رشد ۱۴۵ درصدی زکات در استان مرکزی/زکات پرداختی در همان منطقه هزینه می شود

نقش موثر در آمدهای حاصل از زکات در جهت رفع فقر و محرومیت زدایی از دلایل افزایش درآمد زکات در سال جاری است.

خبرگزاری شبستان مرکزی: پاکباز/

 

زکات یکی از دستورات، پایه ها و ارکان دین مبین اسلام است که همواره به آن تاکید ویژه ای شده است و آثار و برکات بسیاری در جامعه دارد.

 

دین مبین اسلام از همان ابتدا، توجه خاصى به حمایت از محرومان و نیازمندان و مبارزه با فاصله های طبقاتى داشته است و به همین جهت زکات به عنوان یکی از فرائض الهی که عامل رفع فاصله‌های طبقاتی، فقر و محرومیت است یاد می شود.

 

زکات یکی از منابع در آمد بیت المال برای کمک به اقشار ناتوان جامعه،  افراد بیمار، از کار افتاده، ایتام و افراد بی سرپرست، معلولان و .... است و زکات جمع آوری شده در همان منطقه هزینه می شود.

 

از اهمیت زکات همین بس که در ردیف مهم ترین عبادات قرار گرفته، و در بسیارى از موارد همراه با نماز یاد شده است، و حتى شرط قبولى نماز برشمرده شده است.

 

حدود و مقدار زکات آن چنان دقیقاً در اسلام تعیین شده که، اگر همه مسلمانان، زکات اموال خویش را به طور صحیح و کامل بپردازند، هیچ فرد فقیر و محرومى در سرتاسر کشور اسلامى باقى نخواهد ماند.

 

بارها در آیات و روایات تاکید شده است که اداى زکات باعث حفظ اصل مال است و اصل مال و حتی بیشتر از زکات پرداخت شده به صاحب مال باز می گردد و زکات پردازان اجر و پاداش فراوان در درگاه الهی دارند.

 

در حدیثى از امام موسى بن جعفر(علیه السلام) مى خوانیم: «حَصِّنُوا أَمْوالَکُمْ بِالزَّکاةِ»اموال خود را به وسیله زکات حفظ کنید.

 

عمل به دستورات الهی، انسان را به مدارج بالا می رساند

 

کربلایی کاظم کریمی ساروقی، پیرمردی روستایی و فردی بی سواد بود که در طول زندگی خود با عمل به دستورات الهی و پرداخت به موقع خمس و زکات مال خود جایگاهی ویژه نزد پروردگار پیدا کرده بود که از ایشان به معجزه قرن یاد می شود.

 

کربلایی کاظم فردی بی سود بود که یک شبه حافظ قرآن شد و ادعای وی توسط بسیاری از علما، مقامات دولتی و فرهنگیان وقت امتحان و توسط آنان تایید شد.

 

داستان کربلایی کاظم از آنجا شروع می شود که روزی که یک روحانی به روستای محل سکونت او می رود می گوید: هر که خمس و زکات نپردازد، پولش حرام است، از آنجایی که ایشان آدم مخلصی و خداپرستی بود از آن پس همواره خمس و زکات مال خود را پرداخت می کند و به همین دلیل مورد رحمت پروردگار قرار گرفته و یک روز در جوار بقعه مبارکه امامزادگان 72 تن ساروق به اذن خدا حافظ قرآن می شود.

 

کربلایی کاظم بعد از برداشت محصول سهم فقرا را پخش کرد و در حالیکه بسیار خسته بود به زیارت امام زاده گان 72 تن روستا رفت، او بی سواد بود یک سلام ساده داد و بعد همانجا نشست و خوابش برد٬ احساس کرد دو نفر صدایش می کنند: «بیا برویم زیارت».با آنها رفت، گفتند: «بخوان» ٬گفت: بلد نیستم اسم خودم را بخوانم. گفتند: بخوان! خواند: الله نور السماوات والارض مثلهم کمشکوﺓ

 

چون موضوع برایش سنگین بود٬ غش کرد و از حال رفت. بعد از اینکه بهوش آمد به در و دیوار امامزاده نگاه کرد و آیات قرآن را خواند، این مطلب را با کدخدا و روحانی ده در میان گذاشت٬ رفتند قم٬ متوجه شدند همه قرآن را بلد است و حافظ قرآن شده است.

 

 این نمونه ای از آثار و برکات فراوان عمل به دستورات الهی و حرکت در مسیر ارزش های دینی است.

 

مردم استان مرکزی پیشگام در پرداخت زکات

استان مرکزی با داشتن مردمی مومن و متدین همواره در توجه به امور و دستورات دینی پیشگام بوده که یکی از این موارد پرداخت زکات است.

 

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی ضمن تقدیر از مشارکت مردم خیر و نیکوکاران و کشاورزان استان مرکزی در پرداخت زکات، از رشد ۱۴۵ درصدی زکات در استان مرکزی خبرداد و گفت: مردم استان مرکزی طی ۱۰ ماهه امسال ۴۲ میلیارد و  ۳۴۵میلیون تومان زکات خود را به کمیته امداد پرداخت کردند.

 

مجید مومنی با بیان اینکه ترویج فرهنگ پرداخت زکات در جامعه امری ضروری است، افزود: فرهنگ سازی زکات توسط ائمه محترم جمعه و جماعات و تلاش‌های مبلغان و عاملان زکات انجام می شود.

 

وی با تاکید بر مصرف زکات جمع آوری شده در همان محل بیان کرد: زکات پردازان باید بدانند که زکاتی که پرداخت می کند صرف عمران و آبادانی منطقه، کمک به فقرار و نیازمندان و کارهای خیر و عام المنفعه همان منطقه محل سکونت آنان می شود.

 

این مقام مسئول با اشاره به رشد پرداخت زکات در طی 10 ماهه سال جاری بیان کرد: تلاش و کوشش مبلغان و ائمه جمعه و جماعت برای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی به عموم مردم در خصوص این فریضه الهی، امضاء تفاهم نامه‌های کاربردی با مساجد، اطلاع رسانی محل مصرف زکات جمع آوری شده و استفاده از ظرفیت مبلغین سازمان تبلیغات، نقش موثر در آمدهای حاصل از زکات در جهت رفع فقر و محرومیت زدایی از دلایل افزایش درآمد زکات در سال جاری است.

 

مومنی ضمن تشکر از زکات پردازان ادامه داد: مؤدیان، زکات پردازان و عموم مردم خوب استان مرکزی می توانند با حضور در امداد از نزدیک شاهد نقش اثر بخش زکات در توانمند سازی محرومان قرار گیرند.

 

مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی با تاکید بر اینکه اهمیت این واجب الهی در توانمند سازی کاهش آسیب‌های اجتماعی بسیار زیاد است، اضافه کرد: احیای فرائض دینی و رفع گرفتاری، مشکلات فقرا و نیازمندان امری ضروری است و خیرین و نیکوکاران می توانند با پرداخت زکات، انفاقات و اعانات خود در یار و یاور امداد در کمک به محرومین و نیازمندان باشند.

 

 

کد خبر 1253612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha