به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مراسم اختتامیه پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر شامگاه جمعه ۵ اسفند با حضور محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی فرهنگ و هنر در تالار وحدت برگزار شد. در این مراسم "عبدالرضا سهرابی"، مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبریک اعیاد شعبانیه گفت: تلاقی آئین پایانی پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر را با این اعیاد مبارک، به فال نیک بگیرم.
وی اظهار کرد: ساحت هنر از دیرباز تاکنون، تجلیگاه ناب معارف، مبانی و آرمانهای بلند و معناساز انسانی و بستر مستعدی برای پالایش و تعالی فرهنگ، افکار و اندیشههای جاری در جوامع بوده است.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی با بیان اینکه نقش بیبدیل و آیندهساز هنر در نمایش قلههای پیشرفت، افتخار، رشد و شکوفایی ملّتها بر کسی پوشیده نیست، گفت: زبان هنر به عنوان بلیغترین و رساترین سیاق ممکن برای بیان حقایق و معانی ناب دینی و معرفتی، هماره در متن توجه اهالی خوشقریحه و هنردوست سرزمین هنرپرورمان ایران قرار داشته و دستمایه هنرنماییهای سحرانگیز و چشمنواز هنرمندان توانمند و متعهد ایران اسلامی واقع شده است.
وی افزود: جشنواره فجر به مثابه آرمان بلند، یگانه و شکوهمند انقلاب اسلامی، تبلور اندیشههای متعالی پیر و مراد روشنضمیرمان بوده و در امتداد آن با هدایت های داهیانه و رهبری حکیمانه فرزند خلفش، پیوندی استوار و ناگسستنی دارد.
سهرابی یادآور شد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر در قامت بزرگترین آوردگاه هنرمندان این ساحت در گستره ملی، همواره کوشیده است تا بستر مناسبی برای ارائه بهترین و برجستهترین آثار هنری در رشتههای نگارگری، خوشنویسی، نقاشی، عکاسی، گرافیک، مجسمهسازی، سفال و سرامیک، تصویرسازی، کارتون و کاریکاتور و هنرهای جدید باشد تا عرصهای مهیا برای ترغیب و تشویق رقابت سالم هنری و امکانی درخور شأن به منظور هرچه بهتر دیده شدن تلاشها و تکاپوهای آحاد هنرمندان در نگارخانهای به وسعت ایران اسلامی، میسر شود.
وی تاکید کرد: جشنواره هنرهای تجسمی فجر در کنار دیگر جشنوارههای هنری متعلق به همه مردم ایران بوده و از ظرفیتهای لازم برای عرض اندام حداکثری عموم هنرمندان با علایق و سلایق گوناگون برخوردار است.
وی با اشاره به ماموریت های جشنواره تجسمی فجر در تحقق عدالت فرهنگی گفت: پانزدهمین جشنوارهی هنرهای تجسمی فجر؛ ضمن اهتمام به رسالت، مأموریت و اهداف عالی خود کوشید تا بیش از همیشه، شرایط و زیرساختهای لازم برای تحقق عدالت فرهنگی و بهرهگیری از ظرفیتها و قابلیتهای ارزنده عموم هنرمندان سراسر کشور را به منظور جلوهنمایی آنها فراهم آورد و برای نخستین بار در طول همه ادوار گذشته زمینه حضور و مشارکت 31 استان کشور در بستر این رویداد ملی را میسر کند تا از این رهگذر، بر اهمیت گردش چرخه اقتصاد هنر و بهبود وضعیت اقتصادی هنرمندان این عرصه تأکید ورزد.
سهرابی افزود: آثار نمایشیافته در فجر پانزدهم از یک سو نمایانگر افقهای روشن رشد، پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی و از سوی دیگر تبلور روحیه ایثار، مقاومت و حماسهآفرینی ملت بزرگ ایران بودند. بیتردید، موفقیت و سربلندی جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گام پانزدهم، مرهون بصیرت، آگاهی و هوشمندی هنرمندان شریف و غیرتمند سرزمین عزیز مادریمان ایران است که با حضور و همراهی پرشور خود در این رخداد هنری، برگ زرین دیگری را در دفتر خوشنقش و نگار هنرهای تجسمی انقلاب اسلامی ایران ورق زدند.
مدیر کل مرکز هنرهای تجسمی با اشاره به بخش "جایزه ویژه جهاد تبیین" در جشنواره پانزدهم برای نخستین بار خاطر نشان کرد: برای نخستین بار در تاریخ برگزاری جشنوارههای هنری فجر، "جایزه ویژه جهاد تبیین" به هنرمندان برگزیده از سوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد؛ امیدواریم این جایره د زمینهساز ورود و عملگریِ مضاعف و موثرِ هنرمندان عزیزمان در میدان خطیر جهاد تبیین باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: میتوان امیدوار بود که جشنواره هنرهای تجسمی فجر با کولهباری ارزنده از تجارب و اندوختههای هنری برآمده از دوره پانزدهم، با رویکردی خلاقانه و ایده های نو به سوی رخداد شانزدهم گام بردارد.
نظر شما