فرمول بازگشت به مساجد با ایده‌های طلبه دهه هفتادی

چند سالی است که بحث نهضت بازگشت به مساجد به صورت ویژه مطرح شده است و ما به همین بهانه پای حرف‌های یک طلبه فعال دهه هفتادی نشستیم تا نشان دهیم چگونه می شود با یک سری فعالیت ها این نهضت را به بهترین شکل اجرا کرد.

خبرگزاری شبستان _ کرمان جنوب، مهدیه شعبانی:

 
دم دمای غروب است به قصد رفتن به مسجد قائم آل محمد (ص) سوار تاکسی می شوم، تاکسی از خیابان شهید طالقانی و بعد هم از پل هلیل عبور می کند در حین عبور از پل پرچم های سفید برافراشته با تبریک ۲۲ بهمن ماه به چشم می آیند که در وزش باد خودنمایی می کنند، در انتهای پل، تاکسی از میدانی عبور می کند که تصویری حک شده از شهید سلیمانی بر روی سنگی سفید در آن قرار دارد.
 
 
 
 
حالا دیگر تقریبا به انتهای بلوار کلرود بعد از پمپ بنزین می رسم، پیاده می شوم و سر می چرخانم تا نام و نشانی از مسجد بیابم تابلوی آبی رنگ کوچه امام سجاد (ع) ۱۱ توجه ام را جلب می کند نزدیک که می شوم تابلوی مسجد نیز نمایان می شود وارد کوچه می شوم ۲ درب کوچک و بزرگ جلوی چشم هایم نمایان می شوند بعد عبور از حیاطی که با خطوط سفید و میله های قطور تبدیل به زمین والیبال شده است، وارد مسجد می شوم.
 
 
 
 
چندی سالی است که بحث نهضت بازگشت به مساجد به صورت ویژه مطرح شده است و ما به همین بهانه پای حرف های یک طلبه فعال دهه هفتادی نشستیم تا نشان دهیم چگونه می شود با یک سری فعالیت ها این نهضت را به بهترین شکل اجرا کرد.
 
جوان است و طلبه، از سال ۱۳۹۱ کار جهاد خدمت و تبلیغ را از روستای نظم آباد عنبرآباد آغاز کرده و سال گذشته به محله کودکی خود باز می گردد تا در کسوت امام جماعت مسجد قائم آل محمد (ص) و رئیس شورای ائمه جماعات مساجد شهرستان جیرفت در نهضت بازگشت به مسجد طرح و ایده ای نو در اندازد.
 
 
 
شهرستان جیرفت دارای ۳۵۰ مسجد است که از این تعداد ۷۰ مسجد در مرکز این شهرستان قرار دارد و در گام نخست برای پویایی مساجد براساس ایده ای که در ذهن داشته است، شناسنامه تبلیغی ائمه جماعات مساجد شهرستان جیرفت را تهیه و تدوین می کند.
 
 
 
 
در این شناسنامه مشکلات مردم و آسیب‌های اجتماعی محلات مساجد نیز گنجانده می‌شود تا با کمک آنها این مشکلات حل شود، او مساجد سطح شهر جیرفت را به هفت منطقه تقسیم بندی کرده و براساس این تقسیم بندی مسجد قائم آل محمد (ص) کلرود در منطقه هفت شهری قرار گرفته است و اینچنین کار و فعالیت برای پویایی این مسجد و سایر مساجد شهر را آغاز می کند.
 
 
 
 
بنای مسجد قائم آل محمد (ص) ۲۰ سال قبل به همت طایفه بزرگ مسلمی که حالا در جوار این مسجد زندگی می کنند، گذاشته شده، این مسجد در ۲ طبقه بنا نهاده شده است که در حال حاضر در طبقه اول صفوف نماز تشکیل می شود و طبقه دوم نیز به انجام فعالیت های فرهنگی اختصاص داده شده است و این طلبه جوان روز اولی که به این مسجد پا گذاشته شاید به تعداد انگشتان یک دست نمازگزار در آن نبوده است او برای جذب مردم به مسجد، نخست مشکلات و معضلات محله را شناسایی می کند.
 
 
 
 
 
 
حجت الاسلام مسلمی مهنی با اجرای این طرح به دنبال رفع مشکلات محله مسجد قائم بر می آید و برای تحقق این مهم از افراد صاحب منصب محله مسجد کمک‌ می گیرد.
 
به طور مثال از ظرفیت یکی از کارکنان اداره برق برای روشنایی کوچه های محله استفاده می‌کند و با پیگری یکی از کارکنان شهرداری کوچه منتهی به مسجد و حیاط آن آسفالت می‌شود.
 
 
 
 
موضوعات فقط در حیطه عمرانی خلاصه نمی‌شود و با کمک یکی از کارمندان بانک مجوز نصب سه دستگاه خودپرداز می گیرد که اکنون یکی از این خودپردازها نصب شده و مابقی نیز قرار است جهت رفاه حال مردم بزودی نصب شوند.
یکی دیگر از مشکلات مردم این محله نبود خط تاکسی بوده است که به لطف خدا در اجرای طرح مهندسی محله این مهم نیز محقق شده است.
این طلبه دهه هفتادی قصد دارد با استفاده از ظرفیت‌ پزشکان محله مسجد، یک درمانگاه در طبقه فوقانی مسجد راه اندازی کند تا هم پای تعداد بیشتری به مسجد باز شود و هم دردی از نیازمندی مداوا شود.
 
 
یکی از معضلات  محله مسجد قائم آل محمد (ص) وجود اختلاف و دعوا بوده که این طلبه جوان برای رفع آن در قالب شورای صلح و سازش از ظرفیت بزرگان و ریش سفیدان استفاده کرده و توانسته اختلاف ملکی ۱۰ ساله دو تن از اهالی محله مسجد را حل و فصل کند و از سوی دیگر مانع طلاق هفت زوج شود.
او بیش از ۳۰ معتاد خود معرف را با کمک خیرین به کمپ های ترک اعتیاد می فرستد و در مدت زمانی که آنها در کمپ هستند خرج و مخارج خانواده های آنها را تامین می کند و همچنین در مدت زمان حضور در مسجد به طور رایگان به نمازگزاران و اهالی محله مشاوره دینی، تحصیلی و خانواده ارائه می‌دهد و در موارد خاص برای مشاوره به بانوان از  پایگاه مقاومت بسیج خواهران کمک می‌گیرد.
 
 
این طلبه جوان برای معرفی الگوهای برتر به دانش آموزان برای آنها دوره های سبک زندگی و سیره شهدا را برگزار می کند و تا به امروز در قالب طرح رفیق شهیدم کتاب هایی از زندگی شهیدان مطهری، لندی و ابراهیم هادی به آنها معرفی کرده است.
او برای آشنایی دانش آموزان نوجوان و جوان با سبک زندگی و سیره امامان معصوم (ع) اقدام به گردآوری مجموعه اطلاعاتی در قالب شناسنامه امام شناسی می کند.
برگزاری جشن سرداران کربلا، یادواره پنج طایفه مسلمی با دعوت از همرزمان این شهدا، برگزاری یادواره ۱۹ شهید روستای اسفارچ با محوریت شهید حسین مسلمی و برپایی پویش حاج قاسم برای دانش آموزان از جمله اقدامات این طلبه جوان برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و علاوه بر این نیز او در راستای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب با کمک اهالی محله در قالب ایستگاه عفاف و حجاب تعداد ۴۰۰ بسته فرهنگی با محتوای وصیت نامه شهدا درباره حجاب را در بین مردم توزیع می کند.
با ورود این طلبه جوان به مسجد قائم آل محمد (ص) یکی از رویکردهای این مسجد بزرگداشت مفاخر فرهنگی، خیرین، بانیان مسجد، پیرغلامان امام حسین (ع) و تجلیل از نیروهای خدوم حافظ نظم و امنیت می شود.
 
 
 
او برای باز شدن پای بچه ها به مسجد با شناسایی علاقمندی آنها تصمیم می گیرد تیم والیبال بچه های مسجد را راه اندازی کند و بدین ترتیب با کمک اهالی محله و خیرین حیاط مسجد تبدیل به زمین والیبال می شود و همچنین با راه اندازی گروه کوهنوردی سعی می کند هر جمعه به اتفاق بچه ها به دل طبیعت برود و در کنار ورزش صبحگاهی به آنها درس خدا شناسی دهد.
 
 
 
 
 
 
این طلبه جوان تصمیم می گیرد با همکاری و مشارکت ائمه جماعات مساجد  جنوب کرمان خرافات مرسوم در بین مردم را جمع آوری کرده و در یک کتاب به چاپ برساند تا از این طریق مردم را نسبت به این خرافات مطلع کند و همچنین در لبیک به ندای رهبری به منظور جهاد تبیین اقدام به تولید محتوا در قالب ساخت مستند دستاوردهای انقلاب اسلامی می کند و همچنین برگزاری نشست های بصیرتی و روشنگری را در دستور کار خود قرار می دهد.
 
 
 
 
درآمد ماهانه طلبگی خود را صرف آبادانی مساجد می کند و حالا طرح ابتکاری مهندسی محله اش، نه تنها او را امام جماعت شاخص شبکه امامان محله کشوری کرده بلکه مسجد قائم را به پایگاه حل مشکلات مردم تبدیل کرده است.
کد خبر 1252860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha