به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام والمسلمین محمدجواد رودگر در جمع اصحاب رسانه در سالن جلسات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در قم اظهار داشت: گروه عرفان اسلامی پژوهشگاه در سال ۸۰ تشکیل شد و از همان ابتدا فلسفه وجودی آن، پرکردن خلاهای مهم در عرصه پژوهش عرفان اسلامی بوده است.
دبیر علمی همایش عرفان اهلبیتی افزود: مهم ترین رسالت ما در این بخش عهده دار شدن کارهای برزمین مانده و جلوگیری از فالیت های موازی بود، در این راستا با علمای برجستهای جلسات متعددی برگزار شد و بزرگانی در شورای علمی عضویت یافتند.
وی تصریح کرد: در طول این سالها نیز آثار متعددی در قالب مقالات، کتب، نشستها، همایشها تولید شد، در واقع یکی از اهداف مهم برگزاری سلسله همایش ها و نشست های علمی در این موضوع بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین رودگر با اشاره به برگزاری همایش عرفان اهلبیتی با پیام آیت الله العظمی جوادی آملی و سخنرانی آیتالله علیاکبر رشاد و حجتالاسلام سید یدالله یزدانپناه در ده اسفندماه عنوان کرد: در این همایش سه گروه موافقان، منتقدان و مخالفان از میان اساتید برجسته حضور پیدا می کنند.
وی بیان کرد: در جهت برگزار شدن این همایش با علمایی چون آیت الله مکارم شیرازی، آیتالله جوادی آملی، آیتالله مظاهری ، آیت الله گرامی، آیت الله ناصری، آیت الله هادوی تهرانی و ...دیدار و گفتگو کردیم و نظر برخی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه را نیز جویا شدیم.
دبیر علمی همایش عرفان اهلبیتی تاکید کرد: منظور از عرفان اهلبیتی بهره گیری از معنوی و اسلامی و ثقلینی برگرفته از منابع کتاب قرآن، فرمایشات معصومین، ادعیهها و در کنار آنها سیره عملی و سبک زندگی معنوی معصومین است.
وی تصریح کرد: عرفان اهلبیتی مد نظر ما در مقام تولید از منابع وحیانی استفاده میکند، اما در مقام تبیین از این عرفان مصطلح موجود کامل بهرهبرداری خواهد کرد، با توجه به دریافت نظرات نیز 2 فصل نامه کتاب نقد رونمایی می شود و آثاری پیرامون گفتمان سازی موضوع ارائه خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین رودگر خاطرنشان کرد: تاکنون ۸ نشست علمی، ۸ نشست کرسی ترویجی و ۵ پیشهمایش و ۲ جلسه هماندیشی و 2 دورهمی علمی در راستای برگزاری همایش عرفان اهلبیتی با حضور طلاب، اساتید دانشگاهها و حوزویان و دانشجویان برگزار شده است.
وی گفت: همچنین 94 جلسه علمی از شبکه چهارم سیما در رابطه با موضوع منتشر شده است و در شبکه های برون مرزی نیز در این موضوع برنامه هایی داشته ایم.
دبیر علمی همایش عرفان اهلبیتی عنوان کرد: نظرات مختلفی پیرامون عرفان اهل بیتی وجود دارد و عده ای بر این باور هستند بخش هایی از عرفان بیگانه بوده و اسلامیزه شده است براین اساس درصدد هستیم عرفان اهل بیتی را در مقام بحث و بررسی قرار دهیم.
وی اظهار داشت: با توجه به ایجاد فرقه های انحرافی عرفانی لازم است صاحب نظران منابع دینی و فقهی ما را به گفتمان تبدیل کنند و با مجاهدت های علمی و روشنگری زمینه انحراف در این مسیر شناخته شود.
حجت الاسلام رودگر مدیر گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دین پژوهی و دبیر علمی این همایش ملی بیان کرد: همایش ملی عرفان اهل بیتی توسط گروه عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با همکاری مجمع جهانی و دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع)، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)، دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، مرکز پژوهش های اسلامی سازمان صدا و سیما و موسسه تحقیقاتی انوار توحید در تالار استاد موسویان(ه) پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در شهر مقدس قم برگزار می شود.
وی تصریح کرد: اختتامیه این همایش نیز اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ به میزبانی آستان قدس رضوی در شهر مقدس مشهد برگزار می شود، همچنین سه هم اندیشی علمی نیز تدارک دیده شده که بین افتتاحیه و اختتامیه قم و مشهد در حوزه علمیه امام رضا(ع) و دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) در شهر تهران و همچنین دانشگاه ادیان و مذاهب در شهر مقدس قم برگزار میشود.
نظر شما