده از هتلهای استقرار زائرین ایرانی و آشپزخانههای مرکزی در مدینه را 300 مورد عنوان کرد.
به گفته وی، چهار زائر ایرانی نیز تا تاریخ فوق از مدینه به کشور اعزام شدهاند.
بازدیدهای بهداشتی انجام شده در مکه، برابر با مدینه است
معاون حج و عمره مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر در بیان آمارهای مذکور در مکه مکرمه چنین گفت: تا 27 فروردین ماه جاری، 48 هزار معاینه پزشکی در این شهر مقدس انجام شده که موارد آن در فوق مورد اشاره قرار گرفت.
دنده بر افزود: ارائه خدمات پزشکی به زائرین در یک درمانگاه تخصصی شبانه روزی، دو درمانگاه عمومی و چهار مطب در مکه مکرمه در حال انجام است.
وی، از ارائه 26 هزار مورد خدمات پزشکی به زائرین در مکه مکرمه خبر داد و افزود: طی بازه زمانی مذکور، 289 بیمار به بیمارستانهای سعودی در این شهر اعزام شدهاند که اقدامات و هماهنگی لازم برای بستری 133 نفر از ایشان انجام شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: تا این تاریخ، 97 مورد دیالیز برای زائرین انجام و 10 نفر نیز به ایران اعزام شدهاند.
بنا بر گزارش روابط عمومی مرکز پزشکی حج و زیارت، به گفته وی، تعداد بازدیدهای انجام شده توسط کارشناشان بهداشت محیط در مکه مکرمه، برابر با دفعات صورت گرفته در مدینه منوره است.
دندهبر خاطرنشان کرد: مجموع ویزیتهای انجام شده در مکه مکرمه و مدینه منوره، قریب یکصد هزار و باقی خدمات، حدود 50 هزار مورد است.
پایان پیام/
نظر شما