جشنواره فیلم فجر امسال سال بسیار ویژه‌ای در پیش رو دارد

جشنواره فیلم فجر امسال سال بسیار ویژه‌ای در پیش رو دارد چراکه پس از سال‌ها فعالیت و تجربه آماده است تا مختصات خود را در یک حوزه علمی، فنی، فرهنگی، انسانی و الهی تعریف کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، این بازیگر درباره ویژگی‌های این جشنواره و جذابیت آن برای هنرمندان گفت: هنرمندان و فیلم‌سازان به دنبال شرکت در یک رقابت صادقانه، سالم و دور از مناسباتی هستند که در جشنواره‌های دیگر کشورها رایج است، در واقع، آنها در پی رسیدن به یک استاندارد بین‌المللی هستند.


وی ادامه داد: در طی این سال‌ها، سیستم و مدیریت فرهنگی هم در نظر داشته تا تولید در سینمای ایران به جایی برسد که یک شمای کلی از هویت فرهنگی ما توسط سینما تعریف، شناسانده و تبلیغ شود و علاوه‌ بر آن با هنری چون سینما به عنوان کار فرهنگی، هنری و رسانه‌ای، بر ارزش‌هایی که مورد اعتقاد این مردم و باورهای‌شان در جریان صادقانه‌ای که منجر به جریان انقلاب اسلامی شد، تاکید شود تا شاید از طریق آن نیکی و خوشی نصیب مردم جهان شود. این شاید مهم‌ترین دلیل فعالیت بوده است.


الماسی تصریح کرد: اما جشنواره فیلم فجر امسال سال بسیار ویژه‌ای در پیش رو دارد چراکه امسال نه تنها به عنوان محملی برای بررسی و ارزیابی مجموعه تولیدات سینمای ایران مطرح است، بلکه جشنواره فیلم فجر پس از سال‌ها فعالیت و تجربه آماده است تا مختصات خود را در یک حوزه علمی، فنی، فرهنگی، انسانی و الهی تعریف کند.


داور دوره‌های متعدد جشنواره فیلم فجر در توضیح بیشتر افزود: به نظرم این مهمترین، موقعیت ارزنده جشنواره در امسال است. این جشنواره حسب تعریف خودش مثل جشنواره‌های درجه یک دنیا، شاید موقعیت خودش را این‌گونه تعریف کند که فیلم‌هایی با تعاریف و مختصات ویژه به این جشنواره راه پیدا کنند و البته که این مختصات، عطف به باورهای الهی این مردم در حوزه معرفت الهی و ارزش نهادن به معشوق خداوند که همانا انسان است، خواهد بود. ما نباید این موقعیت را فراموش کنیم چراکه جشنواره‌ای چنین در دنیای امروز منحصر به فرد است.


الماسی در ادامه با مقایسه جشنواره فیلم فجر با نمونه‌های مشابه در سطح جهان، گفت: امروزه واتیکان دارای جشنواره‌ای دینی است و یکی دو جشنواره در سطح دنیا با موضوع دین برگزار می‌شود اما هیچ جشنواره‌ای به قدرت، توانمندی و دانش برگزارکنندگان آن مانند ایران نیست. واقعا فیلمسازان ما در عرصه تکنیکی و تبیین نکات دیداری از طریق تصویر به نقطه مطلوب رسیده‌اند و حالا وقت‌ آن است که از معرفت پنهان در سینمای ایران صحبت کنیم.


وی افزود: سینمای ما نه فقط به عنوان ابزار تفرحی و پرکننده اوقات فراغت و نه به عنوان یک هنرصنعت و رسانه بلکه به عنوان جایگاه شاخص تجلی ارزش‌های فرهنگی انسانی و الهی است و فکر می‌کنم انشاءلله این اتفاق امسال در جشنواره فجر خواهد افتاد.


الماسی درباره روش‌های تثبیت این جایگاه، توضیح داد: ما باید تعریف مشخصی از فیلم و جشنواره فیلم فجر داشته باشیم. همه جشنواره‌های مهم در سطح دنیا یک خط مشی مشخص دارند اما در فجر همه جور فیلمی در کنار هم به نمایش در می‌آید که این روش باید اصلاح شود.


وی درباره علل جذابیت جشنواره فیلم فجر برای مردم، گفت: این جشنواره مثل ظرف میوه‌ای است که هر کس به فراخور علاقه خود ممکن است میوه‌ای را انتخاب کند. واقعیت این است که هر میوه طعم خودش را دارد و من می‌خواهم با این مثال بگویم که پس از سلیقه و میل فردی، باید از درخت، از کلیت، از هستی و علت پیدایش این تفاوت‌ها بگوییم؛ جشنواره فجر این قابلیت را دارد.


الماسی تصریح کرد: امروزه پس از گذشت حدود 60 سال از عمر جشنواره‌های ونیز، کن، اسکار و برلین و ... همگی‌شان حسب تعاریف ویژه خوشان، تقریبا به بن‌بست رسیده‌اند، چون یک موقعیت سیاسی پیدا کرده‌اند اما فجر این قابلیت را پیدا خواهد کرد که با دو بال ارزنده «هویت ایرانی» و «اعتقادات و معرفت عالیه»، موقعیت ممتازی را بین جشنواره‌ها پیدا کند. من این قول را به مردم می‌دهم که آینده برای سرزمین ما خیلی روشن است؛ به خصوص که دنیای امروز رو به سوی مذهب و دین پیش می‌رود.


به گزارش ستاد خبری بیست‌ونهمین جشنواره فیلم فجر، وی در پایان خاطرنشان کرد: جشنواره فیلم فجر باید سمت و سوی مشخص و مدونی بگیرد و هر نوع فیلمی در آن راه نیابد تا بتواند با این رویکرد مشخص، جایگاه جهانی خود را مستحکم‌تر کند.


بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر از تاریخ 16 تا 26 بهمن‌ماه به دبیری «مهدی مسعودشاهی» در تهران برگزار می‌شود.
 

کد خبر 12551

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha