دومین جشنواره  علمی و فرهنگی و هنری «امامت و مهدویت» آغاز بکار کرد

همزمان با ماه مبارک رجب در دومین جشنواره علمی و فرهنگی و هنری «امامت و مهدویت» ر‌وسا و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از سراسر کشور دور هم گرد آمدند تا با بهره گیری از ظرفیت فرهنگ و هنر بستری برای ایجاد تمدن نوین اسلامی فراهم کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، دومین جشنواره علمی و فرهنگی و هنری «امامت و مهدویت» شامگاه چهارشنبه 19 بهمن در مشهد آغاز بکار کرد. دومین جشنواره «امامت و مهدویت» همزمان با ایام رجب و شعبان به همت دانشگاه آزاد اسلامی  در سراسر کشور برگزار می‌شود. این جشنواره رویدادهای خود را در سه گروه علمی فرهنگی و هنری  طراحی کرده  است و دربرگیرنده بخش های پایان‌نامه و پژوهش‌های علمی تا گروه جشنواره‌های ادبی داستان و شعر، مدیحه و مولودی‌خوانی تا گروه جشنواره‌های هنری تئاتر، فیلم کوتاه و نقاشی است.


اینک همزمان با ماه پربرکت رجب تالار شهر مشهد با برگزاری جشنواره علمی فرهنگی و ادبی امامت و مهدویت حال و هوایی معنوی و ادبی به خود گرفت. ر‌وسا و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از سراسر کشور دور هم گرد آمدند تا با بهره گیری از ظرفیت فرهنگ و هنر بستری برای ایجاد تمدن نوین اسلامی فراهم کنند. همچنین با توجه به اینکه در آستانه چهل و یکمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی قرار داشتیم ابوذر روحی چهره سال فضای مجازی با اجرای سرود سلام فرمانده حال و هوای تالار شهر مشهد را شوری انقلابی بخشید.


با توجه به رویکرد فرهنگی ادبی این جشنواره تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر مشاعره علوی برگزار کردند که با تشویق بی امان حاضرین به کار خود پایان دادند. ابتهال خوانی سید کریم موسوی در مدح مولا علی در این جشنواره هم از دیگر بخش‌های روح نواز ان به شمار می آمد.

 

بنابراین گزارش، در این مراسم دکتر محسن مرادی، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی مشهد قطب دوم علمی کشور میزبان جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به پهنای کشور در سی نقطه ایران برگزار می شود.


وی تصریح کرد: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی در توجه به ترویج باورهای دینی و معارف اهل بیت (ع) موجب خیر و برکت در سایر فعالیت ها می شود و امیدواریم این رویکرد در طلیعه فجر انقلاب و در سایه سار معارف اهل بیت (ع) به تحقق اهداف نظام کمک کند.

  
سید جواد جعفری، دبیر دومین جشنواره علمی و فرهنگی و هنری «امامت و مهدویت»
گفت: در بارگاه حصرت رضا (ع) جمعی گرد هم امدند که در مباحث علمی و فرهنگی و ترویج و ارتقا و گسترش مباحث دینی و معارف اهل بیت (ع) فعالیت می کنند و همگام هستند.


وی اظهار کرد: انتخاب زمان برگزاری جشنواره از ۲۳ رجب ولادت مولای متقیان تا ۱۵ شعبان تبلور تلاشی خداگونه است؛ این ایده سنجیده هیات رییسه دانشگاه آزاد اسلامی و ریاست دانشگاه آزاد اسلامی برای تاسیس موسسه فرهنگی و هنری امامت و ولایت در جهت تحقق برنامه های گام دوم انقلاب است.

 

جعفری خاطر نشان کرد: جشنواره  علمی و فرهنگی و هنری «امامت و مهدویت» در سال گذشته در ۱۰ استان و امسال در ۳۰ استان کشور و در ۱۰ مرکز دانشگاهی تهران اجرا می شود. همچنین مراسم اختتامیه این جشنواره با معرفی برگزیدگان در بخش های مختلف در روز پانزدهم شعبان در شهر قم گزار خواهد شد.


این گزارش می افزاید: محمد شریفانی، مسوول نهاد نمایندگی مقام معطم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به جایگاه امامت و ولایت گفت: امامت بطور کلی در اعتثادات ما جایگاه ویژه دارد.  هر امامی به شان خود ویژگی های خاص خود را دارند.

 

وی اظهار کرد: در بحث مهدویت امام عصر جایگاه قله دارد اما حصرت مهدی ثمره تمام زحمات اهل‌بیت (ع) است چنانکه در روایات متعدد به حضرت ولی عصر (عج) اشاره شده هست. امامت قله شعائر است «و من یعظم شعایر الله» وظیفه ما تعطیم شعائر است چرا که دین با این شعائر برپا است.

بنابراین گزارش، در این مراسم سهیل اسعد، مبلغ آرژانتینی و مراکز اسلامی در کشورهای آمریکای لاتین توضیح داد: تبلیغ در آمریکای لاتین و وقتی آنجا از امامت و مهدویت سخن می‌گویم شرایط خاصی دارد چرا که آنها اصلا با چنین شخصیت‌هایی ارتباط ندارند.  


وی خاطرنشان کرد: در کلمبیا درباره فلسفه اسلامی و از امام علی (ع) درباره عبادت و بندگی انسان سخن می‌گفتم. سال بعدش متوجه شدم یکی از اساتیدی که در این جلسه حاضر بود نماز می‌خواند. او تحت تأثیر آموزه‌های امام علی (ع)، متوجه شده بود که عبادت و‌ عبودیت در اسلام عین آزادگی است.


 

محمد مهدی طهرانچی، ریاست دانشگاه آزاداسلامی نیز در بخش دیگری از این همایش با اشاره به ضرورت پرداختن به مقوله امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در سوره روم خداوند به نکاتی اشاره کرده است که بازگو کننده حقایق علمی و اجتماعی فراوانی است از جمله موضوع منازعه تمدن های علمی است. غرب اگرچه ممکن است در ظاهر پیشرفت های علمی داشته باشد اما در معنویت و اخلاق دارای فقر اساسی هستند.

 


طهرانچی در پایان سخنانش با اشاره به اینکه خداوند به انسان ها اجازه خردورزی و تفکر داده است، تاکید کرد: امامت و مهدویت لازمه خاتمیت است و ما در این جشنواده در تلاش هستیم از راه علمی و فرهنگی راه رسیدن به تمدن نوین اسلامی را درک کنیم. وعده خداوند پیرامون برقراری حاکمیت حق تخلف ناپذیر است اما این صرورت احساس می شود در بعد اجتماعی زمینه اجتماعی ظهور نیز فراهم شود.

 

در پایان این مراسم از محمد مهدی فداکار استاندار کرمان، علیرضا منظری توکلی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، محسن مرادی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، حسین باغ‌گلی معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد، سهیل اسعد مبلغ اسلام در کشورهای آمریکای لاتین، ابوذر روحی، حسین شهابی دبیر تخصصی جشنواره شعر سرو، بهروز رومیانی دبیر جشنواره شعر نبوی، اشرف سلطانی دبیر جشنواره مشاعره علوی، اکرم محمدی مسول راه اندازی سایت امامت و مهدویت، مهدی شیخ مسئول دبیرخانه جشنواره شعر مولود کعبه، حسن عباسی مسئول دبیرخانه جشنواره شعر همای رحمت به زبان ترکی، آزیتا آریا دوست مسیول کتابخانه کتابخانه اختران هدایت، فروزان کیوانفر دبیر جشنواره نقاشی سجاده رنگی تقدیر شد.

 


همچنین از عبدالرضا مزرعه، فاطمه سلیمان پور، شهربانو حسین‌زاده، مجتبی خرسندی، فاطمه نزاری، فاطمه قناعت‌جو، محمد جواد شهریور، بلال کمالی، زینب کاظمی علیرضا اسلامی، در بخش شاعران و هنرمندان برگزیده برنامه‌های موضوعی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت تقدیر شد.

کد خبر 1251676

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha