به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، فرمانده نیروی انتظامی، در مراسم افتتاحیه همایش ملی شهرهای مرزی و امنیت و چالش ها و رهیافت ها که با شرکت بیش از 500 نفر از کارشناسان مراکز دانشگاهی و امور انتظامی و اقتصادی در دانشگاه سیستان و بلوچستان در حال برگزاری است، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای امنیتی – علمی و هسته ای کشور، گفت: اقدامات دشمنان ملت ایران در ترور شخصیت ها و دانشمندان علمی شکست خورده است.
وی تصریح کرد: امروز در سایه خودباوری جوانان دانشمندان و شخصیت های علمی و فرهنگی کشور به رغم تحریم های دشمنان در حال فتح قله های رفیع علمی هستیم.
سردار احمدی مقدم به مسائل امنیتی شهرهای مرزی و فرصت ها و قابلیت های این مناطق اشاره کرد و ضرورت بهره گیری از شیوه های نوین علمی در بهره برداری از ظرفیت های اقتصادی، تجاری و کشاورزی مناطق مرزی در اشتغال و امرار و معاش مرزنشینان را مورد تأکید قرار داد.
وی برخی از مشکلات مناطق مرزی را متأثر از عوامل برون مرزی و نحوه تعاملات دانست که قاچاق مواد مخدر و کالا، انسان و حضور نیروهای خارجی و سرویس های مختلف امنیتی از آن جمله است.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، راه اندازی پاسگاه های مرزبانی، ایجاد موانع فیزیکی، ساماندهی مناطق مرزی و نصب تجهیزات الکترونیکی و ایجاد گذرگاه های تجاری و بازرگانی برای مرزنشینان را از برنامه های نیروی انتظامی در مناطق مرزی بیان کرد.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این هماش با اشاره به یک هزار و 600 کیلومتر مرز مشترک استان، بسیاری از مشکلات را ناشی از همسایگی با دو کشور بی ثبات و تولید کننده مواد مخدر دانست.
علی محمد آزاد، تولید مواد مخدر در همسایگی استان، تحریکات قومی، پوشش، شبکه های ماهواره، اقدامات تروریستی، کمبود منابع آبی و خشکسالی را از جمله چالش های مرزی برشمرد و افزود: خوشبختانه با وجود این چالش ها و توطئه های دشمنان امروز استان سیستان و بلوچستان از امنیت بسیار خوبی برخوردار است و مردم در صحنه های مختلف وفاداری خود را نسبت به نظام و ناامیدی دشمنان اعلام کردند.
وی با اشاره به اجرای طرح ساماندهی مرز خواستار ایجاد بازارچه های مرزی و استفاده از ظرفیت های مرز در جهت اشتغال مردم شد.
همچنین در این همایش، دکتر کردوانی، گنجی و ایرج افشار سیستانی نیز با اشاره به نقش مرزنشینان در حفاظت و حراست از مرزها، ضرورت بهره گیری از شیوه های علمی برای بالقوه کردن ظرفیت های تجاری، بندری، بازرگانی و کشاورزی در جهت مناطق مرزی را مورد تأکید قرار دادند.
همچنین در این مراسم از خانواده شهدای هسته ای و امنیتی و انتظامی کشور و استان سیستان و بلوچستان نیز تجلیل و قدردانی شد.
در همایش ملی شهرهای مرزی و امنیت و چالش ها و رهیافت ها، شرکت کننده ها ضرورت بهره گیری از روش های نوین علمی و استفاده از قابلیت های اقتصادی و کشاورزی مناطق مرزی را برای ایجاد برخی تهدیدها و چالش ها به فرصت مورد تأکید قرار دادند.
گفتنی است: در طول دو روز برگزاری این همایش که با اهداف ارائه چشم اندازهای روشن از وضعیت شهرهای مرزی و برقراری ارتباط بین نهادهای تخصصی دانشگاهی برگزار می شود تعداد 354 مقاله به صورت سخنرانی و پوستر قرائت و ارائه می شود.
پایان پیام/
نظر شما